ReizenUnieke Belevenissen

Ontdek Granada met een luchtballonvaart

Granada

Een originele, toffe en onvergetelijke manier om de prachtige stad Granada in Spanje en het indrukwekkende Alhambra te bekijken is van bovenaf. Ik bedoel dat je in een luchtballon plaats moet nemen! Dit is een bijzondere ervaring die je op jouw bucket list moet plaatsen! De stad is geweldig, het Alhambra is imposant en de omgeving is machtig mooi. Kortom, Granada is een perfecte plek voor een luchtballonvaart. Ik heb genoten van iedere seconde! Wat een bijzondere ervaring en wat een geweldig panoramisch uitzicht met de Sierra Nevada op de achtergrond!

Wil je weten hoe mijn luchtballonvaart boven Granada was?

Hoe gaat een luchtballonvaart boven Granada?

Heel erg vroeg, rond zes uur in de ochtend, ben ik opgehaald bij mijn hotel in Granada en na een klein uurtje rijden komen we aan bij het vertrekpunt van de luchtballon. We komen terecht in een klein dorpje en horen als eerste alle instructies voor de veiligheid. Ze vertellen wat je moet doen tijdens het opstijgen van de luchtballon en welke positie je aan moet nemen gedurende de landing. Dit is allemaal heel erg simpel, want het enige wat je moet doen bij het opstijgen en het landen is gehurkt zitten en je goed vasthouden aan de hengels die in de mand bevestigd zijn.

De luchtballon wordt in een kwartiertje opgeblazen en daarna klim ik het mandje in en is het gaan met die banaan. De luchtballon stijgt kalm op en zweeft vervolgens een uur door de lucht. De wind bepaalt de koers van de ballon en het enige wat de piloot doet is de ballon zo nu en dan laten stijgen of zakken. De hele vlucht is er maar één ding dat ik kan denken: wat is het landschap adembenemend mooi! Ik zie de Sierra Nevada met de besneeuwde toppen, uitgestrekte vlaktes met landbouwgrond en kleine grotwoningen en ik zie het Alhambra! Wow, Spanje is zo prachtig vanaf een paar honderd meter boven de grond!

Serene rust is het beste woord wat ik het beste vind passen bij deze luchtballonvaart.

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart

Wat heb ik gezien tijdens mijn luchtballonvaart boven Granada?

• De Sierra Nevada: Dit is een bergketen in Andalusië en het is de tweede hoogste bergketen in Europa met in totaal zestien bergtoppen boven de 3000 meter. De Sierra Nevada is een geweldig mooi en uitgestrekt gebied en is een populair gebied om te wandelen en te skiën.

• Guadix: Dit is dé grootste grot regio in Europa en hier staan ongeveer 200 grotwoningen en deze grotten zijn nog steeds bewoond. Grotwoningen hebben dikke muren en daarom zijn het ideale woningen voor de mensen in deze regio. De temperatuur in de grotwoningen is het gehele jaar door ongeveer 19 graden. Zo hebben ze geen last van de warme zomers! De meeste grotwoningen zijn wit of licht blauw geschilderd.

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart

• De zonsopkomst: Ik denk dat ik geen verdere uitleg hoef te geven waarom de zonsopkomst zo mooi is. Om de zon op te zien komen, vanuit een luchtballon met de Sierra Nevada op de achtergrond, is een magische ervaring.

• Panoramisch uitzicht: Je kunt 360 graden om je heen kijken en eindeloos ver. Je ziet aan de ene kant de stad, aan de andere kant landbouwgebieden en weer aan een andere kant de bergen en de grotwoningen.

Het Alhambra: Dit is een zeer bekend bouwwerk en dit is een paleis voor sultans en hun entourage geweest. Van bovenaf zie je pas echt hoe groot en indrukwekkend het is. Het Alhambra dateert uit de 13e en 14e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart

Waarom is een luchtballonvaart boven Granada leuk?

Een ballonvaart is leuk en helemaal niet eng. Ook voor mensen met hoogtevrees is dit een hele gave ervaring. Dit komt omdat je geen contact met de grond hebt en daardoor de hoogtevrees geen rol speelt. Dit, in combinatie met het panoramische uitzicht, zorgt ervoor dat iedereen plezier beleefd aan vliegen in een luchtballon. Dieren op de grond reageren ook allemaal op de luchtballon. Je ziet ze gaan rennen en mensen die op de grond staan zwaaien naar je. Alles gaat in slow motion in de luchtballon en dat maakt het een bijzondere ervaring.

Wist je dat het nooit koud is in een luchtballon?

Dit komt omdat je in het tempo van de wind vliegt en het dus windstil is. Ik heb ook een luchtballonvaart in Bagan gedaan en dat is één van de mooiste plekken op aarde om dit te doen.

Lijkt een luchtballonvaart boven Granada jou leuk?

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart


Huur een auto

De leukste manier om deze regio in Spanje te ontdekken is door een auto te huren en zo de diverse leuke plekjes te bezoeken. Andalusië is perfect om met een auto te ontdekken. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen! Lees meer: 18 tips voor autohuur in het buitenland

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart


Hotel tip Granada

Ik heb geslapen in Appartement Smart Suites Albaicin en dit is een fantastische accommodatie! De ligging is perfect in het mooiste gedeelte van Granada. De medewerkers zijn enorm gastvrij en vriendelijk. Het appartement is ruim en er is alles wat je nodig hebt. Ze hebben een boodschappenservice en zo kun je verse broodjes etc. bestellen wat ze afleveren bij je appartement. Als ik weer naar Granada ga dan boek ik zeker weer deze accommodatie!

  • Check hier de beschikbaarheid voor dit appartement.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Granada!

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart


Top 3 boeken Granada


Granada

Stedentrip in Spanje

Spanje

Granada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaartGranada luchtballonvaart, Ontdek Granada met een luchtballonvaart

Geef een reactie