ReizenUnieke Belevenissen

In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!

luchtballon bagan

Eén van de mooiste plaatsen in heel Azië is het enorme tempelcomplex van Bagan. Het is onvergetelijk en betoverend om deze tempels vanuit een luchtballon boven Bagan te bewonderen. Een uur lang vliegen en wegdromen met een uitzicht wat zo onwerkelijk mooi is! Dit mag absoluut niet ontbreken op jouw reis door Myanmar. Mijn motto was dat ik een keer in een luchtballon wilde zweven en ik vond dat ik dit maar gelijk op de beste plek ter wereld wilde gaan doen. Het is betoverend en ik ben zo ontzettend blij dat ik een luchtballon boven Bagan ben gegaan. Dit is een indrukwekkende ervaring in mijn leven die ik nooit meer vergeet.

Lees alles over een tocht in een luchtballon boven Bagan!

Hoe ziet een tocht in luchtballon boven Bagan eruit?

Heel vroeg in de ochtend (om 5 uur) word je opgehaald in jouw hotel om vervolgens met een oude schoolbus naar de plek te rijden waar alle ballonnen klaar liggen om op te stijgen. Op deze plek krijg je een kopje koffie of thee om zo een beetje wakker te worden en te luisteren naar de veiligheidsinstructies. De enorme ballonnen worden vervolgens opgeblazen en dit is een te gek gezicht, want die luchtballonnen zijn machtig groot!

Na een kwartier zijn alle ballonnen opgeblazen en klim je samen met wat andere mensen de mand van de luchtballon in. Heel erg vredig stijgt de luchtballon op en een gevoel van serene rust overvalt je gegarandeerd direct. Je ziet in de verte de zon opkomen boven de vele tempels. Dit vormt een betoverend gezicht!

Het is van te voren nooit helemaal duidelijk welke route de luchtballon precies vliegt, want dit is volledig afhankelijk van de wind die er staat. Een piloot kan alleen maar de luchtballon laten dalen en stijgen. Wist je trouwens dat het nooit koud is in een luchtballon, omdat het altijd windstil is ? De landing is op een grasveld net buiten de tempels en na landing ontvang je nog een hapje en champagne en een officieel brevet van de vlucht. Dat is het einde van de ballontocht boven Bagan!

luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!

Het regelen van een luchtballon boven Bagan

In Bagan zijn een aantal bedrijven die luchtballontochten regelen en ze hebben allemaal een andere kleur luchtballon. Alle piloten die deze luchtballonnen bemannen zijn afkomstig uit Westerse landen en hebben jarenlange ervaring. In totaal gaan er iedere ochtend 20 luchtballonnen de lucht in. Het aantal is gemaximeerd, zodat niet de hele lucht vol hangt met ballonnen en de veiligheid gewaarborgd is. Sinds kort is er ook een restrictie gekomen over het aantal meters dat een luchtballon minimaal boven de tempels moet vliegen. Dit allemaal voor de veiligheid en het behoud van de schoonheid van Bagan. Super goed natuurlijk, maar dit zorgt ervoor dat de vraag groter is dan het aanbod en daardoor moet je op tijd reserveren! Te denken valt aan minimaal een aantal weken voor de vlucht.

Ik heb zelf de luchtballontocht geregeld met “Balloons over Bagan” en ze vliegen in de rode luchtballonnen. Ik heb dit drie weken voor de luchtballontocht online geregeld.

luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!

De kosten van een ballontocht

Balloons over Bagan heeft twee verschillende opties voor de ballontochten: classic of premium. Het verschil is het aantal mensen dat er in de mand van de luchtballon gaat. Bij de classic tocht zijn dat er zestien en bij de premium acht mensen. Bij de premium variant krijg je er ook een uitgebreid ontbijt erbij.

Classic ballonvaart:

1 oktober t/m 31 maart: 340 dollar per persoon.

18 december t/m 10 januari: 360 dollar per persoon.

Premium ballonvaart:

1 oktober t/m 31 maart: 450 dollar per persoon.

18 december t/m 10 januari: 470 dollar per persoon.

luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!

Wat is mijn mening over een ballontocht boven Bagan?

Bagan, met al haar magnifieke tempels, is vanuit de lucht veel meer oogverblindend, dan vanaf de grond. Je ziet dan pas duidelijk hoe immens groot en hoe machtig Bagan is en hoe verbazingwekkend veel tempels er zijn. Voor mij was het de meest betoverende ervaring die ik ooit heb meegemaakt. De balloonvaart is een uur lang ademloos genieten van één van de mooiste uitzichten van de hele wereld!

Een luchtballonvaart over Bagan is zeker niet goedkoop, maar ik vind het wel elke cent waard!


Tip hotel Bagan

Een leuk hotel om te verblijven is het Bagan View Hotel. Het hotel ligt in New Bagan op een prima locatie. In 20 minuten fietsen/ebiken ben je al bij de pagodas! Het dakterras is prachtig. Het personeel is super vriendelijk en behulpzaam en het ontbijt is uitgebreid en lekker. Het hotel is zowel van buiten als binnen mooi. Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Bagan!
luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!
Bagan View Hotel

Tip boeken Myanmar


Bagan

Azië

luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!luchtballon boven Bagan, In een luchtballon boven Bagan, Myanmar. Tips!

Geef een reactie