ReizenStedentrip

De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

vientiane

Vientiane is de hoofdstad van het prachtige land Laos en ik vind dit een super leuke stad. Vientiane is lekker rustig en het is de meest relaxte hoofdstad van heel Azië. Eigenlijk is het gewoon niet meer dan een groot dorp. Dat is precies wat deze hoofdstad zó bijzonder en charmant maakt! Vientiane is één van de drie klassieke Franse steden in Zuidoost-Azië. Wist je dat de andere twee steden Saigon en Phnom Penh zijn? Vientiane heeft een beetje het imago van een saaie stad die je beter over kunt slaan, maar daar ben ik het niet mee eens, want deze stad verdient met zijn charme echt veel meer bezoekers. je kunt zoveel leuke dingen doen in Vientiane!

Dit zijn de 7 leukste dingen waarvan ik vind dat je ze moet doen in Vientiane!

1. Huur een fiets

De leukste manier om Vientiane te ontdekken en dingen te doen en te bekijken in deze stad is per fiets. Het huren van een fiets is makkelijk en erg goedkoop in deze stad. Voor 1,50 dollar heb je al een fiets voor 24 uur. Ieder hotel verhuurt fietsen en je krijgt er ook altijd een handige plattegrond van de stad bij. Fietsen in Vientiane is perfect! De wegen in Vientiane zijn een paar jaar geleden allemaal geasfalteerd en het verkeer is er echt heel erg rustig en veilig.

Fietsen kun je overal gewoon parkeren en je hoeft je geen zorgen te maken, want fietsen worden nooit gestolen in Vientiane.

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

2. Beklim de Patuxai

Dit is de Aziatische versie van de Arc de Triomphe in Parijs en dit is het herkenningspunt van de stad en het beroemdste monument van heel Laos. De letterlijke vertaling van Patuxai is ook Triomphe Arc. In 1969 ontving het land Laos van de Verenigde Staten cement voor de bouw van een luchthaven en het cement wat over was, is gebruikt voor het bouwen van de Patuxai. De Patuxai werd voltooid in 1969.

Dit monument is mooi om te zien, maar het leukste vind ik het uitzicht wat je vanaf de top hebt. Wel een beetje jammer vind ik dat je dwars door een souvenirwinkeltje moet lopen om bovenaan te komen. De locatie is daarentegen erg mooi, want het ligt midden op de grootste rotonde van de stad in een mooi aangelegd park.

Tip: Vergeet niet om ook omhoog te kijken, want de plafonds zijn prachtig!

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

3. Bezoek That Luang

That Luang is de grote heilige Stupa en ligt op ongeveer 1 km van de Patuxai. Deze tempel mag niet ontbreken op jouw lijst van dingen die je moet doen in Vientiane! Deze tempel mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Vientiane. Dit is de plek waar een haar van Boeddha ligt opgebaard en daardoor vormt That Luang het belangrijkste religieuze monument in heel Laos. De liefhebbers van pagodes en tempels kijken hier hun ogen uit, want het complex is best groot. Een tijdje hier ronddwalen vond ik erg leuk. Voor de ingang tref je allemaal mannetjes met kooitjes met daarin vogeltjes die je voor een klein bedrag kunt kopen om (tijdelijk) te bevrijden. Bij deze tempel is het wel altijd erg druk met Laotianen.

Tip: tussen 12:00uur en 13:00uur is de tempel gesloten.

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

4. Het indrukwekkende Cope Visitor Centre

Twee kilometer verwijderd van de That Luang ligt het indrukwekkende Cope Visitor Centre. Dit museum biedt een indrukwekkend beeld van Laos als het meest gebombardeerde land ter wereld zonder een oorlog gevoerd te hebben. Dit is een onbekende tragedie die vele slachtoffers heeft gekend en nog steeds maakt. Je ziet de schade die veroorzaakt is door de clusterbommen tijdens de Vietnamoorlog en de schade die deze bommen vandaag de dag nog steeds toebrengen aan de bevolking van Laos. De foto’s, verhalen, films die hier getoond worden zijn schokkend. De COPE-organisatie biedt hulp aan mensen die gewond / invalide zijn geraakt door deze bommen. De entree is volledig gratis, maar men vraagt om een vrijwillige bijdrage voor de Cope organisatie.

Tip: Van het aluminium van de clusterbommen maakt men sieraden, sleutelhangers en bestek en deze zijn te koop. De opbrengst gaat volledig naar de slachtoffers van deze bommen. Ik heb een erg mooie ring gekocht, die ik nog steeds elke dag draag!

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

5. De tempel Wat Si Saket

In het centrum van de stad ligt Wat Si Saket en in deze tempel staan ongeveer 300 Boeddha’s. Deze tempel is niet zo druk bezocht, maar wel zeker de moeite waard door de wanden met nisjes vol met grote en kleine Boeddha’s. Dit is de oudste tempel in de stad en is gebouwd in 1818. De muurschilderingen in de tempel zorgen voor een bijzondere sfeer. Ik vind deze tempel echt het best bewaarde geheim van Vientiane!

Tip: Vergeet niet om de indrukwekkende graven in de mooi aangelegde tuin rondom de tempel te bekijken.

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

6. Verdwalen in Vientiane

De stad is meer een groot dorp en het is niet moeilijk om de weg terug te vinden. Dus laat de plattegrond even voor wat het is en loop of fiets rond zonder plan. Er is namelijk nog veel meer te zien dan alleen deze bezienswaardigheden. Laos staat bekend om de monniken en deze kom je dan ook overal tegen in Vientiane. Het dagelijkse leven op straat met de kleine winkeltjes, gebouwen en de mensen zijn zeker ook leuk om te ervaren.

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

7. De machtige Mekong

Vientiane ligt aan de machtige Mekong rivier en de stad heeft een prachtige boulevard. Aan het einde van iedere dag komt deze plek tot leven en vormt deze boulevard “the place to be”. Vanaf deze boulevard is de zonsondergang in de Mekong rivier indrukwekkend om te zien. Op de boulevard is ook een gezellige avondmarkt, vol kraampjes met eten, kleding, horloges, tassen en souvenirs. De prijzen voor veel dezelfde soort souvenirs zijn in Laos wel wat hoger dan in Thailand of Cambodja.

Heb jij nog leuke tips voor dingen die je moet doen in Vientiane?


Tip

Bezoek de hierboven beschreven bezienswaardigheden in de volgorde zoals ik ze beschreven heb, want dat is een logische volgorde. Op de fiets ben je ongeveer een dag bezig om dit allemaal te bezoeken.


Hotel tip Vientiane

Ik heb zelf geslapen in Green Park Boutique Hotel. Dit hotel ligt buiten drukke gedeelte en heeft een mooi aangelegde tuin met een prachtige vijver. Er is een shuttle naar het centrum die op afroep beschikbaar is. Het hotel heeft gratis fietsen en een heerlijk zwembad!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Vientiane!
dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane
Green Park Boutique Hotel

Tips boeken Laos


Laos

dingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientianedingen doen in Vientiane, De 7 leukste dingen om te doen in Vientiane

Geef een reactie