ReizenZon, Zee & Strand

Wat te doen in Tarifa, Spanje?

tarifa

Tarifa is het zuidelijkste punt van heel Europa en is de meest zuidelijke stad van Spanje. Op slechts 14 km van deze stad ligt Marokko wat je ook duidelijk ziet liggen! In Tarifa komen de Middellandse zee en de Atlantische oceaan bij elkaar samen. Dit maakt Tarifa een bijzonder stadje en een mooie en unieke mix tussen Spanje en Marokko.  Ik ben een weekje in Tarifa geweest. Ik heb er heerlijk genoten van het strand en de gezellige binnenstad! Benieuwd wat je kunt doen in Tarifa, Spanje?

Wat te doen in Tarifa, Spanje? Alles wat je wilt weten voor een bezoek aan het gezellige Tarifa!

Tarifa

De naam van de stad is afkomstig van de Berberse krijgsheer Tarif ibn Malik. Hij overviel in 710 en veroverde de stad met een klein leger. Dit was een kleine eerste Moorse invasie van de stad, want jaren later kwam een gedeelte van Spanje in de handen van de Moren. Tarifa is zes eeuwen in Moorse handen geweest en dit zie je direct als je in het stadje rondwandelt. Het stadje heeft smalle straatjes en allemaal witgekalkte huizen. De oude stadspoort is gebouwd in een mix van Moorse en Christelijke architectuur. Bovenop deze poort staat een grote gedenksteen die de herovering van de stad op de Moren in 1292 herdenkt.

De binnenstad is vol met trendy bars, sfeervolle cafés, hippe restaurants en leuke winkeltjes. Tarifa is een sfeervol stadje en nét iets anders dan de andere plaatsen aan de zuidkust van Spanje. Tarifa is de internationale hotspot voor kitesurfers en daardoor is het een erg levendig en gezellig stadje met diverse tapas restaurantjes en bars. De sfeer en de binnenstad lijkt meer op Noord Afrika dan op Spanje.

Het ligt op een plek waar twee winden samenkomen, dus het waait er altijd veel, wat ik soms wel irritant vond.

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?

Wat te doen in Tarifa, Spanje?

1. De kitesurf hoofdstad van Europa

Jaren geleden was Tarifa een klein en slaperig stadje, maar dit is helemaal veranderd. De bijzondere ligging op het smalste punt van de straat van Gibraltar heeft van Tarifa de windsurf en kitesurf hoofdstad van Europa gemaakt. Deze ligging zorgt er namelijk voor dat er (bijna) altijd goede surfwind staat.

Tarifa heeft prachtige en uitgestrekte zandstranden. De vele surfers zorgen ervoor dat de hele kustlijn altijd vrolijk gekleurd is door de vele vliegers en surfers. Terwijl ik op het strand lag heb ik me eindeloos vermaakt met het kijken naar al deze surfers en de kleuren en dit is gewoon een fantastisch gezicht.

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?

2. Walvissen en dolfijnen spotten in Tarifa

De beste plek in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten is in de straat van Gibraltar. In Tarifa kun je vanaf april tot oktober dagelijks tours regelen waarbij je deze geweldige beesten in de zee kunt zien. Een dolfijn in het wild in de zee zien zwemmen is iets wat ik niet vaak genoeg kan meemaken. Ik krijg er nooit genoeg van om deze ontzagwekkende dieren majestueus te zien zwemmen en spelen! Deze tochten kunnen gemakkelijk worden geboekt bij het hotel of bij één van de reisbureaus.

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?

3. Een dagje Tanger in Marokko bezoeken vanuit Tarifa

Tarifa ligt 14 km verwijderd van Marokko en het is leuk om een dagje Marokko te bezoeken. Een half uurtje varen en je bent in een totaal ander continent! Je kunt zelf in de haven een bootticket regelen en een retourticket voor de boot kost € 32,-. Ook kun je een georganiseerde dagtocht naar Tanger boeken.

Tanger is de stad waar Europa en Afrika samenkomen!

De bijnaam van deze mooie stad is de “witte stad” vanwege de vele witte huizen. Tanger is een bijzondere mengelmoes van allerlei culturen, want je vindt er Islamitische, Christelijke en Joodse gemeenschappen en ook mensen met diverse nationaliteiten. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is zeer belangrijk voor de handel tussen de twee continenten Europa en Afrika. De stad zelf ligt in een prachtige omgeving, direct aan zee en omgeven door de bergen. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?

Dit zijn drie dingen waarvan ik vind dat je ze moet doen in Tarifa, Spanje! Wat vind jij leuk om te doen in Tarifa, Spanje?


Hoe kom je in Tarifa?

Tarifa zelf heeft geen vliegveld, maar er zijn een aantal luchthavens in de buurt van Tarifa:
● Malaga, 160 km
● Sevilla, 206 km
● Jerez, 121 km

Vanaf deze drie luchthavens kun je met een huurauto of met de bus naar Tarifa gaan. Vanaf Malaga is het ongeveer twee uur rijden en het is ongeveer drie uur vanaf Sevilla en Jerez. Je kunt ook de bus nemen vanaf een van deze steden. De bus duurt er ongeveer vier tot vijf uur, want hij stopt regelmatig in diverse dorpjes.

De kosten zijn tussen €15 en €20 vanaf een van de drie steden. Ook is het mogelijk om de trein te nemen, maar er is geen treinstation in Tarifa. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in het dorpje Algeciras en vanaf hier kun je een bus nemen.

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?


Tip hotel Tarifa

In Tarifa is Hotel Arte Vida! Het hotel ligt aan het strand en heeft een mooi uitzicht op zee en een prachtig zandstrand. Voor de kamers ligt een grasveldje met ligstoelen. Het ontbijt is heerlijk. Naast het hotel is een verhuurbedirjf voor kite- en surfspullen.

  • Check hier de beschikbaarheid van Hotel Arte Vida
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Tarifa!

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?


Tarifa

Spanje

Stedentrips in Spanje

Valencia

Granada

Sevilla

doen in Tarifa, Wat te doen in Tarifa, Spanje?

Geef een reactie