Hidden GemsReizen

Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië

Torre Nova resort

Ik ben aan aantal dagen naar het Torre Nova resort in Spanje gegaan en daar heb ik het andere gezicht van Catalonië beleefd en deze regio ontdekt! Dat was heerlijk! Torre Nova is een 19e eeuws Catalaans landgoed gelegen in het groene achterland van Barcelona, bij de stranden van de Costa Dorada, bij de magische berg Montserrat en in de Penedès wijnregio. De regio rondom Torre Nova staat bekend als het Toscane van Catalonië! Mijn dagen bij Torre Nova stonden in het teken van genieten van authentiek Spanje, rust, natuur, cultuur, gastronomie en actief plezier. Omdat ik deze accommodatie zo leuk vind, deel ik dit graag met jullie!

Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië

Het Torre Nova Resort

Torre Nova Resort is een kleinschalig, luxe en duurzaam vakantieresort in de rustige en bosrijke omgeving van het achterland van Barcelona. Jacqueline en Geert zijn de Nederlandse gastvrouw/-heer van dit resort. Het is een 19e eeuws landgoed en bestaat uit acht ruime en luxe appartementen en is gelegen in het authenthieke dorpje La Torre de Claramunt. Je bent weg van het massatoerisme, maar toch overal dichtbij!

Torre Nova grenst aan de ene kant direct aan een middeleeuwse dorpje en aan de andere kant direct aan de natuur. Bij de verbouwing hebben ze er voor gekozen om een kleinschalig, authentiek, sfeervol en duurzaam vakantieverblijf te maken. Tijdens de grondige verbouwing is er zichtbaar veel aandacht besteed aan de balans tussen het comfort van nu en de grandeur van vroeger. En dit is sfeervol en erg mooi geworden!

Torre Nova is tevens een duurzaam resort en maakt gebruik van zonne-energie voor warm water en vloerverwarming en al het water komt uit eigen bron. Ook het water in het zwembad, in voor- en najaar verwarmd met zonne-energie, komt uit eigen bron.

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië
Torre Nova Resort

Het ontstaan van Torre Nova

Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen zijn in 2007 met hun kinderen van Amsterdam naar Spanje verhuisd. Na een half jaar huizen bezichtigen, van ruïnes tot onbetaalbare paleizen, vonden ze de perfecte plek voor hun droomproject: Torre Nova. Na een grondige verbouwing zijn ze nu, 10 jaar later, vol in bedrijf en voelen ze zich helemaal thuis in Spanje.

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië
Het uitzicht vanuit de tuin van Torre Nova

Het verhaal achter het landhuis is interessant, want de markies van Villa-Palma (van het kasteel in het dorpje) had eind 19e eeuw twee zoons. Zoals in die tijd gebruikelijk in de adel, erfde de oudste zoon het kasteel, de Torre (toren) van Claramunt. De jongste zoon, de markies van Gironella, besloot vervolgens op de heuvel pal tegenover het kasteel een enorm huis te bouwen, om zo zijn broer te evenaren. Dit werd de Torre Nova (nieuwe toren) en de bouw was voltooid in 1901. Eind jaren ’30 van de vorige eeuw ging het eigendom van Torre Nova over naar een dierenarts. In de jaren ’80 kwam het huis grotendeels leeg te staan, tot de komst van Jacqueline en Geert in 2007.

Torre Nova is behouden voor de toekomst en aan een tweede leven begonnen!

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië
Het uitzicht van Torre Nova Resort

De appartementen

De appartementen zijn geschikt voor twee tot zeven personen en hebben allemaal een adembenemend uitzicht. Ze bieden allen uitzicht op de tuin, het zwembad, de groene vallei, het kasteel en het middeleeuwse dorpje. De appartementen beschikken over een woongedeelte met een compleet uitgeruste keuken en één tot drie slaapkamers en één of twee badkamers. De 4,5 meter hoge balkenplafonds geven een extra sensatie van ruimte. De appartementen zijn koel in de zomer en behaaglijk warm in voorjaar, najaar en winter door de vloerverwarming. Torre Nova beschikt over een lift en de appartementen hebben ruime doorgangen en geen drempels, wat ze toegankelijk maakt voor iedereen.

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië
Mijn appartement bij Torre Nova Resort

Waarom vind ik Torre Nova zo fijn?

Torre Nova is een uitgelezen plek voor een combinatie van een relaxte en gevarieerde vakantie in Catalonië.

 • Jacqueline en Geert zijn erg warme en behulpzame mensen met veel kennis van de omgeving.
 • De omgeving is prachtig en ligt in een ongerepte omgeving: het Toscane van Catalonië.
 • Torre Nova ligt dichtbij Barcelona (45 min) en het is erg leuk om de drukte van deze grote stad en dagje op te zoeken.
 • Het resort ligt ook dicht bij de stranden van de Costa Dorada en een dagje strand is een prima afwisseling. Ik ben zelf een dagje naar Sitges geweest en dit ligt op 30 minuten rijden.
 • Je bent weg van het massatoerisme, maar je bent toch ook overal dichtbij.
 • Je loopt het complex uit en je bent in een dorpje met een paar winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Zo kun je in de ochtend zelf naar de bakker lopen en vers brood halen of wat anders lekkers.
 • De regio biedt een keur aan highlights qua authentiek dorpsleven, dagtrips, cultuur, actief en sportief plezier.

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië

Wat kun je doen in de omgeving?

 • Montserrat, 15 minuten rijden. Montserrat is een spectaculair mooi Benedictijns monnikenoord in de bergen waarbij de wandeling naar de top van de berg indrukwekkend is.
 • De Penedès wijnregio ligt op 15 minuten rijden. Een bezoek aan familiebedrijf Bodega Can Feixes is erg leuk! Een rondleiding of wijnproevrij bij deze bodega die behoort tot top 10 cava/wijnen van Spanje en is geweldig.
 • Ontmoet de Castellers! Een training bijwonen van de Castellers (de menselijke kastelen) is een bijzondere ervaring. In het plaatsje Igualada (op 15 minuten rijden) trainen de Moixiguangers de Igualada iedere woensdagavond vol met passie in het bouwen van meters hoge torens van mensen.
 • De stad Barcelona ligt op 55 km en een dagje Barcelona is een must do! Genieten van de stad, de architectuur, de winkels, de sfeer, de tapas!
 • Op 35 km liggen de stranden van de Costa Dorada, waarbij Sitges mijn favoriet is.
 • Een rondrit in de regio, het ‘Toscane van Catalonië” is ontzettend leuk. Rij rond en stop waar je wilt en zoek een leuk lokaal restaurantje op.
 • Bezoek één van de lokale festivals. Catalanen houden wel van een feestje en Jacqueline en Geert weten waar de festivals zijn.
 • Op Torre Nova zelf worden ook diverse activiteiten georganiseerd zoals een barbecue.
Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië
De omgeving van Torre Nova

Top 3 boeken Barcelona


Huur een auto

Catalonië is erg goed te ontdekken door een auto te huren en zo de regio te verkennen. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel zien en afwijken van de toeristische paden. De wegen zijn goed onderhouden en het mooie is dat je overal kunt stoppen als je leuke plekjes onderweg ziet. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur.

Torre Nova, Torre Nova, het ándere gezicht van Catalonië


Catalonië

Stedentrip in Spanje

Spanje

Geef een reactie