ReizenUnieke Belevenissen

5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken

Pushkar

De Pushkar Camel Fair in India is een uniek festival wat ontzettend gaaf is om mee te maken. Je zintuigen worden maximaal geprikkeld en je komt ogen en oren te kort. De Pushkar Camel Fair is het festival van de kamelen en die zijn er dan ook veel. En met veel bedoel ik heel erg veel, namelijk méér dan 50.000. Ik ben een paar dagen op de Pushkar Fair geweest en ik heb een geweldige tijd gehad.

5 redenen waarom je de Pushkar Camel Fair in India moet bezoeken!

Pushkar Camel Fair en de kamelen

Kamelen zijn deze dagen de ware woestijngoden en vol trots paraderen ze door de stad. Ze zijn heer en meester in het stadje Pushkar. Pushkar is eigenlijk een klein en rustig stadje, behalve gedurende deze week. Het dorpje Pushkar bruist dan namelijk van energie en barst uit zijn voegen gedurende de zeven dagen die dit festival duurt. Zo leuk!

1. De attracties

Het is lastig te omschrijven waar dit festival op lijkt, maar het doet mij het meeste denken aan een combinatie van een kleurrijke kermis en carnaval. Er staan diverse attracties voor kinderen en volwassenen, zoals een reuzenrad, allerlei carrousels en andere vergelijkbare kermisattracties. En er zijn verschillende evenementen op de Pushkar Camel Fair: schoonheidswedstrijden voor kamelen, kamelen races, dansvoorstellingen en acrobatiek optredens.

Je ontvangt een programmaboekje voor de hele week en zo kun je zien waar wat te beleven is. Ga zoveel mogelijk bekijken, want alles is leuk!

Er is echter wel een verschil met een kermis of carnaval of andere festiviteiten, want alcohol is niet toegestaan op de Pushkar Camel Fair. Maar geen zorgen, dat heb je zeker niet nodig om hier een leuke tijd te hebben. Ook kun je daar alleen maar vegetarisch eten. Pushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken

2. De kamelen

Kun je voorstellen dat er 50.000 kamelen samenkomen in een klein dorpje in India? Deze duizenden kamelen vormen de hoofdpersonages op de Pushkar Camel Fair en alles draait om hen. Nergens ter wereld komen er zoveel kamelen bij elkaar.

Kamelen zijn deze dagen de ware woestijngoden. Ze zijn heer en meester in het stadje Pushkar. Ze paraderen ook geweldig door het schitterende landschap van Pushkar.

Het leuke aan kamelen vind ik dat deze dieren je hart veroveren als je ze beter leert kennen. Er zijn meer dan genoeg kamelen op de Pushkar Camel Fair en ik heb me prima vermaakt door ze een beetje te bestuderen. Mijn conclusie is dat kamelen zeer karaktervolle en toffe dieren zijn. Ze lijken zo lekker suf en sloom, maar ze kunnen ineens een temperament tonen wat geweldig is om te zien. Deze dieren hebben mijn hart gestolen! Pushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken

3. De bezoekers

Duizenden mensen uit de hele wijde omgeving van Pushkar komen op de Pushkar Camel Fair af. De mannen met enorme snorren, de vrouwen in de gekleurde sari’s, pelgrims, slangenbezweerders, muzikanten, dansers, acrobaten en noem het maar op. Allemaal zijn ze aanwezig op de Pushkar Camel Fair en dit zorgt voor een bonte verzameling van mensen. Je weet soms niet meer waar je kijken moet. De kleuren en de geuren zijn overweldigend en hou er rekening mee dat je zintuigen maximaal geprikkeld worden deze dagen.Pushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken

4. De pelgrims

De pelgrims komen naar de Pushkar Camel Fair om hun zonden af te wassen in het heilige water van het Pushkar meer. Het Pushkar Festival wordt ieder jaar rond de volle maan gevierd en dit zijn voor deze pelgrims de heilige dagen en de beste dagen om te baden in het heilige meer. Zij geloven dat ze op deze dagen speciale zegeningen ontvangen door zich te reinigen in het meer en dit is een bijzonder schouwspel om te zien. Ze zijn in zeer grote aantallen aanwezig en vormen een bijzondere en integrerende groep mensen.

5. De sfeer

Het Pushkar festival is een festival wat een hele positieve sfeer kent en alle mensen lijken hier heel gelukkig te zijn. Men viert hier gedurende deze dagen het leven en de mooie momenten. Dit is een groot contrast met het harde en zware woestijn leven dat veel bezoekers hebben. Het ene moment lijk je honderd jaar terug in de tijd te zijn en vervolgens ben je ook zo weer in het hedendaagse India. Dit samen maakt het een uniek en vrolijk festival!


Tip hotel

Een fijne locatie om te verblijven is Pushkar Cooking Art and Home stay. Hier krijg je echt waar voor je geld! De kamers zijn gaaf ingericht en het hotel heeft een leuke tuin waar je heerlijk kunt zitten. Het ontbijt is voortreffelijk en de eigenaren zijn erg behulpzame mensen. De kookworkshop is een aanrader!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Pushkar!

Pushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken


Tip boeken India


De Pushkar Camel Fair

India

Pushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoekenPushkar Camel Fair en kamelen, 5x waarom je de Pushkar Camel Fair (en de kamelen) moet bezoeken

Geef een reactie