Hidden GemsReizen

De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

eiland

Er zijn nog steeds landen in deze wereld die amper bezocht worden door toeristen, maar zeker de moeite van een bezoekje waard zijn! Tegenwoordig zijn Spanje en Frankrijk landen waar iedereen wel een keer is geweest. Maar ook Thailand of Indonesië worden tegenwoordig bezocht door veel reizigers. Als je écht een land wilt bezoeken waar nog bijna niemand is geweest, kies dan een land uit dit lijstje van de 5 minst bezochte landen! Ik ben benieuwd of jij wel eens van deze landen gehoord heb!

De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar ze zijn wel veilig én leuk)

1. Tuvalu: 1.200 toeristen per jaar

Het minst bezochte land ter wereld is Tuvalu! Je weet wel, die Polynesische voetbaldwerg waarvan Foppe de Haan even bondscoach was. Er reizen slechts 1.200 buitenlandse bezoekers per jaar af naar Tuvalu. Dat zijn ongeveer 20 toeristen per week! Tuvalu ligt tussen Hawaï en Australië, ergens in het midden in de Stille Oceaan. Het land is zeer moeilijk te bereiken, want je komt er enkel met een vliegtuigje of vrachtschip vanaf Fiji. Tuvalu is de ultieme duik- en snorkelbestemming en je geniet er van een vriendelijke en authentieke Polynesische cultuur.

minst bezochte landen, De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

2. De Marshall eilanden: 5.000 toeristen per jaar

Sinds 1986 vormen de Marshall eilanden een onafhankelijke staat in de Stille Oceaan en ze liggen ten oosten van Micronesia. Wist je dat dit land uit méér dan 1.000 eilandjes bestaat? Het land is één van de minst bezochte landen ter wereld! De Marshall eilanden waren voorheen berucht als het land waar de Amerikanen hun kernwapens aan het testen waren. Maar nu staat het land vooral bekend om de prachtige koraalriffen en de geweldige opties om te (wrak)duiken. De inwoners op deze eilanden leven grotendeels van de zee en je vindt hier het grootste haaien sanctuarium in de wereld. Klimaatveranderingen bedreigen helaas deze eilanden, want als de zee blijft stijgen dan zullen de Marshall eilanden in de loop van de tijd een keer verdwijnen. Dus wees er snel bij, voordat het niet meer kan!

minst bezochte landen, De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

3. Kiribati: 5.300 toeristen per jaar

Kiribati is een eilandnatie in het midden van de Stille Oceaan en is zo ongeveer de verste bestemming vanaf Nederland. En één van de minst bezocht landen ter wereld! Het meest dichtbijgelegen eiland is Hawaii. En Hawaii ligt op 2100 km! Kiribati bestaat uit witte zandstranden en tropische jungles. Kiribati ligt dus behoorlijk afgelegen en is ook vrij ontoegankelijk, maar daardoor zijn de eilanden nog puur en ongerept. Je komt er door te vliegen vanaf de Marshall eilanden of vanaf Fiji, maar deze vluchten gaan maar een enkele keer in de twee weken. Ook deze eilandengroep ligt maar een paar meter boven de zeespiegel en dreigt ook door de klimaatverandering in de toekomst volledig in de zee te verdwijnen. De bevolking van Kiribati is vriendelijk en gastvrij. Uniek is de jaarlijkse grote krabbentrek, want de krabben plonzen massaal in zee om zo de eitjes te leggen.

minst bezochte landen, De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

4. Sao Tomé en Principe: 8.000 toeristen per jaar

Voor de kust van West-Afrika liggen deze twee kleine eilanden Sao Tomé en Principe. Voorheen was het een Portugese kolonie. De eilanden kenmerken zich door dichte en groene jungles en ongerepte stranden. De slogan van Sao Tomé en Principe is volledig terecht: “Een goed bewaard geheim”. Je kunt hier walvissen spotten, luieren op het strand en volledig onthaasten. Een vlucht naar Sao Tomé en Principe is ontzettend duur, maar je kunt er ook komen met de boot vanaf Gabon, maar dan ben je wel dertig uur onderweg.

minst bezochte landen, De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

5. Moldavië: 11.000 toeristen per jaar

Moldavië ligt tussen de Oekraïne, Roemenië en de Transnistrië regio. De hoofdstad Chisinau is een leuke stad met gezellige cafés en een aantal leuke bezienswaardigheden. Moldavië staat bekend om de productie van heerlijke wijnen, het eten is lekker en goedkoop en de bevolking is erg vriendelijk. De wijntraditie in dit land gaat terug tot 3000 voor Christus en De Milestii Mici wijnmakerij staat in het Guinness World Record voor de grootste wijncollectie. Reden genoeg dus voor en bezoekje!

minst bezochte landen, De 5 minst bezochte landen ter wereld (maar wel veilig én leuk)

Welke van deze minst bezochte landen zou jij willen bezoeken?


Bijzondere reizen

Geef een reactie