Cultuur & NatuurReizen

Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

myanmar

Myanmar is een land waar je zeker naar toe op reis moet als je een cultuurliefhebber bent. Dat ben ik zeker en daarom ben ik twee weken naar Myanmar gegaan en ik heb genoten van de schoonheid van het land! De vele tempels van het magische Bagan in Myanmar maken dit land uniek en prachtig. Maar er zijn ook mooie stranden in Myanmar en ook de natuur is indrukwekkend. De laatste jaren gaan er steeds meer toeristen heen, maar het is nog zeker geen bestemming waar het overvol met toeristen is. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Myanmar?

Ik heb een lijst opgesteld van de 14 bezienswaardigheden in Myanmar die je niet mag missen.

1. Een luchtballon boven Bagan. De mooiste plek op aarde om een ballonvaart te maken is in Bagan. Vliegen boven de tempels van Bagan is een onvergetelijke ervaring! Vanuit de luchtballon geniet je van het mooiste uitzicht van de hele wereld.

2. Het Inle meer. Dit meer ligt 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad Yangon. De omgeving van dit meer is heuvelachtig en je maakt hier leuke meerdaagse wandeltochten. Op het meer zie je de lokale vissers in hun bootjes en dit is een mooi schouwspel om te bekijken.

3. Ananda tempel. Dit vind ik de meest indrukwekkende en grootste tempel van Bagan. Van buiten is de tempel prachtig qua architectuur, kleuren en details, maar de binnenkant van de tempel is zeker zo mooi. Deze tempel wordt ook veel bezocht door de lokale bevolking.

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

4. De U Bein-brug. Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Mandalay ligt de U Bein brug in het plaatsje Amarapura. Dit is een teakhouten voetgangersbrug waarover de honderden dorpelingen en de monniken dagelijks lopen. Het beste tijdstip om deze brug te bezoeken is tijdens de zonsondergang. De fotografie liefhebbers halen hier hun hart op en kunnen hier de mooiste foto’s van heel de Myanmar reis maken!

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

5. Mount Popa. Mount Popa ligt ongeveer zestig kilometer van Bagan. Deze berg is een gedoofde vulkaan en bovenop is een klooster gebouwd. Deze plek is een waar bedevaartsoord voor de inwoners van Myanmar. Je loopt helemaal naar de top en van daar is het uitzicht super mooi.

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

6. Maha Ganayon Kyaung klooster. Een klein uur rijden vanaf Mandalay bevindt zich dit grote en mooie klooster. Dit klooster is een thuisbasis voor duizenden monniken en de ceremonies voor de lunch zijn gaaf om mee te maken.

7. Shwenandaw Kyaung. Dit is een teakhouten tempel in Mandalay en alle details zijn bijzonder. Er lopen hier veel monniken rond die graag een gesprek met je aan willen gaan en ze willen graag met je op de foto.

8. Shwedagon Pagode. Dit is een kegelvormige pagode in Bagan die minder druk bezocht wordt door toeristen en vandaar is het bij deze pagode heerlijk rustig. De tempel is bijna honderd meter hoog en helemaal versierd met overal bladgoud. Voor de boeddhisten het een van de belangrijkste bedevaartsoord.

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

9. Yangon. Dit is de grootste stad van Myanmar en heeft zes miljoen inwoners. Hier vind je een aantal erg mooie tempels en ook de gezellige markt hier mag je niet missen.

10. Shwe San Daw pagode. Dit is een pagode waar je helemaal op kan klimmen. Het is een van de hoogste tempels van Bagan en absoluut de beste plek om de zonsondergang te bekijken.

11. Mandalay Palace. De architectuur en de tempels zijn geweldig mooi. Hier kijk je je ogen uit. Deze tempel ligt op een berg en het uitzicht is erg mooi. Ik raad het aan om de zonsondergang vanaf hier te bekijken en te genieten van het uitzicht over de stad Mandalay.

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

12. Ngapali. Dit is de leukste badplaats in Myanmar en het heeft een heerlijk strand. Na de vele tempels en natuur vond ik het een welkome afwisseling om deze badplaats te bezoeken en even te luieren op het strand.

13. Wijnproeven. Vlak bij Nyaung Shwe (Inle meer) proef je heerlijke wijnen. Hier is een grote wijngaard en op het terras kun je zeer prettig zitten en genieten van de verschillende soorten wijn en het geweldige uitzicht.

14. Hsipaw. Ten noorden van Mandalay ligt dit authentieke dorpje. Dit vind ik de beste plek om wandelingen te maken door de rijstvelden. Bijkomend voordeel is dat de treinreis van Mandalay naar Hsipaw de mooiste treinreis van Myanmar is.

bezienswaardigheden Myanmar, Reizen in Myanmar: de 14 leukste bezienswaardigheden

Dit zijn 14 bezienswaardigheden in Myanmar die ik erg leuk vond om te zien en doen in Myanmar. Wat vind je de leukste bezienswaardigheden in Myanmar?


Tips boeken Myanmar


Myanmar

Geef een reactie