Cultuur, natuur en strandReizen

Van Sevilla naar het strand in Cádiz

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz

Sevilla is een fantastische stad voor een citytrip, maar het kan er ook erg warm zijn in de zomer. Met temperaturen van boven de 40 graden heb je soms gewoon verkoeling nodig. Sommige hotels in Sevilla hebben een zwembad wat natuurlijk heerlijk is, maar er is helaas geen strand in Sevilla. Ik heb ervoor gekozen om een dagje naar het strand in Cádiz te gaan. Hoe kom je van Sevilla naar Cádiz en waarom is dit zó leuk om te doen?

Ik neem je mee in deze blog van Sevilla naar de charmante badplaats Cádiz!

Cádiz

Dit is super leuk en het is ook makkelijk te organiseren om Cádiz te bezoeken. Je ontloopt een dag de hitte van de stad Sevilla en je kunt in deze charmante en typisch Spaanse badplaats heerlijk relaxed op het strand liggen. De bijnaam van dit stadje is ‘klein Havana’ omdat het zoveel lijkt op de stad Havana in Cuba. Ik vind dit de perfecte dagtrip tijdens jouw citytrip in Sevilla! Ga zeker van Sevilla naar het strand in Cádiz!

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De badplaats Cádiz

Het is een badplaats die nog niet ontdekt door het massatoerisme. Wist je dat Cádiz ook de oudste bewoonde stad van West Europa is? Het is gelegen aan de golf van Cádiz en telt ongeveer 120.000 inwoners. Het is een sfeervol oud stadje, vol met gezellige pleintjes, terrasjes en een hele gave boulevard. Het stadje is volledig omringd door de zee.

De bijnaam van de stad is ‘Klein Havana’ of ‘het Havana van Europa’ en als je hier loopt dan snap je deze bijnaam volledig.

De stad lijkt inderdaad veel op Havana en dit komt door de boulevard die sprekend lijkt op de wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad. Zoveel zelfs dat de beroemde scene met Halle Berry, die zwoel uit de zee komt lopen in die oranje bikini uit de James Bond film “Die Another Day” hier gefilmd is.

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De stranden van Cádiz

Het allermooiste strand is Playa de la Caleta. Dit strand is gelegen aan de mooie boulevard en het water is helderblauw en de kleine gekleurde vissersbootjes, die in het water liggen, zorgen voor een mooi aanzicht. Dit kleine strand ligt direct in het centrum en het oude badhuis daar is erg leuk. Je moet betalen om hier een ligbed te huren voor een dag.

Ook is er Playa de la Victoria en dit strand is vooral erg populair bij de lokale bevolking. Dit is een kilometers groot en schoon strand met diverse voorzieningen. Hier heb je nog de ruimte die helaas op Playa de la Caleta ontbreekt. Het is aan te raden om een parasol en een ligbedje te huren voor €5,- per dag!

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De bezienswaardigheden in Cádiz

In het oude centrum vind je talloze bezienswaardigheden. Vooral de oude stadsmuur is mooi om te zien. De kathedraal is een plaatje op zichzelf en staat op het centrale plein. Vlakbij de kathedraal zijn er resten te vinden van een oud Romeins theater. Het museum Casa del Obispo laat je alles zien over de historie van het stadje. Het Museum van Cadiz bezit een Collectie van Romeinse tot moderne kunst. Er zijn ook twee torens (Torro de Oniente en Torro Tavira) die je kunt beklimmen en vanaf daar heb je een goed uitzicht over het stadje. Park Genoves is het groene hart van de stad en dit park brengt je even rust en hier geniet je van de mooie natuur.

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

Het uitgaansleven

Het nachtleven is levendig en kenmerkt zich door de vele tapasbars en cafés op straat. De stad is de bakermat van de Flamenco! Het is een studentenstad en dit zorgt ervoor dat de stad het hele jaar door bruist. Doordat er niet veel toeristen in Cádiz zijn, ervaar je hier een typisch Spaanse avond en nacht.

Cádiz is echt een erg leuk stadje en er zijn diverse goed betaalbare hotels en hostels. Zo kun je ook het levendige nachtleven meemaken.

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz

Hoe kom van Sevilla naar Cádiz?

Vanuit de stad Sevilla vertrekt er ieder uur een bus naar Cádiz. Deze bussen vertrekken vanaf het centrale busstation van San Sebastian. Je kunt een kaartje kopen op de dag van vertrek of als je zeker wilt zijn van een plek in de bus, dan kun je ook een dag eerder naar het busstation gaan en een kaartje kopen. De bus stopt nog op een aantal plekken en in totaal ben je ongeveer een uurtje kwijt met de reis. De kosten voor een buskaartje zijn ongeveer €10,- voor een retour. Vanaf het busstation in Cádiz ben je in vijf minuten lopen in de oude binnenstad en nog eens tien minuten verder lopen en je bent op de stranden.

Vind hier accommodaties in Sevilla! Vind hier accommodaties in Cádiz!

Top 3 boeken Sevilla


Lees meer over Sevilla

Lees meer over een stedentrip in Spanje

Lees meer over Spanje

Geef een reactie

Share this product!