ReizenUnieke Belevenissen

Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Halong Bay

Halong Bay is dé perfecte plek voor het maken van een geweldige cruise! Halong Bay ligt in het noordwesten van Vietnam en deze plek kenmerkt zich door de vele karts rotsen die in de zee liggen en prachtig boven het water uitsteken. Hier waan je je op een filmset doordat de omgeving zo adembenemend mooi en mysterieus is. Er zijn slechts twee andere plekken in Azië waar je deze geweldige kartformaties kunt bekijken: Yangshuo in China en Krabi in Thailand. 

Tips voor het maken van een onvergetelijke cruise in Halong Bay.

Halong Bay

Halong Bay is de best bezochte toeristische bezienswaardigheid in Vietnam en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De manier om een goed beeld van deze unieke omgeving te krijgen is door te varen tussen alle eilandjes door met een kleine cruiseboot. Ik ben zelf twee dagen gaan varen op een cruiseboot in Halong Bay en ik vond het helemaal geweldig! De omgeving is zo bijzonder en het uitzicht is adembenemend mooi.

cruise Halong Bay, Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Een cruise bij Halong Bay

Ik vind Halong Bay een waar meesterwerk van moeder natuur door de vele kalkstenen rotsen die zo statig uit de zee steken. Het verhaal gaat dat Halong Bay is ontstaan toen een draak in het water plofte en vervolgens met zijn staart het landschap vorm heeft gegeven. Het mysterieuze uitzicht op de méér dan 2000 voornamelijk onbewoonde eilanden vanaf de boot is dé reden ik een cruise zo leuk en bijzonder vind.

Sommige eilanden hebben ook nog een aantal mooie dingen om te ontdekken, zoals verborgen grotten, prachtige stranden en mooie uitkijkpunten.

De beroemde grot in Halong Bay is “de grot van de vruchtbaarheid” op het eiland Bo Hon. Deze grot heet zo vanwege de rots met het uiterlijk van het mannelijk geslachtsorgaan. Tevens kun je kanovaren in de prachtige omgeving. Op het moment dat de boot stil ligt is het tijd om van de boot af te springen en een verkoelende duik te nemen.

cruise Halong Bay, Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Hoeveel dagen is aan te raden voor een cruise?

Het is ontzettend zonde om een cruise van een aantal uur te maken en er dus voor te kiezen om niet de nacht in een baai of op de boot door te brengen. De reden hiervoor is simpel en dat is omdat de zonsondergang en zonsopgang werkelijk spectaculair zijn. Dit wonder van de natuur wil je niet missen! Ik raad aan om altijd ervoor te kiezen om een cruise met minimaal één overnachting op de boot te regelen.

Waar moet je opletten tijdens het kiezen van een cruise?

Het aanbod van cruises is super groot en dat maakt de keuze lastig. De cruiseboten variëren in het aantal sterren en dus ook in de prijs en de luxe van de boot. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder budget en ieders smaak een goed passende optie is. Je kunt er ook voor kiezen om niet op de boot te slapen, maar je kunt ook de nacht doorbrengen in een hotel op een eilandje.

Op alle boten is het eten inbegrepen bij de prijs en moet je wel nog betalen voor de drankjes aan boord. Ik adviseer echt om niet voor een boot met minder dan drie sterren te gaan, omdat de kwaliteit van de hut en het eten dan erg slecht is. Ik heb zelf een goedkope twee sterren optie gekozen en mijn hut zat vol met vlooien! Kijk daarom altijd op bijvoorbeeld Tripadvisor wat de recente beoordelingen van de cruise zijn.

cruise Halong Bay, Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Hoe kom je bij Halong Bay?

Halong Bay ligt op circa vier uur rijden van de hoofdstad Hanoi. In Hanoi is het erg makkelijk om een cruise te reserveren inclusief het vervoer per bus naar Halong Bay. Je kunt ook zelfstandig met de lokale bus of trein naar Halong Bay gaan en de bestemming is dan Hai Phong en vandaar kun je op de boot stappen naar de stad Cat Ba. Vanuit Cat Ba vertrekken de diverse cruiseboten. In Ninh Binh kun je dan rechtstreeks naar Halong Stad met bus of taxi en dit duurt ongeveer 4,5 uur. Vanuit Sapa moet je altijd via Hanoi reizen.

Wat is de beste reistijd voor Halong Bay?

Halong Bay kan het hele jaar door bezocht worden, maar kent wel verschillen in de seizoenen. Van oktober tot en met maart is het weer wat vochtig en dit creëert een extra mystieke sfeer, maar voor zwemmen is het dan wel soms een beetje te koud. De maanden april tot en met september zijn de populairste maanden voor het maken van een cruise. Maar dan is het ook tyfoon seizoen en kan het zo nu en dan voorkomen dat een cruise niet door gaat vanwege het slechte weer.

cruise Halong Bay, Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Tips voor het maken van een cruise op Halong Bay

• Aangezien de drank niet opgenomen is in de prijs, is het slim om je eigen drank mee te nemen. De prijs voor de drankjes op de boot ligt namelijk aanzienlijk hoger dan elders in Vietnam. Let op: op sommige boten is dit niet toegestaan.

• Er varen ook kleine bootjes rond die kort aanmeren bij de cruiseboten en zij verkopen drank, chips, koekjes en sigaretten, maar ook zo vragen een hoge prijs voor deze producten.

• Kijk erg goed van te voren wat wel en niet is inbegrepen bij de prijs van de cruise. Dit wisselt nogal per cruiseboot.

cruise Halong Bay, Tips voor het maken van een cruise in Halong Bay, Vietnam

Heb jij nog vragen over het maken van een cruise in Halong Bay?


Tips boeken Vietnam


Vietnam

6 Comments

Geef een reactie