Cultuur & NatuurReizen

Tips bezoeken KRKA park en de watervallen

kroatie

Als je op zoek bent naar watervallen en mooie natuur in Kroatië, dan is het bezoeken aan de Krka park en de watervallen een absolute must visit. Dit park is geweldig voor iedereen die van natuur, watervallen en wandelen houdt. Krka park is voor mij één van de hoofdredenen waarom ik naar Kroatië wilde. De stranden in Kroatië zijn ook super mooi, maar vergeet een dag het strand en bezoek dit prachtige park!

Wil je het KRKA park en de watervallen bezoeken, lees dan deze blog met alle informatie!

Het bezoeken van Krka Park en de watervallen

Krka park is één van de bekendste en mooiste attracties van heel Kroatië. Dit park is bekend om zijn geweldige watervallen en de grootste en beroemdste waterval is Skradinski Buk. Dit is de blikvanger van het park en valt niet te missen. Hier kun je zwemmen in het water vlak bij de watervallen. Dit in tegenstelling tot veel andere parken in Kroatië waar je niet mag zwemmen en dit maakt Krka park extra bijzonder!

De magie van Krka is ook dat er meer dan 860 soorten flora en zeldzame fauna hier aanwezig is.

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen

Door het hele park heen loopt een fraai aangelegd wandelpad. Soms loop je zelfs op houten vlonders over het water heen! Er zijn diverse routes te volgen en de langste wandeltocht duurt ongeveer twee uur en dit is inclusief de tijd voor het nemen van foto’s. Heb je de tijd dan raad ik deze wandeling zeker aan.

Onderweg kom je behalve prachtig natuur ook een 14e-eeuwse vesting tegen en ook kun je via een boottochtje het Krka klooster bezoeken. Tevens is er een museum dat gemaakt is van oude molens. Deze molens zijn ooit eens gebouwd door keizer Franc Josef II. Hij en zijn vrouw hadden zo een mooie plek om te genieten van de watervallen van bovenaf. In het park zijn ook een aantal kleine winkeltjes te vinden waar je drank, eten en wat souvenirtjes kunt kopen.

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen
Krka park

Hoe kom je er?

Krka park is op diverse manieren te bereiken. Het ligt een beetje in het midden/ zuiden van Kroatië. De meest logische plaatsen waar vandaan je dit park kunt bezoeken zijn Sibenik en Split. Maar ook vanaf Zadar in het noorden kun je met de boot hier komen. Je kunt georganiseerde dagtripjes boeken en zelfs de privé tochten zijn prima betaalbaar. Zelf ben ik met de huurauto naar Skradin gereden en heb daar de boot naar het park genomen.

Zo kom je via een hele mooie route het park binnenvaren en zie je direct de waterval.

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen

Mijn ervaring van het bezoeken van KRKA park en de watervallen

Wij zijn halverwege de middag naar dit park gegaan. Vanuit de luchthaven van Split zijn we met een huurauto naar Skradin gereden en dit is ongeveer een uurtje rijden. In Skradin kun je ieder uur een boot nemen naar het park. Na een klein half uur varen door een prachtig gebied, kom je aan bij het park en vanuit de boot zie je de waterval al liggen. Wat een toffe binnenkomst vond ik dit! Een klein stukje lopen en je ziet de waterval van dichtbij en het water stroomt overal om je heen. Wat een machtig natuurverschijnsel! Hier wordt iedereen wel even stil van. Na onze wandeltocht van ongeveer twee uur gaan we voldaan weer terug naar de boot die ons naar Skradin brengt.

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen

Tips voor het bezoeken van KRKA park en de watervallen

• Kom vroeg in de ochtend of wat later op de dag en ontloop zo de drukte.
• De mooiste manier om hier te komen is met de boot vanaf Skradin.
• Loop de lange wandelroute door het hele park.

Ben jij wel eens in dit mooie park geweest?


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars in Kroatië en dat is erg goed bevallen. Het land is perfect om met een auto te ontdekken. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel van het land zien. De leuke plekjes in het land zijn wat lastig te bezoeken met het openbaar vervoer, aangezien ze vaak midden in de natuur liggen.

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen


Tip hotel Dubrovnik

Zelf verbleef ik in Hotel Dubrovnik Palace en dit is mij goed bevallen! De kamers zijn prachtig met een fantastisch uitzicht. Het hotel een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en zeer vriendelijk en servicegericht personeel! ieder kwartier gaat er een busje naar de oude stad gaat. Perfecte faciliteiten om te zwemmen binnen, buiten en in zee.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Dubrovnik!
bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen
Hotel Dubrovnik Palace

Kroatië

Oost Europa 

bezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallenbezoeken KRKA park watervallen, Tips bezoeken KRKA park en de watervallen

Geef een reactie