Cultuur & NatuurReizen

Van Sevilla naar het strand in Cádiz

cadiz

Sevilla is een fantastische stad voor een citytrip, maar het kan er ook erg warm zijn in de zomer. Met temperaturen van boven de 40 graden heb je soms gewoon verkoeling nodig. Sommige hotels in Sevilla hebben een zwembad wat natuurlijk heerlijk is, maar er is helaas geen strand in Sevilla. Ik heb ervoor gekozen om een dagje naar het strand in Cádiz te gaan. Hoe kom je van Sevilla naar Cádiz en waarom is dit zó leuk om te doen?

Ik neem je mee in deze blog van Sevilla naar de charmante badplaats Cádiz!

Het stadje Cádiz

Het is super leuk en ook erg makkelijk te regelen om Cádiz te bezoeken vanuit Sevilla. Je ontloopt zo een dag de hitte en de drukte van de stad Sevilla en je kunt in deze charmante en typisch Spaanse badplaats relaxed op het strand liggen. Heerlijk, even een dagje strand tijdens je citytrip! OOk erg leuk van Cádiz is de vrolijkheid van de inwoners van de stad. De inwoners zijn tevreden en genieten ten volle van het leven. Cádiz is “la ciudad que sonríe”, de stad die glimlacht, en dat ervaar je overal in de oude binnenstad. Nog een goede reden om naar Cádiz te gaan!

Ik vind het de perfecte dagtrip tijdens jouw citytrip in Sevilla! Ga dan ook zeker van Sevilla naar het strand in Cádiz!

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De badplaats Cádiz

Het is een badplaats die nog niet ontdekt door het massatoerisme. Wist je trouwens dat Cádiz ook de oudste bewoonde stad van West Europa is? Het stadje is gelegen aan de golf van Cádiz en telt ongeveer 120.000 inwoners. Het is een sfeervol oud stadje, vol met gezellige pleintjes en terrasjes en een hele gave boulevard. Het stadje is volledig omringd door de zee. In de 18e eeuw vierde Cádiz zijn hoogtijdagen. De stad was het centrum van de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en groeide uit tot de rijkste en meest kosmopolitische stad van Spanje.

De bijnaam van de stad is ‘Klein Havana’ of ‘het Havana van Europa’ en als je hier loopt dan snap je deze bijnaam volledig.

De stad lijkt inderdaad veel op Havana in Cuba. In de Spaanse koloniale tijd was er een belangrijke verbinding over zee tussen deze twee steden en daardoor lijken Cádiz en Havana erg op elkaar. Vooral de boulevard in Cádiz lijkt sprekend op de wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad. Zoveel zelfs dat de beroemde scene met Halle Berry, die zwoel uit de zee komt lopen in die oranje bikini uit de James Bond film “Die Another Day”, hier gefilmd is.

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De stranden van Cádiz

Het allermooiste strand is Playa de la Caleta. Dit strand is gelegen aan de mooie en brede boulevard en het water is helderblauw. Het strand kijkt uit op de haven met de gekleurde vissersbootjes en op de oude forten. Dit zorgt voor een mooi aanzicht. Dit kleine strand ligt direct in het centrum en het oude badhuis is erg leuk. Je moet betalen om hier een ligbed te huren voor een dag. Achter dit strand ligt de oude visserswijk met het beroemde visrestaurant El Faro.

Ook is er Playa de la Victoria en dit strand is vooral erg populair bij de lokale bevolking. Dit is een kilometers groot en schoon strand met diverse voorzieningen. Hier heb je nog de ruimte die helaas op Playa de la Caleta ontbreekt. Het is aan te raden om een parasol en een ligbedje te huren voor €5,- per dag!

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

De bezienswaardigheden in Cádiz

In het oude centrum vind je talloze bezienswaardigheden. Het Plaza San Juan de Dios is een groot en sfeervol plein met hoge palmen, een hele rij cafés en restaurants en het imposante Ayuntamiento (stadhuis) van Cádiz. Ook de oude stadsmuur is mooi om te zien. De kathedraal is een plaatje op zichzelf en staat op het centrale plein. Die kun je niet missen! De bouw van de kathedraal duurde 116 jaar en daardoor is het een bijzondere mix van de bouwstijlen. Vlakbij de kathedraal zijn er resten te vinden van een oud Romeins theater. Het museum Casa del Obispo laat je alles zien over de historie van het stadje. Het Museum van Cadiz bezit een Collectie van Romeinse tot moderne kunst. Cádiz is bekend om de vele Miradores (uitkijktorens). Vanuit deze torens werden de schepen uit Zuid-Amerika in de gaten gehouden. Vroeger stonden er 160 torens, maar nu zijn er nog 126. Er zijn twee torens (Torro de Oniente en Torro Tavira) die je kunt beklimmen en vanaf daar heb je een goed uitzicht over het stadje. Park Genoves is het groene hart van de stad en dit park brengt je even rust en hier geniet je van de mooie natuur.

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz
Cadiz

Het uitgaansleven in Cádiz

Het nachtleven is levendig en kenmerkt zich door de vele tapasbars en de gezellige cafés op straat. De stad is de bakermat van de Flamenco! Het is een studentenstad en dit zorgt ervoor dat de stad het hele jaar door bruist. Doordat er niet veel toeristen in Cádiz zijn, ervaar je hier een typisch Spaanse avond en nacht. Cádiz is echt een erg leuk stadje en er zijn diverse goed betaalbare hotels en hostels. Zo kun je ook het levendige nachtleven meemaken. Het hele jaar door zijn er meerdere festiviteiten in de stad, met als hoogtepunt het Carnaval de Cádiz.

  • Kijk hier voor leuke en betaalbare accommodaties in Cádiz!

van Sevilla naar Cádiz, Van Sevilla naar het strand in Cádiz

Hoe kom van Sevilla naar Cádiz?

Vanuit de stad Sevilla vertrekt er ieder uur een bus naar Cádiz. Deze bussen vertrekken vanaf het centrale busstation van San Sebastian. Je kunt een kaartje kopen op de dag van vertrek of als je zeker wilt zijn van een plek in de bus, dan kun je ook een dag eerder naar het busstation gaan en een kaartje kopen. De bus stopt nog op een aantal plekken en in totaal ben je ongeveer een uurtje kwijt met de totale reis. De kosten voor een buskaartje zijn ongeveer €10,- voor een retour. Vanaf het busstation in Cádiz ben je in vijf minuten lopen in de oude binnenstad en nog eens tien minuten verder lopen en je bent op de stranden.

Vind hier accommodaties in Sevilla! Vind hier accommodaties in Cádiz!

Top 3 boeken Sevilla


Sevilla

Stedentrip in Spanje

Spanje

Geef een reactie