ReizenStedentrip

Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

Real Alcázar

Het meest bezochte monument van de Spaanse stad Sevilla is het Real Alcázar. Dit is het Koninklijk Paleis en is tevens het oudste Koninklijk Paleis van Europa wat nog steeds in gebruik is. Het is de residentie van Zijne Majesteit Koning Juan Carlos wanneer hij op bezoek is in Sevilla. Bij een bezoek aan Sevilla mag je het Real Alcázar niet links laten liggen! De naam van dit paleis is letterlijk vertaald uit het Spaans: koninklijk (Real) kasteel (Alcázar). Sinds 1987 staat het Real Alcázar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wist je dat een deel van het vijfde seizoen van de serie Game of Thrones hier is opgenomen?

Het bezoek aan het Real Alcázar vormde voor mij het absolute hoogtepunt van reis naar Sevilla!

De geschiedenis van het Real Alcázar

Het Real Alcázar kent een lange geschiedenis met veel invloeden van de verschillende culturen. De oorsprong van het paleis ligt in 1364 en dit maakt dat het paleis net zo oud is als het Alhambra in Granada. In 913 werd voor het eerst opdracht gegeven tot de bouw van een kasteel, maar al eerder stond er op de plaats van het paleis een Romeins fort. In de 11e eeuw werd het kasteel uit 913 verder uitgebreid. Na de overwinning door Alfons X van Castilië op de Moren werd dit kasteel opnieuw uitgebreid en in 1364 gaf Koning Peter I van Castilië de opdracht tot de bouw van een nieuw paleis. Het paleis is voornamelijk gebouwd door de Moren en dit is de verklaring voor het typisch Moorse uiterlijk. Echter in de loop der tijd hebben diverse koningen gotische en renaissance elementen toegevoegd aan het paleis.

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

Een bezoek aan het Real Alcázar

Het Real Alcazar bestaat uit een aantal geweldig mooie gebouwen en diverse fraaie tuinen. Het is één van de beste voorbeelden van Mudéjar architectuur. Dit is een bouwstijl van de Christenen in Spanje die sterk beïnvloed was door Moorse cultuur. Door de eerder beschreven historie bestaan het paleis en de tuinen uit nog veel meer bouwstijlen, waaronder de Almohade, Gotische en Renaissance bouwstijl. Het meest bijzondere vind ik echter de opmerkelijke combinatie tussen de Arabische en Christelijke architectuur.

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

Wat mag je niet missen tijdens je bezoek aan het Real Alcázar?

De Patio de las Doncellas (het Maagdenhof): Ik vind dit het mooiste plekje in het hele paleis. De onderste bogengalerijen en de bovenverdieping verschillen van bouwstijl (almohade en renaissance bouwstijl) en dit is prachtig om te zien door voornamelijk de verschillende verfijnde details in de architectuur.

Sala de Justicia (de Justitiezaal): Dit is een bijzonder rijk gedecoreerde zaal en bevindt zich direct links na het entree door de Leeuwenpoort.

Palacio Mudéjar (het Mudéjar paleis): Dit is het belangrijkste gedeelte van het Real Alcázar. Dit paleis biedt toegang tot alle binnenplaatsen en zalen. Ik vind vooral de gevel subliem qua architectuur door de unieke mix van gotische en almohade bouwelementen.

El Patio de la Montera (de Jachtzaal): Op deze plek kwam het hof bij elkaar voordat ze op jacht gingen. De façade van het paleis van Pedro I vind ik een onovertroffen voorbeeld van Mudejar architectuur.

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

De Koninklijke tuinen

De Koninklijke tuinen van het Real Alcázar zijn heel erg groot (ongeveer 60.000 m2) en het is puur genieten van de omgeving als je hier rustig doorheen wandelt. Je vindt er een prachtige collectie van exotische bomen, meer dan 170 soorten planten, wandelpaden, paviljoens en vijvers. Aan alles is te merken dat de tuinen een belangrijk onderdeel zijn van het Real Alcázar. In de tuin staat ook een restaurant waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Ik vond het heerlijk om een paar uur in de tuinen van het Real Alcázar door te brengen.

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

De locatie

 • Het Real Alcázar bevindt zich naast de kathedraal in het centrum van Sevilla.
 • Adres: Patio de Banderas s/n. 41004 Sevilla.

De openingstijden

 • Oktober tot Maart: maandag t/m zondag: 09.30 uur – 17.00 uur.
 • April tot September: maandag t/m zondag van 09.30 uur – 19.00 uur.
 • Gesloten: 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december

De tickets voor een bezoek aan het Real Alcázar

 • Normaal ticket: €9,50
 • Gepensioneerden en studenten van 17 tot 25 jaar: € 2,-
 • Invaliden, kinderen jonger dan 16 jaar en voor wie geboren is of woont in Sevilla: gratis toegang.
 • Gratis toegang: maandag in April t/m September van 18.00 uur – 19.00 uur en in Oktober t/m Maart van 16.00 uur – 17.00 uur. Op dit tijdstip zijn er in het paleis 750 personen toegestaan. Vol = vol, dus kom op tijd.
 • Koop je tickets online als je de wachtrijen wilt ontwijken.

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

Vind jij het een bezoek aan het Real Alcázar ook het hoogtepunt van jouw stedentrip naar Sevilla?


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Spanje en dit is een leuke manier om de regio te ontdekken. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel van de omgeving zien. De Spaanse wegen zijn goed onderhouden en het mooie is dat je overal kunt stoppen als je leuke plekjes onderweg ziet. Het is zo leuk om een rondreis te maken!

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!


Hotel tip Sevilla

Ik heb zelf een paar nachten geslapen in Hotel Dona Maria. Dit hotel is heerlijk en ligt zeer centraal. Groot pluspunt is het zwembad op het dak van het hotel! Ik vond het heerlijk om daar af en toe even af te koelen em te genieten van het geweldige uitzicht.

 • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Sevilla!

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!


Top 3 boeken Sevilla


Sevilla

Stedentrip in Spanje

Spanje

Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!Real Alcázar bezoek, Bezoek Real Alcázar, het meest bezocht in Sevilla!

Geef een reactie