Cultuur & NatuurReizen

Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand

Koh Kood

Koh Kood is wat mij betreft het allermooiste eiland van heel Thailand. Koh Kood is ook bekend onder de naam Koh Kut en dit eiland is nog puur en onontdekt door toeristen. Ik heb heel veel eilanden gezien in Thailand, maar dit eiland heeft mijn hart gestolen. De natuur is nog puur en lekker groen, de zee is helder blauw en de stranden zijn hagelwit en meestal heb je de stranden voor jezelf! Vergeet Koh Phi Phi en Phuket en geniet van een bezoek aan het onontdekte paradijselijke eiland Koh Kood in Thailand!

Benieuwd waarom ik het eiland Koh Kood in Thailand zó mooi vind?

Wat maakt het eiland Koh Kood in Thailand zo leuk?

Ik vind het heerlijk om na de drukte, in sommige delen van Thailand, mijn reis te eindigen op een rustig eiland waar weinig prikkels zijn en waar het erg relaxed is. Koh Kood is daar perfect voor! Koh Kood is een erg klein eilandje van ongeveer 22 km lang en 9km breed. De hagelwitte stranden zijn de grote parel van dit eiland. Veel hotels hebben een eigen privé strand en daarnaast zijn er diverse kleine, mooie en verlaten stranden op het hele eiland te vinden.

Tel hierbij op dat de natuur puur en heel groen is en je hebt de ideale combinatie als je op zoek bent naar rust.

Er zijn maar een handvol hotels op dit eiland aanwezig en daardoor kom je er niet veel andere toeristen tegen. Gelukkig hanteren ze hier strenge regels met betrekking tot de bouw van hotels etc. om zo de natuur in stand te houden. De kans dat dit eiland over een paar jaar overspoeld word door toeristen is dus super klein.

Koh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand

Wat is leuk om te doen op het eiland Koh Kood in Thailand?

Op Koh Kood kun je het beste een scooter huren om het eiland te verkennen. Het eiland is een beetje heuvelachtig en daarom is fietsen niet echt aan te raden. Met een scooter kun je de verlaten stranden ontdekken en tevens prachtige watervallen bekijken.

Koh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand

Waar ligt  het eiland Koh Kood in Thailand?

Koh Kood is een eiland dat best dichtbij Bangkok ligt. Dit maakt het ook een ideale plek om je reis door Thailand af te sluiten. Koh Kood ligt ongeveer 300 km van Bangkok vandaan.

Er zijn een aantal manieren om op Koh Kood te komen en dit is afhankelijk van je budget en je tijd. Van Bangkok ga je naar de stad Trat. Met het vliegtuig duurt deze vlucht ongeveer een uur en er zijn dagelijks vluchten vanaf Bangkok. Je kunt ook met de bus naar Trat gaan en dan ben je ongeveer vijf tot zes uur onderweg.

Vanaf Trat moet je naar de haven van Laem Sok. Dit kan met een bus en deze rit duurt ongeveer een half uur. Bij de haven van Laem Sok kun je de boot nemen naar Koh Kood en deze bootreis duurt twee uur. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Bangkok naar Koh Chang te gaan en van daaruit een speedboot te nemen. De busrit duurt ongeveer 8 uur en de boottocht een uur.

Koh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand

Tip

Als je van onontdekte eiland houdt, dan is het eiland Koh Payam in Thailand ook een aanrader!

Lijkt Koh Kood in Thailand jou een gaaf eiland?


Hotel Koh Kood

Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in A-Na-Lay Resort Koh Kood en dit is een heerlijke plek. Het hotel ligt centraal op het eiland op een paradijselijke locatie. Bij het hotel is een klein en rustig strandje waar je snorkels kan huren. Maar ook het zwembad is heerlijk. Het personeel is super vriendelijk en behulpzaam. De lunch en het diner zijn heerlijk. Kijk hier voor actuele prijzen en beschikbaarheid.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op Koh Kood!
Koh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand
A-Na-Lay Resort

Tips boeken Thailand


Eilanden in Thailand

Thailand

Bangkok

Koh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van ThailandKoh Kood eiland Thailand, Koh Kood, het mooiste eiland van Thailand

Geef een reactie