Hidden GemsReizen

Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië

Petra

Petra is het absolute hoogtepunt van mijn reis door Jordanië! Petra is dé reden dat ik vind dat je Jordanië nu direct op jouw bucket list moet zetten. Jordanië heeft toeristen veel te bieden, maar Petra is van een ongeëvenaarde schoonheid die je nergens anders ter wereld vindt. De historie, de architectuur en het geweldig mooie landschap maken Petra één van de meest bijzondere plekken in het Midden Oosten en het bezoeken van Petra is een bijzondere ervaring. Ben je op zoek naar tips voor het bezoeken van Petra?

Ik geef je 5 tips voor het bezoeken aan het wereldwonder Petra.

Het bezoeken van Petra

De oude stad Petra is gedeeltelijk uitgehakt uit rode rotsen en ligt prachtig verborgen in een kloof. Diep verborgen in een kloof sta je oog in oog met één van de mooiste bouwwerken ter wereld! Petra was in het verleden een belangrijk knooppunt op diverse handelsroutes in de regio. Deze strategische positie heeft de stad groot, machtig en rijk gemaakt en het is voornamelijk de handel in wierook die daarvoor gezorgd heeft. Petra is bij veel mensen ook bekend door de Indiana Jones films die hier gemaakt zijn.

Tips voor het bezoeken van Petra

1. Volg de Madras wandeltocht

De mooiste plek vind ik absoluut de gigantische “Schatkamer van de Faro”.  Tijdens het bezoeken van Petra mag deze tocht niet ontbreken! Deze schatkamer is het beste te bewonderen van bovenaf. Op Instagram zag ik hiervan geweldige foto’s voorbij komen! Alle foto’s waren allemaal van bovenaf op een rots genomen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de route die je naar deze rots brengt en ik ben dolgelukkig dat ik het gevonden heb! De beste route om te wandelen door Petra is de Madras wandeltocht. Dit is zeker één van de beste tips voor het bezoeken van Petra!

Deze Madras wandeltocht bestaat uit meerdere onderdelen en de tocht duurt tussen de twee en zes uur. Het is niet zo dat je overal bordjes ziet staan met de route en daarom is deze tocht alleen met een gids te maken. Je kunt ervoor kiezen om deze wandeltocht op diverse plaatsen af te breken en dit maakt de tocht ideaal voor iedereen! De wandeltocht naar de rots vanaf waar je het adembenemende uitzicht op de Schatkamer van de Faro hebt, duurt ongeveer twee uur.

Ik had helaas de pech dat ik een dag voor deze wandeltocht mijn teen brak. Ik was dan ook zeer bang dat het mij niet ging lukken om de eerste twee uur van de tocht vol te maken. Maar het is gelukt! Het is wel wat klimmen zo nu en dan, maar de tocht is over het algemeen redelijk vlak. En als het mij met een gebroken teen is gelukt, dan lukt het iedereen wel om in ieder geval het eerste deel van de toch te kunnen volmaken en te genieten van het beste uitzicht op de Schatkamer van de Faro.

Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië

2. Ervaar de mystiek van Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond is het ‘Petra by Night’ en dit is een magische ervaring om mee te maken. Het bezoeken van Petra is niet compleet zonder Petra by Night. De hele kloof is verlicht met meer dan 1500 kaarsen en deze staan allemaal op de grond en creëren zo een betoverende sfeer. Deze kaarsen geven de route aan die je moet lopen en brengen je naar de Schatkamer van de Faro. Vanaf de ingang is dit ongeveer een half uurtje lopen. Bij de Schatkamer van de Faro neem je plaats op een kleedje op de grond. Om klokslag 20:00u starten de aanwezige muzikanten prachtige muziek te maken. Dit is een sprookjesachtige ervaring die diepe indruk op mij heeft gemaakt!

3. Ga minimaal twee dagen naar Petra

Je hebt zeker twee dagen nodig voor het bezoeken van Petra! Het is super zonde om in haast maar één dag in Petra door te brengen. Op die manier mis je veel te veel van al het moois wat de stad te bieden heeft. Veel mensen denken dat Petra niet meer is dan de indrukwekkende Schatkamer van de Faro. Dat is eerlijk gezegd ook wat ik dacht voordat ik in Petra was, maar dit is enkel een heel klein gedeelte van de totale oude stad. De totale stad Petra is best groot en er is veel meer te zien dan alleen de Schatkamer van de Faro. Het amfitheater, het klooster en de graftombes zijn ook allemaal even prachtig uitgehakt uit de rotsen en zijn ook erg mooi om te zien. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt volgen en ze zijn allemaal fraai. Iedere wandelroute leidt je door een ander gedeelte van de oude stad.

Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië

4. Neem eten en drinken mee bij het bezoeken van Petra

Zoals ik al eerder schreef is Petra aardig groot en kun je er eindeloos rondlopen op de verschillende wandelroutes. Dit kun je urenlang en zelfs dagenlang doen. Maar je vindt alleen op de hoofdroute een paar restaurantjes waar je eten en drinken kunt kopen. Dus een van de tips voor het bezoeken van Petra is om niet te vergeten om dit ook zelf mee te nemen!

Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië

5. Draag goede schoenen tijdens het bezoeken van Petra

Een bezoek aan Petra betekent erg veel wandelen, maar veel paden zijn van zand en de ondergrond is ongelijk en onverhard. Petra is ook wel heuvelachtig en een beetje klimmen en dalen kom je niet onderuit. Dus wees verstandig en trek goede wandelschoenen aan. Ik loop graag altijd op slippers en die had ik dus ook aan de eerste dag, maar deze heb ik toch wel verruild voor goede wandelschoenen op mijn tweede dag.

Dit zijn mijn tips voor het bezoeken van Petra. Ben jij in Petra geweest? Heb jij nog goede tips voor het bezoeken van Petra?


Tip boeken Jordanië


Tip hotel

Een erg leuk hotel om te verblijven is Petra Moon hotel. Het hotel bevindt zich dichtbij de ingang van Petra en heeft een heerlijk dakterras. De kamer vind ik erg ruim en comfortabel. De mensen in het hotel zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam. Het zwembad op het dak is een heerlijke plek om even af te koelen na een dag wandelen in Petra.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Petra!
Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië
Petra Moon Hotel

Klimaat en beste reistijd Jordanië

Jordanië is qua seizoenen gelijk aan Nederland, maar er heerst overwegend een woestijnklimaat. Het landschap in Jordanië varieert en de klimatologische omstandigheden verschillen enigszins. In de zomermaanden (juni t/m augustus) loopt de temperatuur zeer hoog op. Maar het is een zeer droge warmte én het koelt ’s avonds wel af in de hoger gelegen plekken zoals Petra en de woestijn. Het gebied bij de Dode Zee kent een hogere luchtvochtigheid en daardoor is het er in de zomermaanden wel erg warm en voelt het aan als een oven. De beste maanden voor een reis naar Jordanië zijn maart t/m mei en september en oktober. De temperaturen zijn dan mild en prettig en er valt over het minder regen. De watertemperatuur van de Rode Zee is ongeveer 20°C in de winter en 28°C in de zomer.

Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië


Lees meer over Petra en Jordanië

Tips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in JordaniëTips Bezoeken Petra, Mijn 5 tips voor het bezoeken van Petra in Jordanië

Geef een reactie