Lifestyle

Top 10 inspirerende reisboeken

reisboeken

Je kunt nooit genoeg reisboeken hebben! Ze zijn perfect om inspiratie op te doen voor jouw volgende reis en om lekker weg te dromen thuis vanaf de bank. Natuurlijk kun je ook online veel informatie vinden, maar ik vind zeker fijn om dit te kunnen doen met een boek op mijn schoot. Waargebeurde reisverhalen, praktische reisgidsen en boeken vol met plekken en prachtige foto’s waar je geweest moet zijn! Wat zijn nou inspirerende reisboeken?

Mijn top 10 inspirerende reisboeken.

1. De wereld rond in 10 jaar, E. Munnik

De beste tips & trips uit tien jaar van het programma 3 op Reis met ervaringen en insidertips van de presentatoren, onder wie Geraldine Kemper, Floortje Dessing en Chris Zegers. Van de woestijn in Nevada, naar het festival Burning Man tot aan Mongolië en Parijs! Het tienjarig jubileum van dit tv programma wordt gevierd met dit boek! Het boek is heerlijk om bij weg te dromen, maar ook de informatie in het boek is zeer handig. Verkrijgbaar bij Bol.com.

2. Ultieme bestemmingen, Lonely Planet

In Ultieme bestemmingen vertellen de reisexperts van Lonely Planet wat de top 500 van beste plekken op aarde is  om naar op reis te gaan. De top 500 bevat populaire toeristische plekken, maar ook verborgen parels van de wereld. Deze gave lijst staat in een boek vol met prachtige foto’s en inspirerende verhalen. Na het lezen van dit boek weet je wat hét mooiste is om te gaan zien of te beleven in de wereld.  Verkrijgbaar bij Bol.com.

3. Atlas of Beauty,  M. Noroc

In dit geweldige boek staan foto’ s en verhalen van 500 vrouwen uit de hele wereld. Sinds 2013 reist Mihaela Noroc de wereld over met haar camera en maakt foto’s van vrouwen. Atlas of Beauty is een collectie van haar foto’s van vrouwen uit vijftig landen en toont op een fantastische manier dat er schoonheid in de hele wereld te vinden is. Onafhankelijk van geld, ras of sociale status! Er staan foto’s in van vrouwen uit het Amazone-regenwoud, de markt in India, Londen. Het boek is geweldig en is het bewijs dat  schoonheid geen regels kent. Verkrijgbaar bij Bol.com.

4. Bucketlist reizen, M. de Hooge

In dit boek staan de 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben, oftewel de ultieme reis bucketlist! Marloes de Hooge, van de reisblog Travelvalley, heeft voor dit boek 25 reizen verzameld die op je bucketlist moeten staan. Van Marrakech tot IJsland en van de Verenigde Staten tot Jordanië. Er staat veel praktische informatie in dit boek en veel tips en gave foto’s. Verkrijgbaar bij Bol.com.

5. 365 dagen onderweg, F. Dessing

Reis een jaar mee met Floortje Dessing! Als presentatrice van reisprogramma’s heeft Floortje Dessing natuurlijk een droombaan en ze reist de hele wereld rond. In dit boek is ze in Arizona, Sint-Maarten, Australië, Bhutan, maar ook in het Guggenheim in Bilbao en in Oslo. 365 dagen onderweg zit vol met persoonlijke reistips van Floortje! Het boek is prachtig en staat vol met haar eigen foto’s en reisherinneringen en is zo inspirerend om te lezen. Verkrijgbaar bij Bol.com.

6. Zwoel – beleef de seizoenen 3, M. Brekelmans

Dit boek is voor alle fans van de zomer! Zwoel nodigt je uit om de zomer buiten door te gaan brengen. In dit boek lees je waar je de mooiste plekjes vindt, waar je kunt slapen onder de sterren, waar je kunt picknicken, wat de gezelligste steden zijn en waar je de leukste stadsstranden vindt. Dit boek toont je hoe je de hele zomer door een vakantiegevoel kunt hebben. Het boek is mooi geïllustreerd met foto’s, afvinklijstjes en verrassende quotes. Marleen Brekelmans verzamelt sinds 2010 bijzondere adressen en tips op haar website Bijzonder Plekje. Zwoel is het derde boek in de serie van vier met tips en inspiratie om de seizoenen te beleven. Verkrijgbaar op Bol.com.

7. Het Grote Gratis op Reis Boek , I. Albiston

Dit is de ultieme geldbesparende reisgids. Auteurs van Lonely Planet zijn op zoek gegaan naar kostenbesparende of zelfs gratis bezienswaardigheden en evenementen in meer dan zestig steden in de wereld. Aan iedere stad worden twee of meer pagina’s gewijd met zo’n vijf tot twintig goedkope of gratis attracties. Er staat o.a. informatie in over nationale parken, wandeltochten, eetgelegenheden en het openbaar vervoer. Verkrijgbaar bij Bol.com.

8. Atlas Obscura, J. Foer

In dit boek ontdek je de 1.000 plekken meest verrassende plekken ter wereld. En dan buiten de gebaande paden! Hier lees je over vreemde, onverwachte, verborgen en mysterieuze plekken dichtbij én ver weg. Allemaal plekken waar de  avontuurlijke reiziger naar toe wilt. Ga bijvoorbeeld naar de glimwormengrotten in Nieuw-Zeeland, bezoek het vreemde babyspringfestival in Spanje, bekijk een begraafplaats voor kustschepen in Bangladesh of een excentrieke bottenmusea in Italië. Dit boek toont je de 1000 vreemdste en meest curieuze geheime plekken in de wereld. Verkrijgbaar bij Bol.com.

9. Ultieme culi-bestemmingen, Lonely Planet

In dit boek staat de top 500 van beste eetervaringen ter wereld. Lonely Planet heeft aan de beste chef-koks en foodexperts in de wereld gevraagd naar hun beste eetervaringen ter wereld. Je wordt meegenomen op een culinaire reis naar bijvoorbeeld Mozambique voor piri-piri-kip, naar Nieuw-Zeeland voor het Wildfoods Festival en naar de pintxos bars in San Sebastian. Dit is dé bucketlist voor alle food liefhebbers en wereldreizigers en van de foto’s krijg je direct al honger! Verkrijgbaar bij Bol.com.

10. Feed Your Wanderlust, A. De Buck

Travel Guide voor een bohemian lifestyle! Na het verschijnen van haar eerste Wanderlust-boek over urban travel is Anne andere reizen gaan maken: van hotspots in de stad naar palmbomen op het strand. Niet meer alleen city trips, maar juist reizen naar bestemmingen om te onthaasten en de drukte van de stad te ontvluchten. Ver en dichtbij, aan het strand en in de natuur! In Feed Your Wanderlust deelt Anne reistips voor een moderne bohemian lifestyle. Van de reisbasics die iedereen zou moeten kennen en travel guides voor dromerige bestemmingen. Verkrijgbaar op Bol.com.

Dit is mijn top 10 van inspirerende reisboeken! Heb jij nog leuke aanvullingen op deze lijst met inspirerende reisboeken?

Tip: Ik neem altijd een e-reader mee op reis. De kobo modellen bij bol.com zijn goed geprijst en super handig!


Reisboeken

Cadeaus

Geef een reactie