ReizenStedentrip

De leukste bezienswaardigheden in Malmö

Malmö

Malmö is de derde grootste stad van Zweden. Het is een erg leuke stad om te bezoeken! De inwoners van Malmö zijn gek op fietsen en de beste manier om de stad te ontdekken is dan ook per fiets. Huur een fiets en fiets rond in dit gezellige en kleine stadje. Maar ook te voet is deze stad prima te ontdekken. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Malmö?

De leukste bezienswaardigheden in Malmö

De stad Malmö

Malmö is de derde grootste stad van Zweden. Het is de hoofdstad van Skåne, de meest zuidelijke provincie in Zweden. Er wonen iets meer dan 300.000 mensen in Malmö. Ten zuiden van Malmö bevindt zich de Sontbrug die Zweden verbindt met Denemarken. Aan de Deense zijde van de 16 kilometer lange brug ligt Kopenhagen.

De leukste bezienswaardigheden in Malmö

1. Gamla Staden

Dit is het oude stadscentrum en dit is het meest sfeervolle gedeelte van Malmö. Je vindt er prachtige oude en kleurrijke gebouwen, sfeervolle pleinen, leuke straatjes, winkels, terrasjes etc. Dit is de leukste plek om lekker rond te dwalen.

bezienswaardigheden Malmö, De leukste bezienswaardigheden in Malmö

2. Het Kungsparken

Dit is een park met een groot aantal verschillende soorten bomen, een aantal gave fonteinen en moestuinen. Een heerlijke plek om te wandelen of om even plaats te nemen op een bankje.

3. Malmö Museer

Bij het park is het Malmö Museer en dit museum bestaat uit het stadsmuseum en het aquarium. De locatie van dit museum is geweldig, want het is gevestigd in het Malmöhus Slott. Dit is het oudste fort van Malmö.

4. Turning Torso

Dit is een eigenaardige wolkenkrabber en daarom het meest opvallende bouwwerk in Malmö. De Torso staat in het meest trendy deel van de stad, namelijk het westelijk havengebied. Het bouwwerk is 190 meter hoog en is gebaseerd op een kunstwerk van Santiago Calatrava. Het gebouw ligt een paar kilometer buiten het centrum. Locatie: Lilla Varvsgatan 14. Trek een middagje uit om door de straten te slenteren met interessante architectuur en perfecte zwemplekken. Ben je fan van skateboarden? Bezoek dan Stapelbäddsparken: meer dan 2000 vierkante meter skatepark en een van de grootste van Europa.

bezienswaardigheden Malmö, De leukste bezienswaardigheden in Malmö

5. Stortorget

Dit is het grootste plein in Malmö en het is er altijd gezellig druk. Hier zijn de terrasjes, het stadhuis met een mooie fontein, het Kramer Hotel en het Kockska huset (het huis van Jörgen Kock). Op de hoek van het plein staat de Apoteket Lejonet, het belangrijkste neo-renaissance gebouw in de stad. Midden op het bloemrijke plein staat het standbeeld van Karl VX op zijn paard.

bezienswaardigheden Malmö, De leukste bezienswaardigheden in Malmö

6. De Øresundbrug

Dit is de brug die Zweden en Denemarken verbindt. Het is een dubbeldeks brug met onder een spoorlijn en boven een autoweg. De brug is zo gebouwd dat wanneer er een vliegtuig tegenaan vliegt, de brug niet instort. Dit omdat de luchthaven van Kopenhagen op slechts 10 kilometer ligt. De beste plek om deze indrukwekkende brug te zien is vanaf het uitzichtpunt Luftkastellet. Hier kun je makkelijk je auto parkeren. Het is echter wel een aantal kilometer vanaf het centrum.

bezienswaardigheden Malmö, De leukste bezienswaardigheden in Malmö
Øresundbrug

7. Malmöhus Slott

In Scandinavië vind je nergens een groter en mooier kasteel dan het Malmöhus Slott. Dit eeuwenoud kasteel ligt omgeven door indrukwekkende grachten, te midden van een prachtige parkachtige omgeving. Het originele Malmöhus Slott werd gebouwd in 1434 door Erik van Pommeren, koning van Denemarken, Noorwegen en Zweden Adres: Malmöhusvägen 6, 211 18 Malmö.

Dit vind ik de leukste bezienswaardigheden in Malmö. Heb jij nog tips?


Hoe kom je in Malmö?

Malmö ligt in het zuiden van Zweden en is daarom erg makkelijk te bereiken. Met de auto is het vanaf Utrecht ongeveer 800km rijden. Ik ben zelf gevlogen op Kopenhagen in Denemarken. Op het vliegveld zie je, wanneer je de aankomsthal in loopt, vanzelf de automaten staan waar je voor 96 DKK een treinkaartje kunt kopen. In mijn geval stond er een aardige rij en duurde het ongeveer 20 minuten voordat ik een kaartje kon kopen. Vanaf het vliegveld heb ik de trein genomen naar Malmö. Deze trein gaat ongeveer 5x per uur naar het centrum van Malmö. In totaal waren dit 3 stops en duurde deze treinrit slechts 20 minuten. Hou er rekening mee dat je in de trein gecontroleerd kunt worden en je paspoort moet laten zien.


Zweden

Stedentrip Europa

Geef een reactie