ReizenStedentrip

Op de fiets door Parijs

fietsen Parijs

Parijs is een stad die je prima per fiets kunt ontdekken. Steeds meer en meer wordt Parijs een prettige stad voor fietsers. Dit komt omdat er de laatste jaren veel fietspaden zijn aangelegd, de zogenaamde “pistes cyclables”. Dit maakt fietsen in deze stad steeds makkelijker, veiliger en leuker, ondanks het chaotische verkeer en de vele auto’s in Parijs. Ik hou van fietsen en ik vind het altijd leuk om een stad per fiets te ontdekken. In Parijs heb ik besloten om een tour te boeken met een gids, want de stad leek me toch net iets te ingewikkeld en te druk op zelf rond te gaan fietsen.

Lees hoe ik gefietst heb in Parijs en of ik op de fiets Parijs ontdekken een aanrader vind!

Waarom fietsen door Parijs?

Fietsend zie je altijd het meeste van een stad. Dit geldt voor iedere stad ter wereld die je bezoekt. De metro brengt je natuurlijk super snel naar waar je maar wilt zijn, want Parijs is een stad met een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Maar vergeet de metro, want op de fiets zie je veel meer! Fietsen door Parijs geeft je het gevoel dat je één bent met de stad.

Fiets Parijs, Op de fiets door Parijs

Een fiets tour met een gids

Ik regel altijd een fietstocht met een gids, omdat je zo veel informatie krijgt over de stad. De lokale gidsen vertellen je meestal die dingen die je niet leest in een reisgids. Je ontdekt de stad op een manier die anders is dan de gemiddelde toerist! Anders en veel leuker en interessanter! Ik heb de fietstocht gedaan op mijn eerste dag in Parijs en bijkomend voordeel vind ik dat je zo direct een goede oriëntatie van de stad hebt.

Fiets Parijs, Op de fiets door Parijs

De fiets tour: de geheimen van Parijs

Ik heb in Parijs gefietst via een georganiseerde fietstocht met een Nederlandse gids. Dit heb ik geregeld via BajaBikes. Ik koos voor de drie uur durende fietstocht “De geheimen van Parijs”. De reden hiervoor is dat ik al meerdere keren in Parijs geweest ben. Alle bekende hoogtepunten heb ik al gezien en daarom wilde ik graag nieuwe en onbekendere plekken ontdekken. Ik heb het huis gezien met de allermooiste gevel in Parijs, diverse kerken en pleinen die ik nog nooit eerder gezien had en het Arenes de Lutece (een super gaaf amfitheater). Jardin de Luxembourg en het Pantheon zijn de bekende plekken waar we ook even gestopt zijn met de fiets. En zeg nou eerlijk, fietsen over de Champs Elysees is gewoon erg tof om te doen.

Fiets Parijs, Op de fiets door Parijs

Mijn ervaring

Ik heb enorm genoten van de fietstocht. Het was augustus en de temperatuur was ongeveer 36 graden. Super warm, maar gelukkig was er genoeg schaduw en hebben we voldoende pauzes genomen. Onze gids heeft super leuke dingen verteld over Parijs. Ik ben nog terug gegaan naar een toffe plek aan de Seine waar we gefietst hebben om dit nog eens rustig wandelend te zien. Al met al een zeer geslaagde fietstocht die ik iedereen kan aanraden! Lijkt jou het leuk om op de fiets Parijs te ontdekken?

Heb jij nog vragen of tips voor Parijs?


Tips boeken Parijs

Ik heb de Nederlandstalige reisgids ‘Time to Momo’ meegenomen naar Parijs. Aan de hand van zes leuke wandelingen door de stad zie je vele bezienswaardigheden.


Hotel tip

Ik slaap in Parijs altijd in het CitizenM Paris Gare de Lyon en dit is een heerlijk hotel. De ligging is perfect en het dakterras is super gaaf. Alles klopt bij dit hotel: het personeel, de kamers, het ontbijt en de sfeer in het hotel. De kamers zijn modern en trendy.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Parijs!

Fiets Parijs, Op de fiets door Parijs


Parijs

Fiets Parijs, Op de fiets door ParijsFiets Parijs, Op de fiets door Parijs

6 Comments

Geef een reactie