ReizenUnieke Belevenissen

The Bali Swing: schommelen op Bali

Bali Swing

Je hebt hem misschien al eens gezien op social media: the Bali Swing. Oftewel de gaafste schommel op Bali! Je schommelt hoog boven een ravijn, de bomen en een rivier en je hebt een geweldig uitzicht. Ik ben hier gaan schommelen en het was fantastisch! Schommelen op de Bali Swing mag niet ontbreken als je naar Bali gaat! 

The Bali Swing: schommelen op Bali

Schommelen op de Bali Swing op Bali

Er zijn véél schommels op Bali, maar The Bali swing staat met stip op de eerste plek om te gaan schommelen op Bali! De locatie van deze schommels is fenomenaal en je schommelt echt heel hoog boven een ravijn tussen de bomen. De Bali Swing is makkelijk bereikbaar vanaf Ubud. Met een taxi (kosten retour: 200.000 RHP) rij je in ongeveer 20 minuten naar The Bali Swing. Let wel goed op bij het regelen van een taxi, want niet iedereen in Ubud kent deze schommel. Laat dus even een foto zien van welke schommel je wilt bezoeken! Dit komt omdat de The Bali Swing pas in 2017 geopend is.

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

The Bali Swing

The Bali Swing is méér dan alleen schommelen op Bali. Het lijkt een beetje op een leuke speeltuin voor volwassenen. De entree is 35 dollar per persoon en voor dat bedrag eet je onbeperkt van het Balinese buffet, kun je snacks pakken en drink je zoveel je wilt (géén alcohol). Je mag ook zo lang blijven als je wilt én zo vaak schommelen als je wilt. Hoe leuk is dit concept!

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

Schommelen bij The Bali Swing op Bali

Er zijn in totaal 5 schommels bij The Bali Swing en deze zijn allemaal verschillend in hoogte. Er is een schommel van 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter en de hoogste schommel is maar liefst 78 meter. De tip is om bij de laagste schommel te beginnen en het zo op te bouwen naar de hoogste schommel. Bij de laagste schommel zit je met je gezicht naar het restaurant en kijk je nog niet het ravijn in. Een goede manier om te wennen aan het schommelen. Zo neem je steeds een hogere schommel en dit is de minst enge manier. Zo raak je namelijk langzaam gewend aan de hoogte. Je krijgt overigens bij alle schommels een zekering om je middel!

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

De schommel is 78 meter hoog!

De hoogste en laatste schommel is doodeng en iedereen gilt, maar het is zo gaaf. Je krijgt er zeker spijt van als je deze niet probeert. Het uitzicht vanaf alle schommels is fenomenaal, maar vanaf deze hoge schommel is het fantastisch! Je krijgt er vlinders van in je buik en de adrenaline giert door je lijf.

Gelukkig is alles professioneel geregeld en zit je goed beveiligd op de schommel. Met gemak breng je hier een aantal uren door en ga je vol adrenaline weer terug naar Ubud. Bijkomend voordeel is dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat.

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali

Je mag overal foto’s maken en het personeel is daar ook super behulpzaam mee. En je hebt dus niet dat je achteraf foto’s tegen een idioot hoge prijs moet kopen.

Lijkt het jou leuk om te gaan schommelen op de Bali Swing op Bali?

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

  • Kijk hier voor leuke hotels op Bali!

schommelen Bali Swing, The Bali Swing: schommelen op Bali


Bali

Nusa Penida

Lombok


Tips boeken over Bali

Geef een reactie