Weetjes Bestemmingen

16 leuke weetjes over Ecuador

leuke weetjes Ecuador

Ecuador ligt in Zuid Amerika tussen Colombia en Peru. Dit prachtige land heeft een Pacific kustlijn en ligt precies op de evenaar. Dit land is divers en heeft alles: mooie stranden, fascinerende landschappen, actieve vulkanen, cultuur, antropologie. Ik heb leuke weetjes over Ecuador voor je verzameld.

16 leuke weetjes over Ecuador

1. Ecuador is één van de 17 mega diverse landen in de wereld en heeft dé hoogste biodiversiteit per vierkante kilometer van alle landen ter wereld.

2. Het is algemeen bekend dat Ecuador is vernoemd naar de evenaar die door het land loopt. Het is het enige land in de wereld dat officieel vernoemd is naar een geografisch kenmerk. De officiële naam is dan ook “República del Ecuador” en dit betekent “De Republiek van de Evenaar”.

3. Charles Darwin bezocht in 1835 Ecuador en de daarbij behorende Galapagos Eilanden. Zijn beroemde evolutietheorie is daar grotendeel op gebaseerd.

4. Ecuador werd in 1532 gesticht door de Spanjaarden.

5. Lelies worden in Ecuador gebruikt bij begrafenissen, dus maak niet de fout om deze bloemen mee te nemen op een andere gelegenheid.

leuke weetjes Ecuador, 16 leuke weetjes over Ecuador

6. In het geval dat je een dokter nodig hebt in Ecuador, dan hoef je je geen zorgen te maken. De gezondheidszorg in Ecuador is gerangschikt als 20e in de wereld.

7. Ecuador is de grootste exporteur van bananen in de wereld met ongeveer 25% van de totale export van bananen wereldwijd.

8. De drie kleuren van de Ecuadoraanse vlag zijn geel voor diversiteit van het land, blauw voor de zee en lucht en rood voor het bloed van de strijders die hun onafhankelijkheid gewonnen.

9. In Quito kookt het water bij 90 graden Celsius, in plaats van 100 graden Celsius, vanwege de hoogte.

10. De beroemde Panama Hoed is gemaakt in Ecuador. Ambachtslieden aan de kust weefde deze strohoeden en ze werden meegenomen naar Panama. Daar werden ze verkocht aan de werknemers van het kanaal als bescherming tegen de zon. Nadat het kanaal voltooid was, werden ze verkocht aan de rijke westerlingen die door het kanaal reisden.

leuke weetjes Ecuador, 16 leuke weetjes over Ecuador

11. In Ecuador zijn de zonsopgang en zonsondergang gedurende het jaar op hetzelfde tijdstip. De zon komt op om 6 uur en gaat onder om 6 uur en hierdoor is het twaalf uur licht en twaalf uur donker. Dit komt door de ligging op de evenaar.

12. Je hebt geen keuze: je moet stemmen in Ecuador. Dit komt door een wet uit 1936. Het stemmen is verplicht voor iedereen in de leeftijd van 18 en 65 jaar. Maar je mag al stemmen vanaf 16 jaar.

13. Er zijn 14 erkende talen in Ecuador. Spaans is de officiële taal, maar ook 13 inheemse talen worden erkend, waaronder Quichua.

14. Ecuador is één van de slechts twee landen in Zuid-Amerika die geen grens met Brazilië deelt.

15. In 2008 was Ecuador het eerste land dat de rechten van de natuur officieel heeft erkend. Ecuador erkent dat de natuur grondwettelijke rechten heeft en dus het recht heeft te bestaan en te blijven bestaan.

leuke weetjes Ecuador, 16 leuke weetjes over Ecuador

16. De top van de berg Chimborazo is de hoogste berg van Ecuador. Het is het punt op aarde dat het dichtst bij de zon ligt. Door de ligging is de top van deze berg het verste punt van de kern van de aarde. Dit betekent ook dat Ecuador het dichtstbijzijnde land bij de ruimte is.

Dit zijn mijn leuke weetjes over Ecuador! Heb jij nog leuke weetjes over Ecuador?


Ecuador

Weetjes

Geef een reactie