Lifestyle

6x waarom een verrassingsreis leuk is

verrassingsreis

Op reis naar een onbekende bestemming? Je koffer pakken en naar Schiphol rijden zonder te weten waar je naar toe gaat? Zet deze ervaring maar heel snel op je bucket list. Het is zo leuk, verrassend, avontuurlijk en eens iets totaal anders en dat maakt het zo enorm gaaf. Twijfel je of het iets voor je is? Ik ga je uitleggen waarom een verrassingsreis met srprs.me zo leuk is! 

6x waarom een verrassingsreis zo leuk is!

1. Weg met de keuzestress

Er zijn zo veel mooie plekken in de wereld waar je naar toe kunt reizen. De keuze is eindeloos! Het nadeel is dat al die duizenden mooie plekken het je zo ontzettend moeilijk maken om jouw volgende vakantiebestemming te kiezen. Dit geeft je keuzestress! De enige keuzes die je hoeft te maken bij een verrassingsreis zijn: wanneer je weg wilt, voor hoe lang en wat voor soort reis je wilt gaan maken. Lekker simpel en daar hoef je niet zo lang over na te denken. Dus weg met je keuzestress en boek gewoon een keertje een verrassingsreis. Geen stress bij je vakantie klinkt heel fijn toch?

2. Het boeken scheelt je zoveel tijd

Een reis begint met het kiezen naar bijvoorbeeld welke stad je wilt. Als je daar dan uit bent dan ga je op zoek naar een hotel en dan zoek je er ook nog de vliegtickets bij…. Klinkt simpel, maar vaak merk ik dat de vlucht dan toch niet gaat op de dagen zoals jij wilt, of ineens een stuk duurder is, het hotel van je eerste keuze is vol…. Oké, dan gaan we toch maar een andere stad en dan begint je zoektocht weer helemaal opnieuw. Ik verlies mezelf soms helemaal in het uitzoeken van dit soort dingen en ik kan er uren en dagen mee bezig zijn. Soms vind ik dit leuk om te doen, maar soms heb ik daar gewoon helemaal geen zin én geen tijd voor. Dan wil ik gewoon dat iemand anders voor mij deze keuzes maakt. Goed nieuws voor de mensen die net zoals ik het helemaal loslaten lastig vinden en dat ook niet helemaal willen, met srprs.me kun je gelukkig wel kiezen naar welk deel van Europa je wilt. Je kunt ook een aantal steden aangeven waar je niet naar toe wilt en je kunt ook zelf bepalen welk niveau hotel je wilt hebben.

waarom verrassingsreis leuk, 6x waarom een verrassingsreis leuk is

3. Een verrassingsreis is voor ieder budget mogelijk

Voor ieder budget en iedere gelegenheid is het mogelijk om een verassingsreis te maken. Oftewel ben je op zoek naar een goedkoop even tussendoor een paar dagen weg reisje? Of wil je toch langer gaan en er wat meer je hoofdvakantie van het jaar van maken? Dat kan ook. Je kunt namelijk kiezen voor een roadtrip en deze zijn natuurlijk het goedkoopst. Je kunt een roadtrip voor twee of zelfs veertien dagen regelen. Maar ook een stedentrip waarbij je in het vliegtuig stapt is er in meerdere prijzen. Je kunt immers het aantal dagen ( 3 of meer) en het niveau van je hotel kiezen. Zo is er altijd wel een reis te vinden die precies bij jouw budget van dat moment past.

4. De voorpret is zo leuk

Je ontvangt voor vertrek van je verrassingsreis een aantal hints en dit maakt de voorpret bijzonder leuk. Spannend om samen te gaan bedenken waar je naar toe op reis gaat. De ervaring om pas op het vliegveld te weten waar je naar toe gaat, is zo gaaf en moet je een keer meegemaakt hebben. Het is een bijzondere mix van blijdschap, verbazing en opluchting dat de spanning voorbij is. Pas op, het is wel een verslavend gevoel 😉

waarom verrassingsreis leuk, 6x waarom een verrassingsreis leuk is

5. Het voordeel van geen verwachtingen hebben

Geen verwachtingen, zonder een planning en je volledig overgeven…. dat is een heel nieuwe vakantie ervaring met veel voordelen. Meestal heb je van te voren al de bezienswaardigheden opgezocht of via je vrienden dingen gehoord over de plek die je gaat bezoeken. Je hebt al een bepaald beeld en een verwachting van wat je er gaat ervaren. De planning heb je vaak ook al voor een groot deel uitgestippeld. Maar om je reis een keer niet op deze manier te doen en je volledig over te gaan geven aan het onbekende wat gaat komen, is een bijzonder fijne ervaring hoor. Het positieve gevolg is dat je tijdens je reis totaal niet druk bent met het afvinken van je to do list. In tegenstelling, je bent enkel druk met de plek intens te beleven, te ervaren en mee te maken. Zo fijn!

waarom verrassingsreis leuk, 6x waarom een verrassingsreis leuk is

6. Je komt ergens waar je anders misschien niet zou komen

Vaak heb je toch wel een soort van standaard bestemmingen in je hoofd waar je graag naar toe wilt reizen. Of misschien al eens geweest bent en dan toch nog een keertje heen gaat, omdat het er zo leuk was. Niets mis mee natuurlijk, maar met een verrassingsreis kom je misschien wel op een plek waar je nooit aan gedacht zou hebben. Maar wat een ontzettend leuk blijkt te zijn. Heerlijke verrassingen zijn dat!

waarom verrassingsreis leuk, 6x waarom een verrassingsreis leuk is


Dit zijn mijn redenen waarom een verrassingsreis leuk is! Heb jij nog nooit een verrassingsreis gemaakt? Dan is mijn tip om te beginnen met een driedaagse stedentrip of een korte roadtrip. De perfecte manier om te ervaren of een verrassingsreis jou gaat bevallen!

Wie weet ben je binnenkort wel aan het genieten in Praag, Napels, Thessaloniki of waar dan ook…..

waarom verrassingsreis leuk, 6x waarom een verrassingsreis leuk is


Geef een reactie