Cultuur & NatuurReizen

Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

thailand

Thailand is altijd een leuke bestemming voor een verre reis. Ook al ben je er al een aantal keer geweest, er blijft genoeg te ontdekken in dit gave en veelzijdige land. Het land is ook perfect geschikt om zelfstandig rond te reizen en dit heb ik dan ook al méér dan 10x gedaan. Ik heb een leuke reisroute gemaakt van ongeveer 2 weken om zo het noorden van Thailand te ontdekken! 

Reisroute voor het noorden van Thailand

Dag 1 t/m 4 Chiang Mai

Een mooi startpunt van jouw reisroute door het noorden van Thailand is de stad Chiang Mai. Er is een internationale luchthaven in Chiang Mai, maar de stad is ook goed te bereiken met een binnenlandse vlucht vanaf diverse bestemmingen in Thailand of Azië of door de nachtrein te nemen vanaf Bangkok. Chiang Mai is een stad die dorps aanvoelt en er heerst een relaxte sfeer. Ik vind Chiang Mai de leukste stad van Thailand en voor deze stad moet je zeker een paar dagen uittrekken!

Leuke dingen om te doen in Chiang Mai:

 • Dwaal over de night market. Deze night market is de grootste en gezelligste night market van Thailand. Meer lezen: De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai
 • Wandel door de stad en bekijk zo de kleine tempels, fantastische bouwwerken, gezellige restaurantjes en kleine winkeltjes.
 • Bewonder Wat Phra That Doi Kham. Dit is mijn favoriete tempel in Chiang Mai. Meer lezen: De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
 • Neem een Thaise massage. Mijn favoriete massagesalon is de Lila Tai massagesalon en ze hebben massagesalons op verschillende locaties in de ommuurde binnenstad.
 • Bezoek een Thai bokswedstrijd.
 • Beklim de Wat Phrathat Doi Suthep. De Wat Phrathat Doi Suthep is de belangrijkste en de bekendste tempel van Chiang Mai. Deze tempel is vernoemd naar de berg waarop de tempel ligt. Het is een klim van meer dan 300 treden, maar voor 50 Baht kun je ook met een kabelbaantje omhoog.
 • Chiang Mai zoo

Accommodatie Chiang Mai

Meestal als ik in Chiang Mai ben, dan verblijf ik in Riverside House and Breakfast. De avondmarkt ligt op loopafstand van dit hotel en er is een 7/11 direct naast het hotel. Het hotel ligt net buiten het centrum en je hoeft de brug maar over en je zit wel in de drukte en bent vlakbij de night market. Kortom, een perfecte locatie! Het zwembad en de tuin zijn mooi en heerlijk. De kamers zijn ruim, mooi en enorm schoon. Prijs per nacht is vanaf €23,- voor een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt.

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken


Dag 5, 6, en 7: Een jungle trektocht

Na een paar dagen Chiang Mai verkend te hebben, is het tijd om de stad te verlaten en jouw reisroute door het noorden van Thailand verder te gaan in de jungle. De omgeving van Chiang Mai is namelijk zó mooi en zeer geschikt voor het maken van een meerdaagse trektocht door de Thaise jungle. Ik raad je een trektocht van 3 dagen en 2 nachten aan! Ik vond het een hele gave ervaring! De jungle is een beetje heuvelachtig, maar niet te extreem zodat je heerlijk relaxed wandelt en geniet van de prachtige omgeving. Ik ben door dorpjes gewandeld en heb meerdere rivieren overgestoken, waarbij ik tot aan mijn middel in het water stond. Ik heb eindeloze rijstvelden gezien en prachtige vergezichten. De nachten heb ik doorgebracht in kleine dorpjes bij lokale mensen thuis!

 • Alle informatie voor het maken van deze trektocht vind je hier!

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken


Dag 8, 9 en 10: Pai

Na de jungle is het tijd om met de reisroute door het noorden van Thailand verder te gaan in Pai. Pai ligt op zo’n 130 kilometer van Chiang Mai en de route naar dit dorpje toe telt 762 haakse bochten. Alleen al dat is een bijzondere ervaring. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. Het dorpje Pai ligt hoog in de bergen en de omgeving is adembenemend mooi. Het landschap wordt gedomineerd door groene rijstvelden en indrukwekkende bergen. De sfeer in Pai is erg relaxed en het centrum bestaat uit een paar straten vol met gezellige restaurantjes, kleine cafés, hippe koffiebars, scooter verhuurbedrijven, massagesalons en excursiebureaus. Het is absoluut waar wat iedereen zegt over Pai: you fall in love with it!

Leuke dingen om te doen in Pai:

 • Pai Canyon. De mooiste plek is de Pai Canyon, die zijn naam dankt aan het kleine zusje van de Grand Canyon in de VS.
 • Boon Ko Ku So Bridge. Dit is een erg bijzondere brug die dwars over de rijstvelden loopt en hij is volledig gemaakt van bamboe. Deze brug is speciaal aangelegd voor de monniken.
 • Yun Lai View Point is een uitzichtpunt bij het Chinese dorpje Santichon.
 • Iedere avond is er van 18:00 uur tot 22:00 uur in het centrum van Pai de walking food market.
 • De landsplit. Eigenlijk stelt dit helemaal niet veel voor, maar door het verhaal erachter en de mensen die er zijn, is het een hele leuke bezienswaardigheid. Dit stukje land was altijd landbouwgrond, maar door een aardbeving in 2008 is het land gesplitst. Hierdoor werd het land onbruikbaar voor de landbouw en kwamen de eigenaren zonder inkomsten te zitten. Zij besloten om van deze landsplitsing een toeristische attractie te maken.
 • Pam Bok waterval. Dit vind ik de mooiste waterval in de omgeving van Pai.
 • Temple on the Hill (Wat Phra That Mae Yen). Deze witte Boeddha tempel staat hoog op de berg en je ziet hem vanuit heel Pai liggen.

Benieuwd naar Pai?

Accommodatie Pai

Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in het hotel Kuad Khon Pai Cottage en dit is een aanrader! De locatie is erg rustgevend en het hotel ligt 7km buiten Pai (er rijden shuttlebusjes naar het centrum). Het zwembad is erg fijn en heeft een mooi uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden.

 • Check hier de beschikbaarheid voor Kuad Khon Pai Cottage.
Vind hier meer accommodaties in Pai!

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken


Dag 11 en 12: Chiang Rai

De stad Chiang Rai mag ook zeker niet ontbreken tijdens jouw rondroute door het noorden van Thailand. Deze stad is vooral bekend vanwege de prachtige natuur in de omgeving en de vele theeplantages. Chiang Rai is het vertrekpunt richting de Gouden Driehoek en dit is een soort drie landen punt en hier grenzen Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar. Deze regio is vroeger vooral bekend geworden door de opiumteelt. In deze Gouden Driehoek regio vind je nog hill-tribes die niet verwesterd zijn. De bekende Wat Rong Khun, ook wel bekend als de Witte tempel, ligt ten zuiden van de stad. Deze tempel is nog vrij nieuw en door de opvallende witte kleur is het een van de meest herkenbare tempels van het land.

Vind hier accommodaties in Chiang Rai

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

Dit is mijn reisroute door het noorden van Thailand! Heb jij nog tips voor een reisroute door het noorden van Thailand?


Tips boeken Thailand


Noord Thailand

Thailand

Bangkok

reisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 wekenreisroute noorden van Thailand, Reisroute het noorden van Thailand 2 weken

Geef een reactie