Hidden GemsReizen

Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden liggen in de Stille oceaan en vormen één van de mooiste plekken op aarde. Hier leven unieke dierensoorten en unieke planten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Deze dieren zijn ook allemaal erg tam en de tijd lijkt hier echt stil te hebben gestaan. In totaal zijn er 13 grote eilanden en 150 kleine eilandjes en deze eilanden liggen ter hoogte van de evenaar. Mocht je naar de naar de Galapagos eilanden willen reizen, dan is het handig om van te voren informatie te verzamelen om zo je reis goed voor te bereiden.

Informatie voor reizen naar de Galapagos eilanden. Wat je vooraf moet weten!

1. Je hoeft niet perse een cruise te maken

Ik heb altijd gedacht dat je de Galapagos eilanden enkel kunt ontdekken door een georganiseerde (en hele dure) cruise te maken. Maar dit is helemaal niet juist! Alhoewel de meeste toeristen deze archipel wel op die manier bezoeken. Ik heb de eilanden zelfstandig ontdekt en dit was prima te doen. Er varen regelmatig bootjes tussen de eilanden en zo kun je gemakkelijk eiland hoppen. Op de diverse eilanden zijn hotels, restaurants en excursiebureaus en zo heb je alles wat je nodig hebt. Dit is handige informatie voor reizen naar de Galapagos eilanden, want zo weet je dat je flexibel bent met het inplannen van jouw reis.

2. Het landschap is vulkanisch

De Galapagos eilanden zijn een vulkanische archipel en dit zorgt voor een bijzonder ruig landschap. Af en toe zijn er groene vlaktes te vinden, maar over het algemeen bestaan de eilanden uit veel zwart en lava en een ruige begroeiing. Er zijn ook maar een paar witte zandstranden te vinden op de Galapagos eilanden.

reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!

3. Entreegeld

Op de luchthaven van Quito of Guayaquil betaal je altijd twintig dollar en zo ben je geregistreerd voor jouw bezoek aan de Galapagos eilanden. Bij aankomst op één van de luchthavens op de Galapagos eilanden betaal je honderd dollar per persoon en dit is de toegangsprijs voor het Nationale Park. Het geld moet contant betaald worden en gaat volledig naar het onderhoud van het nationale park.

4. Maximaal aantal toeristen

De Galapagos eilanden zijn een beschermd natuurgebied en daarom is er een maximaal aantal toeristen toegestaan die ieder jaar deze prachtige eilandengroep mogen bezoeken. Dit zijn er circa 200.000 en dit is afgestemd met het aantal vluchten dat er vanaf Quito en Guayaquil naar de Galapagos eilanden gaan. Dus zolang er vluchten gaan die je kunt boeken, is het maximaal aantal toeristen nog niet bereikt.

reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!

5. De vlucht naar de Galapagos eilanden

De enige manier om op de Galapagos eilanden te komen is door erheen te vliegen en deze vluchten gaan allemaal via Guayaquil. Er zijn diverse lokale vliegmaatschappijen die naar de Galapagos eilanden vliegen. Mocht je vanaf Quito vliegen dan vlieg je dus nooit rechtstreeks maar via een tussenstop in Guayaquil. Hou er rekening mee dat je ongeveer 400 dollar betaald voor een vlucht van Quito naar de Galapagos eilanden. Vluchtinformatie is nuttige informatie om reizen naar de Galapagos eilanden te plannen en begin op tijd met een vlucht te boeken om kosten te besparen!

6. Het mooiste eiland is Isla Isabela

Het grootste eiland qua oppervlakte is het eiland Isabela. Isabela is een vulkanisch eiland vol met kraters en lavatunnels en is ontstaan uit zes vulkanen. Het eiland heeft maar weinig inwoners en het grootste dorp bestaat slechts uit een paar onverharde straatjes en een paar hotelletjes. Las Tintoreras is een klein vulkanisch eilandje dat net voor de kust van Isla Isabela ligt. Hier heb ik de witpunthaaien, pinguïns, blue footed booby’s, schildpadden en allerlei leguanen gezien. Isla Isabela is mijn favoriete eiland van de Galapagos!

reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!

7. Pinnen op de Galapagos eilanden

Er staat maar één pinautomaat op de Galapagos eilanden en dit is te vinden op het eiland Santa Cruz. Santa Cruz is het hoofdeiland van de Galapagos eilanden en veel reizigers beginnen de reis op de Galapagos op het eiland Santa Cruz. Dit eiland ligt dichtbij de grootste luchthaven Balta. Op Santa Cruz zijn diverse hotels en restaurants en dit is ook het meest levendige eiland en het is dus ook het enige eiland met een pinautomaat. De meest toeristische plaats op dit eiland is Puerto Ayora en deze plaats is het beginpunt voor veel cruises.

Spreekt deze bijzondere eilandengroep jou aan? Mis jij nog informatie om te kunnen reizen naar de Galapagos eilanden?


Hotel

Er zijn een aantal erg bijzondere hotels op de Galapagos Eilanden. Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in het hotel Red Mangrove en dit was fantastisch!

  • De locatie is uniek, adembenemend mooi en direct aan het water.
  • Het verblijf hier is een bijzondere ervaring.
  • De zeeleeuwen en leguanen zitten en liggen letterlijk naast je tijdens het ontbijt/lunch/diner.

reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!


Tip boeken Galapagos eilanden


De Galapagos eilanden

Zuid Amerika

Midden Amerika

reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!reizen naar Galapagos eilanden, Reizen naar de Galapagos eilanden: Wat je vooraf moet weten!

Geef een reactie