ReizenZon, Zee & Strand

Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?

thailand

Er zijn honderden eilanden in Thailand en de meeste zijn speciaal ontwikkeld voor toerisme. Hierdoor zijn veel eilanden volgebouwd met hotels, luchthavens, restaurants en winkels. Je moet steeds beter zoeken als je een eiland wilt met rust en een authentieke sfeer. Ik vind het heerlijk om na de drukte en hectiek in sommige delen van Thailand mijn reis te eindigen op een rustig en mooi eiland waar bij voorkeur weinig prikkels zijn en waar het leven heel relaxed is. Aangezien ik heel vaak in Thailand ben geweest en ik op iedere reis een ander eiland heb bezocht, heb ik veel eilanden gezien. Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?

Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken? Ik deel mijn 3 favoriete eilanden van Thailand!

Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?

1. Koh Payam

De mooiste en nog onontdekte parel van alle eilanden in Thailand vind ik het eiland Koh Payam. Niet te verwarren met het eiland Koh Phangan, wat bekend staat als het eiland van de legendarische fullmoon feesten. Ik ben een week op Koh Payam geweest en ik vond het er heerlijk! Het eiland Koh Payam is erg klein en op het breedste punt is het eiland slechts 5 kilometer breed.

De vijfhonderd mensen die er wonen verdienen hun geld voornamelijk met de visserij, het kweken van cashewnoten en de kokospalmbomen.

De wegen zijn er onverhard en er rijden dan ook geen auto’s op het eiland, enkel een paar motoren en veel fietsen. Het eiland kent diverse mooie en lange stranden! Het leven op Koh Payam is puur, rustig en relaxed. Hier wandel je, snorkel je, fiets je, lig je in een hangmat, zwem je in de zee en kom je weinig andere toeristen tegen. Je ontdekt waarom Thailand het land van de glimlach heet, want de mensen op dit eiland zijn vriendelijk en lachen de hele dag naar je.

Het motto is: ‘in the end it doesn’t really matter’. Dit vond ik een prima motto om te volgen tijdens mijn dagen op dit eiland!

Hoe kom je er?

Koh Payam ligt op 8 uur rijden vanaf Bangkok of je kunt vliegen vanuit diverse steden in Thailand naar de stad Ranong. Vanuit Ranong kun je gemakkelijk naar de haven gaan van waar er dagelijks boten vertrekken naar Koh Payam.

Wil je meer weten over Koh Payam?

welke eilanden Thailand, Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?


2. Koh Kood

Het eiland Koh Kood is ook bekend onder de naam Koh Kut en ook dit eiland is nog puur en onontdekt door toeristen. De natuur is lekker groen en ruig, de zee is helder blauw en de strandjes zijn allemaal hagelwit. Meestal heb je hier de stranden helemaal voor jezelf!

Koh Kood is een klein eiland van ongeveer 22 km lang en 9km breed. De hagelwitte stranden zijn de grote parel van dit eiland. Veel hotels hebben een eigen privé strand en daarnaast zijn er diverse kleine, mooie en verlaten stranden op het hele eiland te vinden.

Tel hierbij op dat de natuur puur en heel groen is en je hebt de ideale combinatie als je op zoek bent naar rust en gave natuur.

Op Koh Kood kun je het beste een scooter huren om het eiland te verkennen. Het eiland is heuvelachtig en daarom is fietsen niet echt aan te raden. Met een scooter kun je de vele verlaten stranden ontdekken en tevens prachtige watervallen bekijken.

Hoe kom je er?

Koh Kood is een eiland dat best dichtbij Bangkok ligt op ongeveer 300 km. Vanuit Bangkok moet je eerst naar de stad Trat en dit kan met het vliegtuig of met de bus en dan ben je ongeveer vijf tot zes uur onderweg. Vanaf Trat kun je naar de haven van Laem Sok gaan en bij de haven van Laem Sok kun je de boot nemen naar Koh Kood. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Bangkok naar Koh Chang te gaan en van daaruit een speedboot te nemen. De busrit duurt ongeveer 8 uur en de boottocht een uur.

Wil je meer weten over Koh Kood?

welke eilanden Thailand, Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?


3. Koh Samui

Koh Samui is een tropisch paradijselijk eiland in het zuiden van Thailand. Op Koh Samui verveel je je geen moment! Het eiland is groot en super populair en het is enorm ontwikkeld, want de badplaatsen zijn levendig en volgebouwd met mooie resorts, goede restaurantjes en hippe uitgaansgelegenheden. Het is dus totaal anders dan de andere twee eilanden, maar ook op Koh Samui zijn nog rustige stranden te vinden.

De mooie zandstranden Chaweng en Lamai en het kristalheldere water zijn de grote trekpleister van het eiland. Maar de reden dat ik Koh Samui zo leuk vind is vanwege de ongerepte binnenlanden met een bijzondere mengeling van uitgestrekte kokosplantages en een dik begroeid tropisch regenwoud en de toffe watervallen die er zijn.

Leuk weetje is dat er op het eiland niets hoger gebouwd mag worden dan de top van de palmbomen.

Hoe kom je er?

Koh Samui ligt op ongeveer 700km van Bangkok en heeft een eigen vliegveld. Vanaf Bangkok gaan er zeer frequent vluchten naar Koh Samui. Ook gaan er vanuit Bangkok nachtbussen en nachttreinen naar Sarut Thani, van waar je een boot kunt nemen naar Koh Samui.

Wil je meer weten over Koh Samui?

welke eilanden Thailand, Welke eilanden in Thailand moet je bezoeken?

Deze blog geeft mijn antwoord op de vraag welke eilanden in Thailand je moet bezoeken! Welke eilanden in Thailand wil jij graag eens bezoeken?


Tips boeken Thailand


De eilanden in Thailand

Thailand

Bangkok

Geef een reactie