Hidden GemsReizen

De zes mooiste tempels in Azië

borobudur

Azië is een continent vol met geweldig mooie tempels. Het is een waar paradijs voor alle tempelliefhebbers, waar ik er ook één van ben! Veel tempels bezoeken  vind ik gaaf! Ik kijk er mijn ogen uit naar al het moois, de kleuren, de architectuur, de details en de ceremonies. Ik vind het fantastisch en ik kan niet genoeg tempels bezoeken! Wat zijn de mooiste tempels in Azië?

Dit zijn de zes mooiste tempels in Azië!

1. Bagan, Myanmar

Zonder twijfel staat Bagan bij mij op nummer één van de lijst met de mooiste tempels in Azië. Dit is natuurlijk geen tempel, maar een gebied vol met duizenden tempels. Wist je dat Bagan de grootste collectie van boeddhistische tempels, pagodes en ruïnes in de hele wereld heeft? De ene tempel is nog mooier en fascinerender dan de andere. In totaal is het gebied van Bagan ongeveer 40km groot en staan er in totaal ongeveer vierduizend tempels.

Het is natuurlijk onmogelijk om ze allemaal te bezoeken, maar gelukkig bekijk je dit gebied heel handig op een scooter, e-bike of een fiets. Maar voor mij is de meest gave manier om het magische Bagan te zien door er met een luchtballon boven te vliegen.

Deze balloonvaart is één van mijn meest indrukwekkende ervaringen die ik ooit meegemaakt heb op reis!

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

2. Angkor Wat, Cambodja

In Cambodja staat het complex van Angkor Wat en dit is het grootste religieuze bouwwerk in de wereld en één van de mooiste tempels in Azië. Deze tempel is meer dan 900 jaar oud en adembenemend mooi. De zonsopkomst bij Angkor Wat is één van de mooiste in de hele wereld. Angkor Wat is een enorm populaire bezienswaardigheid en daarom is het aan te raden om dit bouwwerk vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken. In de buurt van Angkor Wat liggen nog een aantal kleinere tempels die ook allemaal de moeite waard zijn om te bekijken.

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

3. Harmandir Sahib, India

Harmandir Sahib is bekend als de gouden tempel en is een zeer belangrijk heiligdom voor de Sikhs. De tempel is volledig omgeven door water en dit zorgt voor een prachtige reflectie. Per dag komen er ongeveer 100.000 Indiërs deze tempel bezoeken en daarvan komen er ongeveer 30.000 mensen voor een gratis maaltijd. Een bezoek aan deze tempel is een unieke ervaring en daarom staat deze tempel in mijn lijst van de mooiste tempels in Azië!

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

4. Borobudur, Indonesië

De Borobudur bestaat uit miljoenen bakstenen en heeft de vorm van een stoepa. Een stoepa heeft de vorm van een klok in een boeddhistische tempel. De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en was mijn hoogtepunt van mijn reis naar Java. Deze tempel ziet er erg mooi uit en is volledig gerestaureerd. Ook deze tempel heeft een geweldig mooie zonsopkomst.

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

5. Tempel van de Hemel, China

Deze tempel wordt ook wel het ‘Altaar van de hemel’ genoemd en ligt in de stad Peking. De keizers hebben de rol van tussenpersoon tussen de hemel en de aarde en de ceremonies hiervoor worden in deze tempel gehouden. Het bijzondere van deze tempel is dat hij in een heel mooi park ligt.

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

6. Het tijgernest, Bhutan

De officiële naam van het tijgernest is Taktshang en het bestaat uit zeven tempels. Taktshang is letterlijk vertaald tijgernest. De ligging van dit boeddhistische klooster is geweldig, want het is tegen een klif aan gebouwd in de Paro vallei en ligt 700 meter boven de grond. Het uitzicht is fenomenaal vanaf deze tempel.

mooiste tempels Azië, De zes mooiste tempels in Azië

Waar moet je aan denken als je een boeddhistische tempel bezoekt?

• Je kleding: bedek je schouders en je benen.
• Ga niet met je voeten zitten richting het boeddha beeld.
• Betreed de tempel altijd op blote voeten.
• Ben je met je lover in de tempel, kus of omhels elkaar dan niet.
• Drink geen alcohol en rook niet in de tempel.
• Let goed op je spullen.

Wat vind jij de mooiste tempel in Azië?


Tempels

Azië

Geef een reactie