ReizenUnieke Belevenissen

Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja

angkor

Het tempelcomplex van Angkor ligt vlakbij het leuke stadje Siem Reap in Cambodja. Dit is het grootste religieuze tempelcomplex ter wereld en het staat al jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst geregistreerd. De tempels zijn het prachtige overblijfsel van het eens zo machtige Khmer-rijk. Deze tempels zijn dé reden om naar Cambodja op reis te gaan. Ik vind dat iedereen minimaal één keer in zijn leven de tempels van Angkor bezocht moet hebben! Jezelf vergapen aan de oogverblindende schoonheid van deze bouwwerken is een ervaring die héél hoog op je bucket list moet staan! Wat zijn tips voor het bezoeken van Angkor Wat?

In deze blog lees je informatie en mijn tips voor het bezoeken van Angkor Wat.

Angkor of Angkor Wat?

Deze twee namen worden vaak door elkaar gebruikt. “Angkor” is echter de naam van het hele tempelcomplex en dit complex bestaat uit meer dan honderd tempels. “Angkor Wat” is de wereldberoemde tempel en de hoofdtempel van het hele complex. Deze tempel staat ook afgebeeld op de vlag van Cambodja.

tips bezoeken Angkor Wat, Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja

Tips voor het bezoeken van Angkor Wat en de tempels

De tempels zijn allemaal zeer eenvoudig te bereiken vanaf het stadje Siem Reap. De meest verre tempel ligt op ongeveer 25 kilometer van Siem Reap.

De tempels zijn op een aantal verschillende manieren te bezoeken.
• Je kunt zelf een voor een paar euro een fiets huren en de bordjes volgen en zo de tempels bewonderen die je wilt zien. Hou er rekening mee dat het erg warm en benauwd in Siem Reap kan zijn en dat je best een flink aantal kilometers moet fietsen.
• Een andere manier is om een tuk tuk met chauffeur te huren. Je kunt je zo een dag of een paar uur rond laten rijden. Zo bekijk je op je gemak en op een relaxte manier alle tempels.
• Je kunt ook een excursie boeken met een gids en dan bezoek je in een groep of in een privé tour een aantal tempels.
• Overigens bieden zich bij iedere tempel gidsen aan en die kun je dus ook ter plekke regelen indien je graag een gids wilt hebben.

tips bezoeken Angkor Wat, Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja

Wat kost een bezoek aan Angkor?

Voor het bezoeken van de diverse tempels op het complex van Angkor moet je verplicht een entreekaart kopen. Deze zijn te koop voor één dag en voor drie dagen. Eén dag kost 37 euro en drie dagen kost 62 euro. Angkor bezoeken is dus zeker niet goedkoop, maar toch raad ik aan om de drie dagen entreekaart te kopen, want één dag is echt veel te kort.

Wat zijn de kledingvoorschriften?

Alleen de hoofdtempel Angkor Wat kent kledingvoorschriften. Je schouders moeten bedekt zijn en blote benen zijn niet toegestaan. Hou er wel altijd rekening mee dat het religieuze bouwwerken zijn die je bezoekt en gedraag je dus respectvol.

tips bezoeken Angkor Wat, Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja

Welke tempels moet je echt bezoeken?

Er zijn ontzettend veel tempels in het gehele Angkor complex en ze allemaal bezoeken is nogal een tijdrovende klus. De tempels van Angkor bieden een interessante combinatie van hindoeïstische en boeddhistische versierselen. Alle tempels in het complex zijn mooi en je kunt er uren wandelen en je blijven verbazen over de schoonheid van alles.

Dit zijn mijn vijf favoriete tempels:
Angkor Wat: de wereldberoemde hoofdtempel van het gehele complex.
De Banteay Srei-tempel: super mooi vanwege de wandversierselen en reliëfs.
Angkor Thom: de tempel in de antieke hoofdstad van Angkor.
Bayon tempel: een origineel tempelcomplex met veel vrolijke gezichten.
Ta Phrom: de beroemde Tomb Raider tempel en je waant je hier in een film van Indiana Jones.

tips bezoeken Angkor Wat, Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja

Bekijk de zonsopkomst

De zonsopkomst is een adembenemede ervaring om mee te maken. Rond 6:00u ’s ochtends komt de zon magisch op vanachter de Angkor Wat tempel. Zelfs als het bewolkt weer is dan is dit nog steeds een ervaring die je niet mag missen.

Tip: Combineer het bezoeken van Angkor Wat met Bangkok

Wist je dat het tempelcomplex makkelijk te combineren is met een bezoek aan Bangkok. Diverse reisbureaus bieden twee of driedaagse tours aan naar Angkor en je kunt ook gemakkelijk zelf met de bus naar Siem Reap gaan.

Dit zijn mijn tips voor het bezoeken van Angkor Wat. Heb jij nog tips voor het bezoeken van Angkor Wat?


Tips boeken Cambodja


Hotel Siem Reap

Hillocks Hotel and Spa is een erg fijne plek om te verblijven. Het personeel is enorm behulpzaam en vriendelijk. De kamers zijn zeer ruim, heel verzorgd en mooi. Aanrader: de gids voor het bezoeken van Angkor door het hotel. Hij geeft heel wat interessante info en leuke weetjes.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Siem Reap!
tips bezoeken Angkor Wat, Tips voor het bezoeken van Angkor Wat in Cambodja
Hillocks Hotel

Siem Reap

Cambodja

6 Comments

Geef een reactie