Cultuur & NatuurReizen

Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

filippijnen

Reizen in de Filipijnen is geweldig! Dit land moet op je bucket list staan. In de Filipijnen heb ik geluierd op de allermooiste parelwitte stranden van heel zuidoost Azië en heb ik de tofste boottochten gemaakt! Ik dacht af en toe echt even in Expeditie Robinson te zitten vanwege de adembenemende en pure schoonheid van de eilanden! Ik ben van het ene geweldige eiland naar het andere gehopt! “It’s more fun in the Philippines” is de bekende slogan van de Filipijnen en ik kan niet anders dan dit volledig beamen! Ben je op zoek naar tips voor reizen in de Filipijnen?

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je in het vliegtuig stapt. Hieronder staan mijn 10 tips voor reizen in de Filipijnen!

De Filipijnen

Het is een land met 7.107 eilanden en de meest geweldige lagunes, prachtige binnenlanden en gifgroene rijstterrassen. De Filipijnen heeft een beetje een imago probleem dat het geen veilig land is vanwege berichtgevingen in de media over ontvoeringen en drugsproblematiek. Ja, er zijn zeker eilanden waar je niet moet komen, maar deze zijn duidelijk afgescheiden van het overgrote deel van het land, waar het wel veilig en heel erg tof en mooi is.

10 tips voor reizen in de Filipijnen

1. Beste reistijd Filipijnen

Het regen en tyfoon seizoen loopt van juli t/m oktober en dan regent het veel. Niet echt de fijnste tijd om op bounty eilanden te luieren! De beste periode om te gaan is van januari tot en met mei, want dan heb je de meeste zon. Het is belangrijk om de berichtgeving in de media in de gaten te houden voor mogelijke orkanen. Dit zijn de grote hoofdlijnen met betrekking tot het klimaat, aangezien het een groot land is, zijn er ook wel weer een paar uitzonderingen. Controleer dit dus even goed voor jouw specifieke bestemming.

2. Een visum

Voor een verblijf korter dan 30 dagen regel je gratis bij aankomst op het vliegveld in Manilla een visum on arrival. Ga je langer dan 30 dagen, dan moet je wel vooraf een visum aanvragen via de ambassade.

tips reizen Filipijnen, Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

3. Wereldstekker

Je hebt overal op de Filipijnen een wereldstekker nodig. Ze gebruiken dezelfde stekkers als in de USA, namelijk die stekker met twee platte pinnen.

4. Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en de Filipijnen is 7 uur, maar gedurende onze zomertijd is het in de Filipijnen maar 6 uur later.

tips reizen Filipijnen, Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

5. Reisadvies Filipijnen

Je moet altijd de website van de Rijksoverheid controleren om te weten welke veiligheidsrisico’s er gelden voor de diverse eilanden op de Filipijnen. Op een groot aantal eilanden is helemaal niets aan de hand en is het reizen veilig, op de normale veiligheidsrisico’s na die overal ter wereld van toepassing zijn. Slechts enkele eilanden in het zuiden zijn erg onveilig en daar moet je als toerist niet komen. Zorg ervoor dat je de meldingen op de site van de Rijksoverheid checkt.

6. Geld

In de Filipijnen betalen ze met de Peso. Denk er aan om je pinpas in te stellen op pinnen in de wereld. Je kunt in de Filipijnen betalen met MasterCard, Visa en Maestro Card. Er zijn briefjes van 1000, 500, 200, 100 50 en 20 en muntgeld. Op de meeste eilanden zijn overal pinautomaten te vinden, behalve op de hele kleine eilandjes. Echter de pinautomaten werken lang niet altijd en neem daarom altijd wat Amerikaanse dollars mee.

tips reizen Filipijnen, Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

7. De route plannen

Het regelen van een reis door de Filipijnen is wat ingewikkeld doordat er zoveel eilanden zijn en je tussen de meeste verschillende eilanden enkel per vliegtuig kunt reizen door de grote afstanden. Het is een heel gepuzzel om alles vooraf te regelen. Ter plekke last minutes vliegtickets boeken kost je zeker gemiddeld €100,- per vlucht en dit tikt dus behoorlijk aan in de kosten. Met het vooraf boeken van je vliegtickets bespaar je geld!

De Filipijnen zijn minder vaak bereisd en minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. Dit zorgt er samen met de vele eilanden voor dat je langer bezig bent met het plannen van je reis en uitzoeken hoe je er komt. Hou in je planning ook zeker rekening met de reisdagen. Veel vluchten zijn niet rechtstreeks en vertrekken vanaf het eland waar je bent eerst naar Manilla om dan weer een nieuwe vlucht te nemen naar het eiland naar keuze. Dit zorgt ervoor dat je al snel een hele dag kwijt bent met reizen.

8. Budget

Hou er rekening mee dat reizen in de Filipijnen duurder is dan in de meeste andere landen in zuidoost Azië. Dit geldt voor de prijzen van de accommodaties, het eten, drinken, excursies en het openbaar vervoer. Afdingen op prijzen is niet heel gebruikelijk in de Filipijnen.

tips reizen Filipijnen, Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

9. Eten en drinken

Het is niet aan te raden om het water uit de kraan te drinken in de Filipijnen. Hou dit ook in je achterhoofd bij de eventuele ijsblokjes die gemaakt zijn van kraanwater. Helaas is het eten in de Filipijnen niet zo lekker dan in de meeste andere Aziatische landen. De lokale delicatesse is balut en dit is een ei met een zo goed als volledig ontwikkeld embryo erin. Ik vind het absoluut geen aanrader om te eten!

tips reizen Filipijnen, Reizen in de Filipijnen, 10 tips!

10. Openingstijden

De meeste winkels zijn in de Filipijnen elke dag open van 09:00 uur tot 19:00 uur en op sommige plekken tot 21.00 uur. De meeste musea zijn op maandag gesloten en geopend op dinsdag tot en met zondag van 08:00 uur tot 17:00 uur. De meeste banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur.

Dit zijn mijn 10 tips voor reizen in de Filipijnen! Heb jij nog tips reizen naar de Filipijnen?


Tips boeken Filipijnen


Lees meer over de Filipijnen

Geef een reactie