Lifestyle

Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK

Iran

Ik krijg regelmatig berichten van lezers met vragen. Vaak zijn het persoonlijke vragen en ik merk dat jullie graag (iets) meer van mij willen weten. Dat ik van reizen hou, dat is algemeen bekend, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen “dat meisje dat veel reist”.  TRVLMRK staat voor TravelMarieke. Ik kan het jullie zelf vertellen, maar omdat ik benieuwd ben hoe mijn medereizigers over mij denken, heb ik ze een aantal vragen gesteld. En ik heb verrassende antwoorden gekregen!

Wie is Marieke? De persoon achter TRVLMRK…. Medereizigers vertellen het je!

Wie ben je en waar ken jij Marieke van?

Ik ben Monique Duijker en heb Marieke in 2012 op de Filipijnen ontmoet in El Nido, Palawan. Ze was daar samen met een vriendin op reis en liep kletsend langs mijn hutje op het strand, waar ik op mijn handdoek lag. We raakten in gesprek en hebben een paar keer in El Nido afgesproken. Toen bleek dat we dezelfde dag in Borocay zouden aankomen, zouden we daar weer afspreken. Ik was eerder in Boracay aangekomen en vond het vreselijk. Na het idyllische El Nido kwam de hectiek van Boracay keihard binnen. De wifi was destijds slecht en ik betwijfelde of ik Marieke en haar vriendin ooit nog terug zou zien want het eiland beslaat toch nog 10 km2. Ik stond die dag in een souvenirwinkeltje en toen hoorde ik “hey Monique”. De dames waren zojuist aangekomen op Boracay en hadden mij met mijn blonde krullen makkelijk weten te spotten, ondanks dat ik binnen in een winkeltje stond. Tussen de duizenden vakantievierende Aziaten viel ik gelukkig op. De overige 5 dagen op Boracay hebben we met z’n 3en door gebracht, wat erg gezellig was.

TRVLMRK, Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK
Boracay

Waar ben je met Marieke op vakantie geweest?

Wij hebben contact gehouden en mijn plan om naar Iran op reis te gaan werkte inspirerend. Ik ben een solo traveler, Marieke reist vaak met een vriendin en omdat we in dezelfde periode door Iran zouden reizen hebben we afgesproken om elkaar op het grote plein van Isfahan te ontmoeten. Ik had die dag een Iraniër ontmoet, Ehsan, die ons met zijn auto door de omgeving wilde rijden. Uiteindelijk hebben wij er op een gegeven moment een roadtrip van gemaakt naar Kashan waar we op de mooiste plekjes stopten en overal door de hartelijke bevolking met open armen werden ontvangen.

Wat vind je van Marieke haar website? Lees je de verhalen ook?

Ik vind het geweldig voor Marieke dat zij haar passie voor het reizen heeft vormgegeven in een website. Ik ben ontzettend trots op haar! De verhalen lees ik niet altijd, het onderwerp moet me aanspreken. Ik reis volgende maand af naar India en zag dat zij een blog heeft geschreven over What to Do in New Delhi. Waarschijnlijk ga ik de fietstocht doen, dankzij haar tips.

Wat vond je ervan om met Marieke samen te reizen?

Marieke is easy going met een groot gevoel voor humor. Het is niet voor niets dat ik al 2 keer een deel van mijn reis met haar, en een vriendin, heb door gebracht.

Wat vond je het leukste aan deze reis?

De roadtrip door Iran van Isfahan tot Kashan was er 1 om nooit te vergeten.

Welk moment op reis met Marieke vergeet je nooit meer?

Op een gegeven moment kwamen we in Abyaneh aan, een pittoresk bergdorpje in centraal Iran. Ehsan wilde ons mee nemen naar de toeristische sites in het dorp, maar wij stonden er op dat wij de smalle dorpsstraatjes in wilden slaan, ver weg van het toerisme. Hij snapte er niets van. Op een gegeven moment kwamen we een stokoude bewoner tegen die zijn huisje in wilde gaan. Hij grabbelde wat onder zijn petje en bleek zijn huissleutel kwijt te zijn. Ehsan kreeg de voordeur ook niet geopend maar gelukkig kwam de postbode op zijn brommer voorbij die hulp aan de andere kant van het dorp wist te halen. Na een half uurtje kon de beste man eindelijk zijn huisje weer in. In Abyaneh kon er ook traditionele kleding gehuurd worden en dan hebben Marieke en ik samen gedaan. We trokken veel bekijks als westerlingen en hebben daar ook leuke foto’s van.

TRVLMRK, Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK
Abyaneh

Wie ben je en waar ken jij Marieke van?

Ik ben Lot, en ik ben een reisblogger. Een Belgische nog wel. Op Reisgoesting.be vertel ik over mijn reizen en mijn kijk op de wereld. Je zal minder lijstjes, maar meer reisverhalen vinden op Reisgoesting. Ik ontmoette Marieke voor het eerst tijdens een reisje naar het eiland Texel. Tijdens onze dagen daar raakten we aan de praat, en sindsdien blijven we gezellig bijpraten elke keer we elkaar zien.

Waar ben je met Marieke op vakantie / persreis geweest?

Ik heb tezamen met Marieke Texel bezocht, we ontmoetten elkaar toevallig in het Limburgse Stein, en afgelopen september nam ik Marieke mee naar Ierland.

Wat vind je van Marieke haar website? Lees je de verhalen ook?

Ja hoor, ik lees de verhalen zeker. Ik vind Marieke website overzichtelijk en professioneel, haar schrijfstijl leuk en de foto’s prachtig. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe mensen een reis beleefd hebben. Zeker degene die we samen deden. We waren daar tegelijk, we zagen hetzelfde, en toch draait zo’n ervaring vaak helemaal anders uit. Leuk om te lezen!

Wat vond je ervan om met Marieke samen te reizen?

Supergezellig! Marieke is een heel rustige reisgenoot, die dezelfde principes heeft als ik: als er iets is, zeggen we dat gewoon. Open communicatie is zo belangrijk als je reist met iemand, zodat frustraties geen kans krijgen. Bovendien kunnen we samen heel goed lachen. Ook belangrijk.

Wat vond je het leukste aan deze reis?

Er waren heel veel leuke momenten aan de reizen die we samen maakten. Ik ben er ook heel zeker van dat er nog veel leuke zullen volgen. Maar een van de interessantste dingen aan reizen met Marieke is dat ze een goed oog heeft voor foto’s. Ik leer altijd wat bij als ik met haar reis.

Welk moment op reis met Marieke vergeet je nooit meer?

Die keer toen we in het donker door Ierland moesten rijden. Ik heb geen rijbewijs, maar ken Ierland wel goed. Marieke kan rijden, maar kende Ierland helemaal niet toen. Wist je trouwens dat Ierland heel schaars verlicht is ’s nachts? Weet je, ik geloof dat we helemaal vergeten zijn een foto van ons twee te nemen. Dat moeten we zeker doen op onze volgende reis.

TRVLMRK, Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK
Carlingford

Wie ben je en waar ken jij Marieke van?

Joris Kaper, o.a. verbonden aan Reishonger. Marieke ken ik van een persreis.

Waar ben je met Marieke op vakantie / persreis geweest?

In Portugal. We verbleven enkele dagen in het noorden van Portugal.

Wat vind je van Marieke haar website? Lees je de verhalen ook?

De site ziet er ‘clean’ uit: Overzichtelijk en niet te druk. Erg fijn! En uiteraard lees ik de verhalen! Vooral de verhalen met persoonlijke ervaringen en tips zijn leuk en soms herkenbaar.

Wat vond je ervan om met Marieke samen te reizen?

Relaxed en gezellig!

Wat vond je het leukste aan deze reis?

Het relaxte karakter. We moesten een programma volgen, maar alles ging wel op een relaxte manier en we hadden overal genoeg tijd om alle indrukken op te nemen.

Welk moment op reis met Marieke vergeet je nooit meer?

Haha dat is niet zo moeilijk:) We waren allebei goed ziek na iets verkeerds gegeten te hebben in een restaurant de avond ervoor. De volgende ochtend waren we allebei twee bleke, arme reizigers die even niks wilden doen!

TRVLMRK, Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK


Wie ben je en waar ken jij Marieke van?

Ik ben Antonette (Anto) en net als Marieke reisblogger. Mijn website is we12travel. We kennen elkaar via Instagram.

Waar ben je met Marieke op vakantie / persreis geweest?

We waren toevallig tegelijkertijd op Bali afgelopen jaar. We hadden elkaar nog niet eerder ontmoet, maar het bleek zo goed te klikken dat we uiteindelijk bijna twee weken samen hebben gereisd op Bali en naar Gili Air.

Wat vind je van Marieke haar website? Lees je de verhalen ook?

Leuke verhalen over uiteenlopende bestemmingen. Omdat ik zelf ook blog lees ik niet alle reisverhalen, maar wel alle persoonlijke updates!

Wat vond je ervan om met Marieke samen te reizen?

Erg leuk en gezellig. We vinden het beiden fijn om niet alles samen te doen en dus boekten we ons eigen hotel, maar deden we wel activiteiten samen. Daarnaast was het voor ons beiden een ‘workation’ en dus hadden we op die manier allebei ruim de tijd om aan onze blogs te werken

Wat vond je het leukste aan deze reis?

Het fietsen in Ubud en omgeving was een leuke excursie, evenals de Bali Swing. Hier hebben we echt urenlang posses aangenomen om mooie foto’s te laten maken voor onze blogs en social media kanalen.

Welk moment op reis met Marieke vergeet je nooit meer?

Het moment dat er een aardbeving was in Sidemen. Dit dorpje ligt aan de voet van de Agung vulkaan die op dat moment op uitbarsten stond. We zaten allebei in een ander hotel en appten direct na de trilling naar elkaar ‘voelde je dat?’. Het was voor mij de eerste keer dat ik een aardbeving meemaakte en dus zal ik dat nooit vergeten.

TRVLMRK, Wie is Marieke? De persoon achter de reisblog TRVLMRK


Lees meer persoonlijke verhalen

Geef een reactie