Lifestyle

Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

jordanie

Ik reis veel en er gaat regelmatig iets mis bij mij op reis. Ik heb al in behoorlijk wat landen een dokter moeten bezoeken. Ik ben een beetje een onhandig persoon en ik kan tevens ook wat nonchalant zijn. Geen goede combinatie! Maar soms ben ik ook gewoon een pechvogel. Het maakt niet uit hoeveel ik gereisd heb, want ik blijf de doktersbezoekjes houden als ik op reis ben. Deze doktersbezoeken zijn de minder leuke dingen van het reizen, maar ik heb geaccepteerd dat het erbij hoort. Immers is het mij al zo vaak gebeurd, dat ik er ondertussen ook wel gewend aan ben geraakt. Dus mocht je denken dat er bij mij nooit was misgaat, dan weet je na het lezen van deze blog dat het zeker niet het geval is!

Wat is er misgegaan bij mij op reis? Waar en waarom heb ik de dokter bezocht in het buitenland?

Gebroken tenen in de Wadi Rum woestijn Jordanië

Eén van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben, is de Wadi Rum Woestijn in Jordanië. En dat is nou juist dé plek geworden waar ik twee tenen heb gebroken. Gewoon door onhandig tegen een steen aan te lopen. De lokale gids heeft ze voor mij hardhandig gespalkt met een takje.

Gevolg was dat ik, de dagen die nog volgden op de reis, heb moeten lopen op een sok, aangezien mijn schoen niet meer paste.

Gelukkig had de gids nog een tweede hands schoen geregeld van 2 maten groter en kon ik wel de wandeling in Petra met veel pijn en moeite lopen. Gevolg van het hardhandig spalken van de tenen was wel dat ik een tijdje podo therapie in Nederland voor mijn tenen heb gehad, omdat de tenen zo scheef gegroeid waren.

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Blinde darmontsteking in India

Ik was een enorme pechvogel doordat ik een blinde darmontsteking heb gekregen in India. Pure pech, maar vooral een hele slechte timing! Ik werd ziek en dacht dat het een voedselvergiftiging was en ben er daarom te lang mee door gelopen. Hierdoor was er uiteindelijk géén keuze meer en heb ik de blinde darm moeten laten verwijderen in een ziekenhuis in India.

Daar lag ik helemaal alleen in een ziekenhuis waar ik de dokters niet kon verstaan. Vreselijk!

Gelukkig heeft de verzekering een paar dagen na de operatie mijn vader over laten vliegen. Hij heeft voor me gezorgd en heeft me geholpen om te herstellen. In India moet je familie voor je zorgen (eten en drinken regelen) in een ziekenhuis. Twee weken na de operatie ben ik met mijn vader terug naar Nederland gevlogen om thuis verder te herstellen.

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Gevallen van mijn fiets op Bali

Ik hou van fietsen en dat doe ik dan ook vaak op reis. Zo ook op Bali, waarbij ik met een groepje en een gids door de rijstvelden ben gaan fietsen. Zo mooi, dat ik iets meer aandacht voor de omgeving had dan voor de weg. Omdat het al een paar uur goed ging, werd ik wat nonchalant helaas. Ik dacht wel even in een behoorlijk tempo van de berg af te kunnen fietsen. Heerlijk even de wind door mijn haren te laten waaien en het gevoel van vrijheid en adrenaline te voelen. Dat ging niet goed en ik viel hard op de grond op de weg die hier op de foto staat. Gevolg was een dikke knie waar ik nog een paar dagen behoorlijk last van heb gehad.

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Overvallen door een golf op Nusa Penida

Het geweldige eiland Nusa Penida op Bali is voor mij dé plek geworden waar ik mijn voeten aan de onderkant helemaal open gehaald heb en waar ook mijn paspoort verzopen is. Op een rots stond ik al een tijdje te kijken naar de golven die elke keer zo machtig omhoog sloegen. Na een half uurtje vond ik het tijd om een gave foto te maken. (zie hieronder).

Ik was iets te enthousiast en de golf sloeg volledig over me heen en ik viel op de rotsen.

Aangezien ik op slippers was, stond ik na mijn val op blote voeten op de scherpe rosten. Gevolg is dat mijn voeten nog 2 weken open lagen aan de onderkant en iedere stap die ik zette deed pijn. Mijn rugzak met al mijn spullen was ook helemaal doorweekt en mijn paspoort was verzopen. Alle stempels waren uitgevaagd, maar gelukkig deed de douane niet zo moeilijk. Ik heb wel in Nederland gelijk een nieuwe paspoort aan moeten vragen.

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Pijnlijke voet op de Filipijnen

De Filipijnen is de beste plek ter wereld om hele gave boottochtjes te maken! Het is daar zó mooi en vooral de omgeving van El Nido is adembenemend! Ik was heerlijk een dagje aan het eiland hoppen en daar sprong ik iets te enthousiast uit mijn bootje dat bezig was aan te meren bij een prachtig onbewoond eiland. Ik sprong héél hard op een stukje koraal. Gevolg was dat mijn voet de rest van de dag is blijven bloeden!

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Vlooien in mijn kamer

Ik slaap de laatste jaren in goede middenklasse hotels, maar ook daarbij ontkom ik er niet aan dat ik daar toch nog wel eens vlooien ontmoet. Laat ik daar nu echt niet tegenkunnen! In het hotel in Phnom Penh ben ik helemaal lek geprikt/gestoken door deze beesten. De eigenaar van het hotel heeft vervolgens de hele kamer ontsmet en kon de kamer een aantal weken niet verhuren. Ik heb al mijn kleren heel erg heet moeten laten wassen. Mijn tas heb ik weg moeten gooien, omdat vlooien erin gaan zitten. Het vooruitzicht om de vlooien mee te nemen op mijn reis leek me geen goed idee.

Tegenwoordig neem ik altijd pillen mee vanuit Nederland, die ik kan nemen zodat ik iets minder heftig reageer op vlooien. Die overreactie krijg ik overigens ook als ik door zandvlooien en muggen gestoken wordt.

misgegaan op reis, Wat is er allemaal misgegaan bij mij op reis?

Wat is er bij jou allemaal misgegaan op reis? Wanneer en waarom heb jij de dokter bezocht?


Reizen

8 Comments

Geef een reactie