Cultuur & NatuurReizen

Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

reis Amerika vooraf weten

Op reis naar Amerika! Wie wilt dat nou niet….New York bezoeken, cruisen op de route 66, de Grand Canyon bewonderen of je geluk beproeven in Las Vegas! Amerika is zo veelzijdig en zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld Ik ben zelf naar Amerika geweest en ik had vooraf een aantal vragen. Wil jij ook op reis naar Amerika? Ik heb de antwoorden op de vragen die jij waarschijnlijk ook hebt over op reis gaan naar Amerika. Belangrijke zaken die jij vooraf aan jouw vakantie wilt weten!

Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

Het land Amerika als vakantiebestemming

Amerika is al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming. En dat is niet voor niets! Het is een land wat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Alles in Amerika is groot, groter, grootst. De Amerikanen zelf denken ook groot en daardoor lijkt alles er mogelijk. Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, ook wat betreft reizen! Omdat Amerika het op twee na grootste land ter wereld is, vind je er een enorme verscheidenheid aan staten, steden, natuurgebieden en culturen. Per jaar bezoeken tussen de 65 en 80 miljoen buitenlandse toeristen Amerika. Populaire reizen zijn onder andere het maken van een city trip naar New York, San Francisco of Las Vegas, het bezoeken van Florida inclusief de vele pretparken en het maken van een roadtrip langs de Amerikaanse westkust.

Ben je ook enthousiast over Amerika als vakantiebestemming? Ik heb in dit artikel een aantal belangrijke vragen die jij vooraf aan jouw reis voor Amerika hebt alvast beantwoord. Zo kun jij goed voorbereid op reis naar Amerika.

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

Op reis naar Amerika: 15 dingen die je vooraf wilt weten

1. Wat is de beste reistijd voor Amerika?

Amerika is een ontzettend groot land en hierdoor is het klimaat per staat verschillend. Zo is er bijvoorbeeld een tropisch klimaat in Florida, maar een poolklimaat in Alaska. Er is dus geen algehele beste reistijd voor Amerika, want dit is volledig afhankelijk van welke staat of regio je gaat bezoeken tijdens jouw reis. Wel is het zo dat over het algemeen de maanden juli en augustus de meest populaire (en dus ook de duurste) periode is om op (rond)reis naar Amerika te gaan. Uitzondering hierop zijn echter de wintersportgebieden waarbij het hoogseizoen juist in de wintermaanden is. Maar ook New York is door de kerstsfeer een populaire bestemming in de wintermaanden. Ben je flexibel, dan bespaar je geld door je vakantie niet te plannen in deze populaire maanden.

2. Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Het maakt niet uit waar jouw reis in Amerika naar toe gaat, want overal krijg je te maken met een tijdsverschil. Amerika ligt ten westen van Nederland en dat houdt in dat de tijd daar achteruit gaat. Er zijn in Amerika zes verschillende tijdszones en die variëren tussen de 6 en 11 uur vergeleken met Nederland. Hou er dus rekening mee dat je te maken gaat krijgen met een jetlag! Ben je hier gevoelig voor dan raad ik je aan om de eerste dagen van je vakantie niet teveel te plannen en een beetje rustig aan te wennen aan het tijdsverschil.

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

3. Hoe zit het met pinnen in Amerika?

In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar. Let goed op, want alle coupures hebben dezelfde groene kleur en zijn even groot. Ik moest hier de eerste dagen wel even aan wennen. Grappig is ook dat alle munten een eigen naam hebben: een Penny (1 cent), een Nickel (5 cent), een Dime (10 cent) en een Quarter (25 cent). Je kunt bij de banken ter plaatse euro’s inwisselen voor dollars, maar geld pinnen is voordeliger met de wisselkoers. Pinnen kun je op heel veel plaatsen met een bankpas  waarop het Cirrus of Maestro logo staat. Hou er rekening mee dat er voor pinnen limieten zijn voor het maximale bedrag dat je kunt pinnen. Ook worden er kosten van een paar dollar per pintransactie berekend. Creditcards zijn in Amerika een zeer gebruikelijk betaalmiddel en neem deze dan ook zeker mee. Voor het huren van een auto en bij het inchecken bij je hotel heb je vaak een creditcard nodig voor een verplicht deposito. Contant geld pinnen met een creditcard brengt overigens vaak veel kosten met zich mee.

4. Heb je een visum nodig voor een vakantie naar Amerika?

Wanneer je op reis gaat naar Amerika dan moet je als Nederlander gebruik maken van het Visa Waiver Programma. Zo kun je zonder visum Amerika bezoeken. Je ontvangt dan namelijk een tijdelijke vergunning en dit is de ESTA verklaring. Het aanvragen van een ESTA verklaring is verplicht. Zonder deze ESTA verklaring kun je niet op vakantie naar Amerika. Vergeet dus niet om jouw ESTA verklaring op tijd te regelen! Met op tijd bedoel ik dat je uiterlijk 72 uur voor vertrek jouw aanvraag in moet dienen. Bij het aanvragen heb je een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft nodig. Je paspoort moet minimaal geldig zijn tot de dag dat je weer uit Amerika vertrekt. Let op, indien je met meerdere personen reist dan moet iedereen individueel een aanvraag indienen!

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

5. Zijn er inentingen en vaccinaties nodig voor Amerika?

Voor een reis naar Amerika zijn geen vaccinaties of inentingen nodig. Wil je dit zeker weten, neem dan altijd nog contact op met de GGD Reisvaccinaties. Amerika is een hygiënisch westers land met een prima gezondheidszorg. Mocht je ziek worden tijdens jouw reis dan kun je er vanuit gaan dat je goede medische zorg krijgt. Zorg wel dat je je reisverzekering goed geregeld hebt!

6. Hoe zit het met eten en drinken in Amerika?

Tijdens jouw vakantie in Amerika kun je er vanuit gaan dat je bij het ontbijt de keuze gaat krijgen tussen een American of een continental ontbijt. Een American breakfast bestaat uit eieren, spek, worsten en pannenkoeken. Een continental breakfast bestaat uit toast, boter, jam, kaas en vleeswaren. Ik vind een American breakfast wel een beetje een heftige keuze voor mijn ontbijt. Wil je een kop koffie zoals je thuis  gewend bent te drinken, dan kun je het beste een “americano with a double shot” bestellen. De normale koffie is niet zo sterk. Voor de lunch en diner zijn er natuurlijk talloze (fastfood) ketenrestaurants waar je uit kunt kiezen. Amerika is bekend om de grote hoeveelheden eten en drinken. Geloof me, de porties die je in deze ketens krijgt, zijn zelfs voor de grote eters onder ons een uitdaging om volledig op te eten! Ik heb slecht nieuws voor iedereen onder de 21 jaar, want ze verkopen in Amerika geen alcohol aan personen onder de 21 jaar.

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

7. Hoeveel fooi moet ik geven?

In Amerika is een fooi van 15% in de horeca en voor bijvoorbeeld taxichauffeurs en gidsen heel normaal. Je gaat ook zien dat je in de horeca soms al op de rekening de hoogte van de fooi vermeld ziet staan. In een hotel is het gebruikelijk om een fooi van 1 tot 2 dollar per nacht voor de schoonmakers achter te laten.

8. Heb ik een wereldstekker nodig in Amerika?

De netspanning in Amerika bedraagt 110 volt en ook de stopcontacten zijn anders dan wij gewend zijn in Nederland. Vergeet daarom niet om een wereldstekker mee te nemen naar Amerika.

9. Waar moet ik op letten bij de douane?

Sinds 2008 mogen douane agenten in Amerika naast je paspoort ook computers, disks en andere digitale gegevens dragers onderzoeken bij de grenscontrole. Ze mogen ook deze apparaten indien nodig achterhouden. Ook is het zo dat sinds 2014 van iedereen van en naar Amerika reist de elektronische apparatuur (zoals je laptop of mobiele telefoon) opgeladen moet zijn. Is jouw telefoon niet opgeladen dan moet je hem achterlaten en mag je hem niet meenemen in het vliegtuig! Ik vind de douane agenten in Amerika ook altijd wel een beetje intimiderend. Dus wees hier op voorbereid!

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

10. Is Amerika een veilig vakantieland?

Net zoals in Nederland raad ik je aan om ook in Amerika goed op je spullen te letten. Vooral in de drukke winkelstraten, stations en in het openbaar vervoer zijn de zakkenrollers actief. Ook rustige en donkere steegjes kun je in Amerika maar beter mijden. Het alarmnummer in Amerika is 911. Dit nummer is gratis en zowel met mobiele als met vaste telefoons te bereiken.

11. Is er Wifi in Amerika?

Je kunt tegenwoordig in Amerika op veel plekken inloggen op een wifi internetverbinding. Dit is mogelijk in bijna alle hotels, restaurants, koffiebars en bibliotheken. Wil je vanuit een nationaal park naar huis bellen om te melden hoe gaaf je reis is? Dan kun je er tegen aan gaan lopen dat er in sommige nationale parken geen bereik is.

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

12. Waar moet ik op letten met autorijden in Amerika?

Ik vind het ontzettend gaaf om een auto te huren en een roadtrip door Amerika te maken. Het goede nieuws is dat Amerikanen over het algemeen hele beschaafde autorijders zijn. Mijn tip is om je aan te passen en niet teveel te gaan toeteren of handgebaren te gaan maken indien er iets gebeurd wat je niet helemaal bevalt. Precies dat wat je in Nederland waarschijnlijk wel snel doet. Voor de maximumsnelheden is mijn beste tip om heel goed de verkeersborden in de gaten te houden. In de diverse staten zijn er verschillende regels. Zelf vond ik het heel erg wennen dat je in Amerika zowel links als rechts mag inhalen. Hierdoor is het ook vaak verplicht om gewoon op je eigen baan te blijven rijden. Voor parkeren moet je onthouden dat je niet op de stoep of in de buurt van een brandkraan parkeert. En op een gelijkwaardig kruispunt, zonder voorrangstekens, geldt de regel: “wie het eerst komt wie het eerst maalt”.

13. Hoe zit het met de taal?

Ze spreken in Amerika Engels, want dit is de moedertaal van ongeveer 82% van de Amerikaanse bevolking. Maar mocht je zelf je Spaans willen oefenen dan kun je dit doen in de zuidelijke staten (Californië, Texas en Florida). Hier spreken ze overigens ook gewoon Engels hoor.

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

14. Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

Vanuit Nederland kun je naar diverse steden in Amerika rechtstreeks vliegen of met een of meerdere overstappen. Om je een indicatie te geven van de vluchttijden: een directe vlucht naar Los Angeles duurt 12 uur, naar New York 8,5 uur en naar Miami 10,5 uur. Vluchten met overstap uren natuurlijk nog langer. Wat ik wel prettig vind is dat de terugvlucht vanuit Amerika door de jetstream (in de regel) altijd wel iets korter duurt dan je heenvlucht.

15. Wat voor accommodaties zijn er?

Amerika heeft een enorm gevarieerd aanbod aan accommodaties: van luxueuze vijf sterren hotels tot aan de simpele motels. Het verschil tussen een hotel en een motel is dat een motel zich richt op gasten met een auto. Motels liggen vaak op doorgaande wegen en hebben altijd parkeerplaats voor je auto. Ik vind motels vooral heel handig als je een autorondreis aan het maken bent. Voor de reizigers met een groot budget zijn de bekende hotelketens Four Seasons of Marriott een aanrader. Heb je een kleiner budget dan kun je prima terecht bij de ketens Best Western of Holiday Inn. Voor de echte low budget reizigers zijn er ook talloze goedkope hostels met slaapzalen. Mijn favoriet in Amerika zijn de B&B’s, omdat ze vaak sfeervol zijn.

Heb jij nog vragen over dingen die je vooraf voor jouw reis naar Amerika wilt weten?

reis naar Amerika, Op reis naar Amerika: 15 dingen die je wilt weten

Leuke weetjes over Amerika

 • De totale oppervlakte van het land is 9.809.00 km2
 • Nederland past 250 keer in Amerika
 • In totaal zijn er 50 staten in Amerika.
 • Twee van de vijftig staten (Alaska en Hawaï) grenzen niet aan de andere staten
 • De 5 grootste steden in Amerika zijn: New York, Los Angeles, Chicago, Houston en Philadelphia
 • Amerika heeft twee buurlanden: Canada en Mexico
 • Het land grenst aan de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan
 • De kustlijn van Amerika betreft in totaal ongeveer 19.925 km
 • Met 327 miljoen inwoners is Amerika het op twee na grootste land ter wereld in bevolking
 • Er zijn in totaal 59 nationale parken in Amerika. Bijzonder is dat in 1872 Yellowstone het eerste nationale park ter wereld werd.
 • Binnen de hele Amerikaanse bevolking worden ongeveer 337 talen gesproken

Meer lezen

Geef een reactie