Lifestyle

De 3 leukste boeken die ik deze maand gelezen heb (1)

boeken

Reizen is natuurlijk mijn grote passie, maar daarnaast ben ik ook een fervent lezer. Ik lees iedere maand wel een aantal boeken. De meeste boeken die ik lees zijn op de één of andere manier gerelateerd aan reizen. Heerlijk vind ik het om in het vliegtuig te lezen, thuis op de bank, op mijn balkon of eigenlijk overal! Ik heb de afgelopen maand een aantal leuke boeken gelezen en de leukste 3 boeken wil ik graag met je delen!

Dit zijn de 3 leukste boeken die ik de afgelopen maand gelezen heb!

1. Wildernis, Jane Harper

Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een regenachtige trektocht in het achterland van Australië. De tocht is een teamuitje en is bedoeld om de vijf collega’s uit de kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren. Van de vijf personen bereiken slechts vier de eindstreep. De vermiste vrouw is een klokkenluider in een politie onderzoek en wist bepaalde geheimen over de firma waar ze werkte. De auteur heeft in het boek twee verhaallijnen uitgezet, één in het heden (de zoektocht naar de verdwenen vrouw) en één in het verleden (de trektocht). Op deze manier wordt er verteld hoe de vrouwen starten aan hun survivaltocht en wat er in die dagen is gebeurd. Het wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken.

Onderlinge relaties, wrok, vergeving, wantrouwen en jaloezie komen uitgebreid aan bod in dit boek. De auteur heeft elk personage heel goed uitgediept en er zijn in dit verhaal geen losse draadjes. Het einde is goed uitgewerkt en je zit zelfs met gemengde gevoelens op het einde van het boek. Je wilt gewoon doorlezen en weten wat er nu uiteindelijk met de verdwenen vrouw is gebeurd. Het is een boeiend en avontuurlijk boek!


2. Op zoek naar de hemel, Hans Peter Roel

Eva van Berkel is nog maar zeven jaar oud als haar vader komt te overlijden. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op Eva te wachten. Eva gaat op reis om de hemel op aarde te ontdekken. Eerst gaat zij daarvoor naar een ashram in India. Eva leert mediteren en krijgt inzicht in de oosterse manier van leven. Jaren later loopt zij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier komt zij op allerlei manieren zichzelf tegen, zowel in het fysieke als in het mentale en leert ze om haar rugzak leeg te houden. Uiteindelijk komt ze thuis in Amsterdam op de rommelmarkt een boekje tegen dat geschreven is door een vrouw in het concentratiekamp Auschwitz in 1943. Hierin ontdekt zij het geheim van het leven en dit blijft tot het eind van haar eigen leven een zeer kostbaar bezit.

Het boek is een vlot en geweldig geschreven verhaal over het zoeken naar de zin van het leven en de dood. Het zet je zelf aan tot na denken over wat je met je eigen leven doet.


3. Het meisje in de trein, Paula Hawkins

Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Rachel neemt elke dag de trein van en naar Londen. Ze komt daarbij langs een rijtje huizen, waar ze eerst ook heeft gewoond. Elke dag bestudeert ze de bewoners en voor een stel heeft ze zelfs namen verzonnen: Jess en Jason. Ze idealiseert hun leven en dan ziet ze Jess plotseling met een andere man en kort daarna lijkt wordt ze vermist.

Het tempo in het boek is wat traag en er word veel aandacht besteed aan onbelangrijke dingen, welke geen invloed hebben op het verhaal. Maar toch heb ik het boek in één avond uitgelezen, omdat ik wilde weten wat er gebeurd was en het een erg origineel verhaal is. Vooral het einde van het boek is erg spannend.

boeken, De 3 leukste boeken die ik deze maand gelezen heb (1)boeken, De 3 leukste boeken die ik deze maand gelezen heb (1)

Tip: Ik neem altijd een e-reader mee op reis. De kobo modellen bij bol.com zijn goed geprijst en super handig!


Boeken

Reizen

Geef een reactie