Cultuur & NatuurReizen

Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!

Gili eilanden

De Gili eilanden zijn drie geweldige bounty eilanden voor de kust van Lombok, Indonesië. Deze eilanden liggen op 35 km van het populaire eiland Bali en daarom ideaal te combineren met je reis op Bali. Je hebt keuze uit drie verschillende Gili eilanden: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en karakter en het zijn alle drie mini paradijsjes met prachtig helder blauw water. Er is geen gemotoriseerd vervoer op de zandwegen van de Gili eilanden, enkel de fiets en paard en wagen. Geen probleem, want deze eilanden zijn zo klein en relaxed dat je ze lopend kunt verkennen! Tips voor de Gili eilanden!

Ik leg het verschil uit tussen deze drie eilanden en geef je tips zodat je reis naar de Gili eilanden top wordt.

Gili Trawangan

Dit is het meest populaire en grootste eiland van de drie Gili eilanden en heeft als bijnaam Gili T en één van mijn tips is dat dit eiland geschikt is voor de mensen die van een goed feestje houden! Het is een party eiland met een enorme hoeveelheid bars en restaurants. Dit eiland staat bekend om zijn mushrooms drankjes. Politie is er amper aanwezig en deze paddenstoelen shakes worden hier dan ook gedoogd. Let wel goed op, want je weet nooit precies wat de kwaliteit van deze drankjes is. Het eiland is niet super groot, 3km lang en 2 km breed, in een paar uur loop je het hele eiland rond.

Duiken en snorkelen is geweldig om te doen vanaf dit eiland, want er zwemmen hier veel schildpadden in de zee. ’s Avonds is het prachtig om de zonsondergang te bekijken vanaf de zuidkant van het eiland. Hier zakt de zon iedere avond de zee in en hier zijn een paar relaxte strandbarretjes om onder het genot van een lekker drankje dit wonder der natuur te bekijken.

Wil je meer weten over Gili Trawagnan?

welke Gili eilanden tips, Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!


Gili Air

Gili Air is mijn favoriete eiland van de Gili eilanden en één van mijn tips is dat dit eiland geschikt is voor iedereen die van een beetje leven om zich heen houdt. De accommodaties zijn bijna allemaal heerlijke simpele en iets luxere bungalows direct aan het strand gelegen. Het eiland loop je in ongeveer een anderhalf uur helemaal rond en dit rondje is ongeveer 5 kilometer. Het is een eiland waar het niet te druk, maar ook niet te rustig is. Je kunt hier lekker relaxen en ook een beetje de drukte opzoeken voor een klein feestje of een gezellig restaurant. Huur  een fiets en verken het eiland per fiets en verbaas je over de prachtige stranden die het eiland kent.

Duiken en snorkelen is hier geweldig en voor ongeveer Rp. 100.000 regel je een snorkeltripje. Of huur een duikbril en snorkel en loop de zee in en snorkel zelf lekker rond. De beste plek voor de zonsondergang is het westen van het eiland en dit is tevens de meeste rustige plek om te verblijven en daar zijn ook de stranden het mooiste.

Wil je meer weten over Gili Air?

welke Gili eilanden tips, Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!


Gili Meno

Dit is het kleinste en rustigste eiland van de Gili eilanden en één van mijn tips is dat dit eiland geschikt is voor mensen die van rust houden. Het is het eiland voor de honeymooners en de rustzoekers. Het is super rustig, weinig toeristen en de stranden zijn super wit en zacht en bijna altijd volledig verlaten. Duiken en/of snorkelen is hier ook perfect om te doen, gezien de geweldige onderwaterwereld op alle drie de Gili eilanden. Na de zonsondergang om zes uur ’s avonds is er bijna niets meer te doen op Gili Meno. Alle resorts liggen aan de oostzijde van het eiland, zodat ze uit de wind liggen. Op dit eiland is een schildpadden reservaat aanwezig, wat een mooie afwisseling is naast het zonnen, snorkelen, duiken en relaxen.  

Wil je meer weten over Gili Meno?

welke Gili eilanden tips, Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!


Duiken en snorkelen op de Gili eilanden

Het zijn alle drie perfecte duik- en snorkelbestemmingen, doordat de onderwaterwereld prachtig is met de aanwezige koraalriffen en de grote diversiteit aan onderwaterdieren zoals schildpadden. Het zicht onderwater is meer dan 20 meter en de watertemperatuur is heerlijk rond de 26°C. Alle drie de eilanden hebben veel duikscholen en je kunt er diverse snorkeltripjes regelen of een gewoon zelf duikbril en snorkel huren. welke Gili eilanden tips, Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!


Hoe kom je op de Gili eilanden?

  • Vanaf Lombok: De Gili eilanden zijn allemaal per boot te bereiken. Vanaf Senggigi vertrekken dagelijks boten naar de Gili’s. Een bootticket kost ongeveer Rp.150.000 en de boottocht duurt twee uur. Vanaf de Gili’s gaan er dagelijks meerdere boten terug naar het vaste land van Lombok en deze kun je reserveren via de haventjes op de eilanden.
  • Vanaf Bali: Er zijn diverse bootmaatschappijen die vanaf Bali naar de Gili’s varen en op diverse plaatsen in Bali kun je dit regelen. ’s Ochtends rond 9 uur vertrekken de meeste boten vanaf de haven in Padangbai. Een enkeltje kost ongeveer Rp. 300.000 en de boot doet er circa twee uur over. Je kunt ook met de boot vanaf Sanur naar de Gili’s varen, maar deze boot maakt meestal een stop in Padangbai. Ook kun je vanaf Nusa Penida met de boot naar de Gili eilanden.
Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

welke Gili eilanden tips, Welke van de Gili eilanden moet je heen? Tips!

Ik ben benieuwd of jij nog tips hebt voor het bezoeken van de Gili eilanden!


Tip

Vergeet niet om een reisgids over Lombok mee te nemen naar de Gili eilanden. Klik hier om deze te bestellen! En kijk hier om een leuke accommodatie te vinden!


De Gili’s

Indonesië


Tips boeken Bali & Lombok

Geef een reactie