Cultuur & NatuurReizen

Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand

Pai

Pai is een bergdorpje in het noorden van Thailand. Het is één van de plekken waar ik verliefd op ben geworden, nadat ik er nog geen vijf minuten was! Het dorpje ligt op zo’n 130 kilometer van Chiang Mai. De sfeer in Pai is erg relaxed waardoor je zelf ook automatisch een versnelling terugschakelt. Het is een plek waar je helemaal tot rust komt en dat gaat echt vanzelf in Pai. Dit soort plekken hou ik van en die er niet veel in de wereld! Alle informatie voor reizen naar Pai!

Benieuwd naar deze fantastische plek? Alle informatie voor jouw reizen naar Pai.

Het dorpje Pai

Voordat ik je informatie geef over reizen naar Pai, wil ik je eerst wat vertellen over Pai. Pai ligt hoog in de bergen en de omgeving is adembenemend mooi en heel erg groen. Ik ben 6 keer in Thailand geweest en op al mijn reizen ben ik nooit naar Pai gegaan. Ik dacht altijd dat het net een tikkeltje te hippie en net te veel een backpackers dorpje was. Maar ik had het fout, want het is absoluut waar wat iedereen zegt over Pai: you fall in love with it!

Ook ik ben langer gebleven dan ik van plan was en uiteindelijk heb ik er een week doorgebracht en wilde ook ik helemaal niet weg.

Het centrum bestaat uit een paar straten vol met gezellige restaurantjes, kleine cafés, hippe koffiebars, scooter verhuurbedrijven, massagesalons en excursiebureaus. Pai ligt in de bergen en daarom heb je overdag heerlijk weer, maar zodra de zon onder is dan koelt het zeker 10 tot 15 graden af en dan is het best koud. Vergeet dus niet om een lange broek en een trui mee te nemen!

Het is ook een dorpje waar je veel restaurants hebt met menukaarten vol met gezonde dingen zoals smoothies, kruidenthee en salades. In het centrum vind je erg veel goedkope hostels, maar buiten het centrum vind je diverse prachtige hotels met zwembaden, hangmatten met een geweldig uitzicht op de rijstvelden en de bergen. Dit maakt Pai ook zeker geschikt voor de niet low budget reizigers!

informatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand

Informatie om te reizen naar Pai. Hoe kom je er?

De meest handige manier om naar Pai te komen is vanuit de stad Chiang Mai. De weg naar Pai is een route met 762 haakse bochten en gaat dwars door de bergen. Een prachtige route, maar ook zeker een route die een drama is als je snel wagenziek bent.

Je hebt een aantal opties:

  • Je kunt een scooter huren en zelf rijden. Voor een kleine vergoeding brengt het bedrijf jouw bagage naar Pai. Kosten 200 Baht.
  • Je kunt een shuttle bus boeken. Kosten 150 Baht.
  • Je kunt een privé taxi regelen. Kosten 3000 Baht.

Ik heb ervoor gekozen om met een shuttlebusje te gaan, omdat ik niet de allerbeste scooterrijder ben. De shuttlebus vertrekt meerdere keren per dag vanaf het busstation in Chiang Mai en de rit duurt gemiddeld 3,5 uur met daarin een pauze van een kwartiertje. Echter is de reistijd nogal afhankelijk van de rijstijl van de chauffeur. Mocht je snel wagenziek zijn dan is het aan te raden om bij het regelen van je bus ticket een plek voor in het busje te reserveren.

informatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand

Hoeveel dagen moet je naar Pai?

De leukste bezienswaardigheden liggen allemaal in de omgeving van het dorpje en hierdoor ben je dus ook wel wat tijd kwijt om deze te bezoeken. Ook is het zonde om niet de tijd te nemen om te genieten van de plek waar je bent. Daarom vind ik het absolute minimum drie dagen, maar de meeste mensen blijven altijd langer dan gepland in Pai.

informatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand

Huur een scooter

Je kunt niet veel doen in Pai als je geen scooter hebt, want de bezienswaardigheden liggen allemaal een aantal kilometers van het centrum vandaan. De omgeving is nogal heuvelachtig en dus is fietsen niet echt een goed idee, vooral ook niet in de hitte. Scooters kun je overal huren en kosten gemiddeld 150 Baht per dag.

Ik heb een scooter gehuurd en ben elke dag de omgeving gaan verkennen. De wegen in de omgeving zijn prima geasfalteerd en rustig en dit maakt het scooter rijden erg relaxed. Ik heb uren zitten genieten van het geweldige landschap en je ziet onderweg de boeren die op de rijstvelden aan het werk zijn, loslopende grazende waterbuffels, diverse tempels, kronkelende riviertjes en de fantastische bergen.

Heb jij nog informatie voor mensen die willen reizen naar Pai?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Tip voor hotel

Er zijn hotels in Pai voor ieders budget en wensen. Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in het hotel Kuad Khon Pai Cottage en dit is echt een aanrader! De locatie is erg rustgevend, want het hotel ligt 7km buiten Pai. Er rijden gratis shuttlebusjes naar het centrum. Het zwembad is erg fijn en heeft een mooi uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden.

  • Check hier de beschikbaarheid van dit gave hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Pai!
informatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand
Kuad Khon Thoe Pai Cottage

Tips boeken Thailand


Noord Thailand

Thailand

Bangkok

informatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailandinformatie reizen Pai, Alle informatie voor reizen naar Pai, Thailand

Geef een reactie