ReizenStedentrip

Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

taipei

In Azië zijn erg veel grote steden en elke stad is uniek en heeft iets gaafs te bieden. Ik ben enorme fan van het continent Azië en kom er al jaren minimaal één keer per jaar. Ik ben ook nog eens een groot liefhebber van de steden in Azië, dus vandaar deze blog. Ik heb veel steden in Azië bezocht en diverse steden meerdere keren. Wat zijn gave steden in Azië om te bezoeken?

Wat vind ik 5 gave steden in Azië om te bezoeken?

Azië

Voor mij is de sfeer en de gastvrijheid van de bewoners altijd erg belangrijk. Maar ja, sfeer is iets wat vrij ongrijpbaar is en is iets wat je voelt en is lastig te omschrijven. Voor mij onderscheid de ene stad zich hierop wel echt van de andere stad en daarom vind ik de ene stad toch net iets leuker. Ik verwacht dat er wat verrassingen in dit lijstje staan en dat je denkt dat er steden missen! Maar deze vijf steden hebben een bijzonder plekje in mijn hart veroverd en deze steden wil ik allemaal nog vaker bezoeken!

Mijn tips voor 5 gave steden om te bezoeken in Azië!

1. Hanoi, Vietnam

De vele mensen, scooters, winkeltjes, restaurantjes, kleuren, geuren en de smalle straatjes zorgen voor een bijzondere combinatie die ik geweldig vind. Hanoi is de bruisende hoofdstad van Vietnam en het is een fantastische stad. Hier heb je een unieke combinatie van cultuur en geschiedenis waar ik van hou! Het is een stad waar je veel kunt doen en zien en waar je je geen seconde verveelt. Veel mensen bezoeken Hanoi slechts voor een dag en gaan dan weer verder reizen. Erg jammer, want deze stad heeft het echt allemaal!

  • Zoek je een leuke accommodatie in Hanoi? Kijk dan hier!

gave steden Azië, Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

2. Bangkok, Thailand

Bangkok is een toffe stad, waar ik al heel vaak geweest ben en waar ik ook nog heel vaak ga komen. Bangkok is geweldig, omdat je hier elke keer andere dingen kunt doen en je nooit uitgekeken bent. Maar ik vind Bangkok ook zo leuk, omdat je hier heel erg goed kunt winkelen. Het eten in Bangkok is super lekker en goedkoop en de vele tempels maken Bangkok ook nog eens cultureel heel interessant. Een dag in Bangkok sluit ik altijd af met een heerlijke Thaise massage voor maar een paar euro. Al met al is Bangkok een top stad met zoveel diverse activiteiten dat je er wel van moet houden!

gave steden Azië, Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

3. Taipei, Taiwan

Taipei is de hoofdstad van Taiwan en vormt een goede mix tussen traditie en moderniteit. Wat opvalt aan Taipei is dat het er schoon, druk en toch overzichtelijk is. De combinatie heb ik niet vaak gezien in Aziatische steden! In de avonden verandert Taipei in een coole stad vol neon lichten en vol met sfeervolle avondmarkten met goedkoop eten. Taipei is een stad vol met positieve energie! Hier kun je lekker kind zijn en schaamteloos kinderachtige dingen doen, vreemde restaurants bezoeken en in de vele fotohokjes duiken voor hilarische foto’s.

  • Zoek je een leuke accommodatie in Taipei? Kijk dan hier!

gave steden Azië, Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

4. Siem Reap, Cambodja

Siem Reap is de stad die beroemd is vanwege de prachtige Angkor Wat tempels. Dit is dan ook de reden dat veel mensen deze stad bezoeken. Siem Raep is klein, maar heeft veel restaurantjes en gezellige barretjes en heeft een soort van dorpse sfeer die mij goed bevalt. De stad vormt een mix van koloniale Franse en Chinese invloeden. De omgeving van de stad is ook zeer de moeite waard, zoals bijvoorbeeld het Cambodja landmijnen museum.

  • Zoek je een leuke accommodatie in Siem Reap? Kijk dan hier!

gave steden Azië, Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

5. Vientiane, Laos

Ben je op zoek naar een relaxte hoofdstad dan moet je in Vientiane zijn. Met stip is dit de rustigste hoofdstad van heel Azië. Het verkeer is overzichtelijk en erg rustig en de wegen zijn perfect geasfalteerd. Veel reizigers slaan Vientiane over, omdat het een saaie stad zou zijn, maar daar ben ik het niet mee eens. Vientiane is inderdaad klein, maar daardoor kun je alles lekker lopends of op de fiets bereiken en zien. In Vientiane geniet je van de puurheid en de schoonheid van Laos! En ook niet onbelangrijk is dat de liefste mensen van heel Azië in Laos wonen!

  • Zoek je een leuke accommodatie in Vientiane? Kijk dan hier!

gave steden Azië, Tip: 5 gave steden in Azië om te bezoeken

Dit zijn mijn tips voor 5 gave steden in Azië om te bezoeken! Wat zijn jouw tips voor gave steden in Azië om te bezoeken?


Steden in Azië

7 Comments

Geef een reactie