ReizenUnieke Belevenissen

Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

Alhambra

Méér dan 2,5 miljoen mensen bezoeken per jaar het Alhambra in Granada en daarmee is het Alhambra het meeste bezochte bouwwerk van Spanje. Maar wat is nou dat beroemde Alhambra? Is het echt zo mooi? Jazeker, ik vind het zonder twijfel één van de mooiste bouwwerken in Europa. Het is een groot complex met paleizen en tuinen en stamt uit de tijd van de Moren. De Moren hebben diverse islamitische invloeden in de Spaanse cultuur gebracht en de Moren regeerden over Spanje tot aan de zestiende eeuw. Dit complex is adembenemend mooi en iets wat op jouw bucket list moet staan! Tips en informatie voor het bezoeken van het Alhambra!

Benieuwd naar het Alhambra? Ik geef je informatie en tips voor het bezoeken van het Alhambra!

Tips om het Alhambra te bezoeken

Het Alhambra is een groot complex en bestaat uit diverse onderdelen. Sommige delen zijn vrij te bezoeken, maar voor de vier mooiste onderdelen moet je een kaartje kopen. Er is een limiet ingesteld op het aantal bezoekers per dag en dit zorgt ervoor dat het super lastig is om een ticket last minute te kopen. Dit gaat ook niet in het laagseizoen! Je kunt proberen om ’s ochtends heel vroeg in de rij te gaan staan, maar dit kan uren duren en je hebt geen zekerheid dat je ook daadwerkelijk een kaartje ontvangt.

Mijn advies is om een entreekaartje een maand van te voren te regelen en dit kan via diverse sites online.

Maar ook als het niet lukt om een kaartje te regelen is een bezoek aan de vrij toegankelijke gedeeltes ook super mooi. Ik heb zelf twee weken voor mijn bezoek aan Granada me rot gezocht op internet voor een kaartje en mijn enige optie was om met een Spaanse tour het Alhambra te bezoeken. Ik spreek een beetje Spaans, maar het merendeel van wat de gids vertelde, verstond ik helemaal niets van. Ondanks dat ben ik erg blij dat ik binnen geweest ben!

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

Tickets en tips voor het bezoeken van het Alhambra

  • Algemene toegang: €14,-.
  • De tuinen: €7,-.
  • Alhambra ‘by night’: €8,-. Dit is een avond bezoek aan het Generalife gedeelte en het paleis van Nasrid. Hiervoor kun je last minute vaak nog wel kaartjes regelen!
  • De Alhambra ervaring: €14,-. Dit is een bezoek aan het paleis van Nasrid en de volgende ochtend een bezoek aan het Alcazaba en Generalife.

Wat vind ik de 3 mooiste delen van het Alhambra?

1. De tuinen van Generalife

De Generalife is een tuin in het Alhambra complex van een schoonheid die ik maar zelden heb gezien. Het woord paradijs vind ik de beste omschrijving voor deze tuin! Mooie en kleurige bloemen en planten in combinatie met prachtige gebouwen maken deze tuin uniek. Hier kom je tot rust en dit is zonder twijfel mijn favoriete tuin van het Alhambra. Dit onderdeel kun je alleen met een toegangskaart bezoeken.

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

2. Het paleis van Nasrid

Het paleis van Nasrid is het mooiste deel van het Alhambra. De foto’s die je ziet zijn bijna allemaal hier genomen. De decoraties, details en architectuur zijn geweldig! Voor dit paleis geldt dat je op een bepaalde tijd hier naar binnen kunt en ook weer op een bepaald tijdstip het paleis moet verlaten met je van te voren geregelde kaartje of tour. Dit is zeker wel strikt en vijf minuten eerder komen heeft geen enkele zin, weet ik uit eigen ervaring.

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

3. Paleis van Karel V

Het paleis werd gebouwd voor Charles V en in tegenstelling tot de overige gebouwen is dit paleis gebouwd in een Europese bouwstijl. Dit zorgt ervoor dat het er volledig anders uitziet dan de overige gebouwen in het Alhambra complex. Het paleis bestaat uit twee verdiepingen met zuilen en een gave binnenplaats. Je kunt hier gratis het Museum van schone kunsten. Museo de Bellas Artes de Granada, bezoeken. Voor dit onderdeel van het Alhambra heb je geen kaartje nodig.

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

Staat het Alhmabra op jouw bucket list? Heb jij nog tips voor het bezoeken van het Alhambra?


Hotel tip Granada

Ik heb geslapen in Appartement Smart Suites Albaicin en dit is een fantastische accommodatie! De ligging is perfect in het mooiste gedeelte van Granada. De medewerkers zijn enorm gastvrij en vriendelijk. Het appartement is ruim en er is alles wat je nodig hebt. Ze hebben een boodschappenservice en zo kun je verse broodjes etc. bestellen wat ze afleveren bij je appartement. Als ik weer naar Granada ga dan boek ik zeker weer deze accommodatie!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit appartement.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Granada!

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Spanje en dat is erg goed bevallen. Andalusië is perfect om met een auto te ontdekken. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars! Zij verhuren auto’s met een handig all inclusive pakket en zo weet je dat alles goed geregeld is! Zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur. Lees meer: 18 tips voor autohuur in het buitenland

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada


Top 3 boeken Granada


Granada

Stedentrip in Spanje

Spanje

Tips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in GranadaTips bezoeken Alhambra, Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

Geef een reactie