ReizenStedentrip

Tanger, de highlights van de stad

Tanger

Tanger is de stad in Marokko waar Europa en Afrika samenkomen! Het is een stad die een beetje vergeten is, omdat niet veel toeristen Tanger bezoeken. De stad staat in de schaduw van de bekende koningssteden (Fez, Marrakesh, Meknes en Rabat) van Marokko en is hierdoor een minder vaak bezochte stad, wat ik ontzettend jammer vind! Wil je weten wat de highlights van Tanger zijn?

Ik neem je mee op reis naar de highlights van Tanger in Marokko.

Geschiedenis van Tanger in Marokko

Tanger is één van de oudste steden van Marokko en werd in de vijfde eeuw voor Christus gesticht door Carthagische kolonisten. De stad was zeer belangrijke voor de Berbervolken en de naam is afgeleid van de naam van een Berbergod, namelijk Tinjis. De stad is vervolgens onder de Romeinse heerschappij gevallen, is veroverd door de Arabieren, kende een periode van Portugese overheersing en een Engelse verovering, waarna het eerst onder Marokkaans en daarna onder Spaans bewind viel om vervolgens weer onder Marokkaanse heerschappij te vallen. Deze complexe en gevarieerde geschiedenis is terug te vinden in de stad en voor mij maakt dit Tanger zo bijzonder!

Het huidige Tanger

De bijnaam van deze mooie stad Tanger is de “witte stad” vanwege de vele witte huizen. Tanger is een bijzondere mengelmoes van allerlei culturen, want je vindt er Islamitische, Christelijke en Joodse gemeenschappen en ook mensen met diverse nationaliteiten. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is zeer belangrijk voor de handel tussen de twee continenten Europa en Afrika. De stad zelf ligt in een prachtige omgeving, direct aan zee en omgeven door de bergen.

Tanger is een levendige en creatieve stad, waar veel artistieke mensen zoals schrijvers, schilders en kunstenaars, zich gevestigd hebben. Dit zorgt voor een bepaald soort mystiek sfeertje in de stad. De stad is enorm in ontwikkeling en in economische bloei en dit zie je door de vele bouwwerkzaamheden die er gaande zijn. De economie van Tanger is afhankelijk van het toerisme en je ziet in de haven dan ook diverse grote jachten liggen. Het is een stad waar veel luxe hotels en restaurants zijn.

Highlights Tanger, Tanger, de highlights van de stad

De 6 highlights van Tanger in Marokko

Er zijn diverse dingen te doen en te zien in Tanger! Door de ligging en de historie van de stad voelt Tanger wat meer Europees aan dan andere steden in Marokko en dit merk je zeker tijdens je reis naar Tanger.

1. De medina

Het hart van de stad is de medina en dit is de sfeervolle oude stad. De Kasbah is het oude stadsdeel in de medina dat ommuurd is als bescherming van zijn bewoners en dit is het gedeelte waar alle winkeltjes zijn en waar de handel plaatsvindt. Men zegt ook wel dat de Kasbah de ziel van de stad is en dat merk je als je hier rondloopt. Een wandeling door de wirwar van kleine straatjes in de Kasbah is ontzettend leuk en hier zie, hoor, ruik en voel je de typische Marokkaanse sfeer en ervaar je het leven van alledag. Je kunt hier zelf ronddwalen zonder een gids, maar een plattegrond is wel handig om te hebben. De medina vormt zeker één van de gaafste highlights van Tanger!

Highlights Tanger, Tanger, de highlights van de stad

2. De pleintjes

In de drukte van de medina zijn een aantal kleine pleintjes te vinden en het leukste pleintje is “de kleine socco”. Dit is een super sfeervol pleintje met een aantal terrasjes waar je het lekkerste kopje muntthee van heel Tanger kunt drinken. Hier neem je even pauze en leun je achteraf op je stoel en geniet je van het leven om je heen.

3. Winkelen

Winkelen in Tanger is leuk en lekker goedkoop. De dingen die je veel ziet in de vele kleine winkeltjes zijn kleding, schoenen, alles van leer, sieraden, tapijten, kruiden en specerijen. Vergeet niet om overal op de prijs af te dingen! Marokkaanse verkopers kunnen wat opdringerig zijn, maar als je glimlachend nee zegt, geen oogcontact maakt en verder niet ingaat op opmerkingen, laten de verkopers je al snel met rust.

 

4. Kasbah Museum

Midden is de medina ligt het Kasbah Museum en het is leuk om hier even naar binnen te gaan. Het is een oud paleis van de sultan en het is best een klein museum. Je leert er een aantal dingen over de historie van de stad en het is heerlijk om door de rustige tuin te wandelen. Er is een mooie collectie van archeologische opgravingen en er zijn diverse kunstobjecten aanwezig. De entree is één Euro.

5. De boulevard

De baai van Tanger in Marokko is ongeveer 4km lang en heeft een geweldige boulevard en strand. Hier kun je heerlijk wandelen en/of flaneren en ervaar je een Mediterrane sfeer van Zuid Europa. De stranden van Tanger zijn voor veel mensen de trekpleister van de stad.

Highlights Tanger, Tanger, de highlights van de stad

6. Cap Spartel

Dit is een vuurtoren die op de meest noordwestelijke punt van Afrika ligt. Bijzonder is dat hier de Atlantische Oceaan overgaat in de Middellandse Zee. Deze vuurtoren ligt op 304 meter boven zeeniveau en je hebt een mooi panoramisch zicht over de smalle doorgang van de Atlantische Oceaan naar Middellandse zee en je ziet aan de overkant Gibraltar liggen. Het uitzicht en het landschap zijn prachtig en er staan een aantal stalletjes met verkoop van toeristische spullen.

Dit vind ik de highlights van Tanger. Heb jij nog aanvullingen op deze lijst met highlights in Tanger?


Tip

Wist je dat je Tanger heel makkelijk kunt bezoeken in een dagtrip vanuit het zuiden van Spanje?


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Marokko en dat is erg goed bevallen. Het land is perfect om met een auto te ontdekken. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel van het land zien. De wegen zijn goed onderhouden en het mooie is dat je overal kunt stoppen als je leuke plekjes onderweg ziet. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen!

Highlights Tanger, Tanger, de highlights van de stad


Tip hotel Tanger

Een fantastische riad om te verblijven is La Maison de Tanger. Het ontbijt is super uitgebreid en heerlijk. Er is zeer vriendelijk personeel. De riad is sfeervol ingericht met veel kunst en een mooie tuin met zwembad. Ook er is een leuk en mooi ingericht dakterras met mooi uitzicht.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor deze riad.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Tanger!
Highlights Tanger, Tanger, de highlights van de stad
La Maison de Tanger

Lees meer over Marokko


Tips boeken Marokko

Geef een reactie