Cultuur & NatuurReizen

Isla Isabela: het mooiste eiland van de Galapagos

isla isabela Galapagos

!De Galapagos eilanden bestaan uit een aantal verschillende eilanden. Ze zijn allemaal heel verschillend, bijzonder en uniek. Het grootste eiland  van de Galapagos is qua oppervlakte het eiland Isabela. Isabela is een vulkanisch eiland vol met kraters en lavatunnels en is ontstaan uit zes vulkanen. Er wonen maar weinig inwoners en het grootste dorp bestaat slechts uit een paar onverharde straatjes en een paar hotelletjes. Isla Isabela is mijn favoriete eiland van de Galapagos!

Wat zijn de drie leukste dingen om te doen op het eiland Isla Isabela op de Galapagos?

1. Las Tintoreras

Las Tintoreras is een klein vulkanisch eilandje dat net voor de kust van Isla Isabela ligt. Je stapt in een bootje bij het haventje van Isla Isabela en een kwartier later ben je er. Ik vond het echt fantastisch om dit mini eilandje te bezoeken! Het eiland dankt zijn naam aan de witpunthaaien die bij het eiland zwemmen, want de Spaanse naam voor witpunthaaien is Tintoreras. Naast deze haaien heb ik hier ook pinguïns, blue footed booby’s, schildpadden en allerlei leguanen gezien. Over het hele eiland loopt een wandelpad dwars door het lavaveld. Dit eiland mag je alleen bezoeken met een gids en de hoeveelheid tijd die je hier mag doorbrengen is beperkt. In de zee rondom het eiland kun je snorkelen met de schildpadden.

Dit is het allerleukste en mooiste wat ik gezien heb op de Galapagos eilanden!

Isla Isabela Galapagos, Isla Isabela: het mooiste eiland van de Galapagos

2. Concha de Perla

Concha de Perla is een mooie en korte wandelroute over houten vlonders aan de kust van de Stille Oceaan. Hier kom je zeeleeuwen tegen die je pad versperren en waar je letterlijk overheen moet stappen. Links en rechts, waar je ook kijkt, zie je mangrove bossen en allerlei vogels en soms ook flamingo’s. Aan het einde van deze wandelroute is een geweldige plek om te snorkelen met helder water en het is gegarandeerd dat je hier met zeeleeuwen zwemt. Voor $5 huur je een snorkel en masker op Isla Isabela. Dit is één van de weinige plekken waar je zelfstandig kunt komen, dus zonder begeleiding van een gids. Wel liggen hier erg veel zee-egels en rotsen op de bodem van de zee en daardoor is het aan te raden om waterschoenen te dragen.

Isla Isabela Galapagos, Isla Isabela: het mooiste eiland van de Galapagos

3. Centro de Crianza Arnaldo Tupiza

In dit centrum krijg je alle informatie over de reuze schildpadden. Hele kleine baby schildpadden tot aan de hele grote reuze schildpadden lopen hier rond. Ik vind dat je niet op de Galapagos eilanden kunt zijn geweest zonder informatie te vergaren over de reuze schildpadden. En dit is de beste plaats hiervoor. Er zijn ook schildpadden die opgevangen zijn in dit centrum, omdat ze gered zijn van een vulkanische explosie. Je ziet daarvan nog de littekens op de schedels van deze beesten. Het is een overzichtelijk en rustig centrum en vanuit het dorp loop je er in ongeveer 40 minuten naar toe. 

Isla Isabela Galapagos, Isla Isabela: het mooiste eiland van de Galapagos

Hoe kom je op Isla Isabela op de Galapagos?

Vanuit de luchthavens Quito of Guayaquil kun je direct vliegen naar de luchthaven van de Galapagos eilanden, namelijk Baltra. Vanaf de luchthaven op Baltra ga je met een gratis bus naar het opstappunt van de boot die je brengt naar het eiland Santa Cruz. Deze boottocht kost USD $1 per persoon en duurt een paar minuten. Na dit boottochtje kun je met de bus of met de taxi verder reizen naar Puerto Ayaro. De bus kost ongeveer 4 dollar, maar die rijdt alleen als er genoeg mensen zijn. De taxi kost ongeveer 15 dollar. Vanaf dit punt naar Puerto Ayaro is ongeveer 40 km. In Puerto Ayaro kun je de boot nemen naar het eiland Isla Isabela. Deze boot vertrekt twee keer per dag: om 6:00 uur en 14:00 uur. Deze boottocht kost dertig dollar en duurt ongeveer twee uur.

  • Op zoek naar een accommodatie op Isla Isabela? Kijk dan hier!

Ben jij weleens op isla Isabela of de Galapagos eilanden geweest?


Tip boeken Galapagos eilanden


De Galapagos eilanden

Zuid Amerika

Midden Amerika

Geef een reactie