ReizenStedentrip

Valencia, fietsen met een gids

Valencia

Fietsen vind ik de bij uitstek de leukste manier om een stad te verkennen. Zo heb ik door Parijs en Bangkok gefietst en dat was heel erg leuk. Dus toen ik naar Valencia op stedentrip ging, wilde ik ook weer fietsen in Valencia. Dus dat heb ik ook gedaan! Ik hou ervan om volledig op te kunnen gaan in een stad en me geen toerist, maar een inwoner te voelen. Ik wil een stad zien, voelen en ervaren en daarom reis ik altijd zo min mogelijk met een metro en zo veel mogelijk per fiets. Hoe is het om in Valencia om te fietsen met een gids?

Hoe ben ik in Valencia gaan fietsen met een gids? Vind ik het een aanrader?

Fietsen met een gids in Valencia

Zelf fietsen in Valencia is prima te doen, maar zo kan het wel voorkomen dat je dingen mist. Iets wat ik altijd op iedere city trip doe, is een georganiseerde fietstocht regelen voor op mijn eerste dag. Ik vind dat een makkelijke en leuke manier om een beetje oriëntatie en feeling met de stad te krijgen. In Valencia heb ik de Valencia Highlights tour met Baja Bikes gedaan en dit vind ik een dikke aanrader.

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids

Dit is een fietstocht van ongeveer drie uur en je fietst met een kleine groep mensen onder begeleiding van een Nederlandse gids. Tijdens deze fietstocht heb ik de Stad van kunst en Wetenschappen, de Turia, Barrio del Carmen en Glorieta Park gezien en allerlei onbekende plekjes in de stad. De Nederlandstalige gids is een inwoner van de stad en vertelt allerlei dingen die ik niet in een reisgids heb gelezen! Die dingen zijn nou juist de dingen die ik het leukst vind om te weten!

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids

Zelf een fiets huren in Valencia

Fietsen in Valencia kan ook zonder gids en voor ongeveer 10 euro per dag huur je een fiets. Super goedkoop dus! Fietsen in deze stad is zeker relaxed, want het verkeer is te overzien en ze hebben op veel plekken fijne fietspaden aangelegd. Het huren van een fiets kun je gemakkelijk ter plekke op diverse manieren regelen. Bijna ieder hotel verhuurt fietsen en je ziet op straat ook op veel plekken fietsverhuur bedrijfjes. De kwaliteit van de fietsen wisselt nogal dus kijk even goed war je een fiets huurt.

Valencia is niet een hele grote stad en er is ook bijna geen verschil in hoogte. Het weer is (bijna) altijd goed en dus is het prima om voor een paar dagen een fiets te huren. Zo krijg je vaak ook nog korting op de prijs. De verkeersregels spreken allemaal voor zich op één belangrijke regel na. Als er een fietspad is dan moet je hierop fietsen. Zie je geen fietspad dan moet je op de straat fietsen en dus niet op het voetpad.

Dwars door heel Valencia loopt de Turia en dit is de perfecte plek om te fietsen en ook makkelijk om je te oriënteren. Het strand ligt net buiten het centrum, maar met de fiets ben je er zo.

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids

Tip

Regel de georganiseerde fietstocht op je eerste dag in Valencia. Lekker makkelijk om de stad te leren kennen en huur daarna een fiets voor de rest van de tijd!

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids

Lijkt het jou leuk om in Valencia te gaan fietsen met een gids?


Huur een auto voor de Costa Blanca

Het is erg leuk om een auto te huren en Valencia te verlaten en zo de Costa Blanca te ontdekken. Ik heb zelf een auto gehuurd in Valencia en dat is erg goed bevallen. De regio is perfect om met een auto te ontdekken. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel zien. De leuke plekjes in het land zijn wat lastig te bezoeken met het openbaar vervoer.

Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen! Zij verhuren auto’s met een handig all inclusive pakket en zo weet je dat alles goed geregeld is! Zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur.

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids


Tip accommodatie Valencia

Er zijn ontzettend veel leuke en betaalbare hotels en appartementen in Valencia. Zelf heb ik overnacht in La Casita de Palomar en dit is een aanrader! Het is een gezellig appartementje en het ligt dicht bij een aantal bezienswaardigheden, maar is toch redelijk rustig gelegen. Controleer hier of het appartement nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Valencia!

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids


Top 3 boeken Valencia


Valencia

Sevilla

Granada

Spanje

fietsen Valencia met gids, Valencia, fietsen met een gids

Geef een reactie