ReizenStedentrip

Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

boedapest

Je hebt een reisje gepland naar Boedapest en waar moet je dan aan denken? Lees hier alle handige informatie en tips voor een citytrip naar de geweldige stad Boedapest.

Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest!

Geld

Hongarije maakt deel uit van de EU, maar je kunt geen gebruik maken van de Euro. De officiële munteenheid is de Hongaarse Forint (HUF). Pinnen is echter geen probleem in Boedapest en dit kan op diverse plekken. De banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 8:00 uur en 16:00 uur.

Hoe kom je van het vliegveld naar de stad?

De reistijd is ongeveer 30 minuten van het vliegveld naar het stadscentrum indien je met de metro reist. Die tickets voor de metro koop je gemakkelijk op de luchthaven bij één van de vele servicepunten op het vliegveld. Er is ook een pendeldienst met een minibus en deze brengt je naar alle bestemmingen in de stad. Ook voor deze mini bus koop je de kaartjes gemakkelijk op de luchthaven. De laatste en duurste optie is om met een taxi naar de stad te gaan. Het duurt het ongeveer 20 minuten om in het centrum van Boedapest te komen. Dit ritje kost gemiddeld 25 euro, maar dit is even afhankelijk van de verkeersdrukte.

Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

Vervoer in Boedapest

De metro in Boedapest is één van de oudste metrolijnen van Europa. Maar het is wel degelijk een gemakkelijke en erg goedkope manier om de stad te zien. Kaartjes koop je op de metrostations bij de ticketautomaten. Let even op, want bij sommige haltes kun je alleen met pin betalen. Metrokaarten voor meerdere dagen zijn ook verkrijgbaar bij het postkantoor en de krantenwinkels. De stad is niet zo heel erg groot en daarom is het ook zeker goed te doen om de stad per voet of met de fiets te bekijken.

Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

De Boedapest kaart

De Boedapest kaart geeft je gratis openbaar vervoer en biedt toegang tot het merendeel van de beste bezienswaardigheden. Soms is het bezoeken van een attracties helemaal gratis of je ontvangt kortingen tot 50%. Diverse attracties en thermale baden, restaurants zijn aangesloten op de Boedapest kaart.

Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

Hoeveel dagen is aan te raden voor een bezoek aan Boedapest?

Boedapest is een stad waar je drie tot vijf dagen voor nodig hebt om alles te kunnen zien.

Wat is de beste reistijd?

De zomer is veruit de populairste periode om de stad te bezoeken. Maar Boedapest is nog zeker niet overspoeld met toeristen en dus is de zomer is nog steeds een erg fijne periode om te gaan. Ook in de lente en de herfst is Boedapest een fijne stad om te bezoeken. De winters in Boedapest zijn koud en dan vriest het er.

Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

Dit zijn mijn tips voor een citytrip naar Boedapest! Heb jij nog tips voor een citytrip Boedapest?


Tip hotel Boedapest

Ik heb zelf 4 nachten geslapen in Estilo Fashion Hotel Budapest en dit hotel is een aanrader. De locatie is perfect en het ligt midden in het centrum in een leuke straat vol winkels en restaurants. De kamers zijn erg schoon, modern en stijlvol ingericht. Je krijgt een gratis smartphone die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Google Maps en internet.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Boedapest!
Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest
Estilo Fashion Hotel Budapest

Lees meer over Boedapest

Lees meer

Tips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip BoedapestTips citytrip Boedapest, Handige informatie en tips voor een citytrip Boedapest

Geef een reactie