ReizenUnieke Belevenissen

Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden

Galapagos

De Galapagos eilanden liggen in de Stille oceaan en vormen één van de mooiste plekken op aarde. Hier leven unieke dierensoorten en unieke planten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Deze dieren zijn ook allemaal erg tam en de tijd lijkt echt stil te hebben gestaan hier. In totaal zijn er 13 grote eilanden en 150 kleine eilandjes en deze eilanden liggen ter hoogte van de evenaar. Wat moet je weten voor een reis naar de Galapagos eilanden?

Lees alle handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden!

Wat maakt een reis naar de Galapagos eilanden bijzonder?

Een aantal vulkaanuitbarstingen hebben ervoor gezorgd dat twee miljoen jaar geleden de Galapagos eilanden zijn ontstaan. De flora en fauna maken deze eilanden een unieke en wonderschone plaats op aarde. De meeste dieren zijn super tam en dit komt omdat ze nooit natuurlijke vijanden hebben gehad. De dieren kun je dus tot heel dicht bij benaderen en de zeehonden, hagedissen, schildpadden lopen ook gewoon op straat.

Belangrijk is om te onthouden dat er een hele belangrijke regel geldt: benader de dieren altijd op een afstand van minimaal twee meter. Er zijn niet veel plantensoorten te vinden op de Galapagos eilanden. Dit komt door de savannes in het binnenland en de vele mangrove bossen aan de kust.

reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden

Hoe reis je naar de Galapagos eilanden?

Vanuit Ecuador heb je een tweetal opties om naar de Galapagos te vliegen. In Quito kun je met LAN, TAMA of AeroGal vliegen, maar dit zijn geen rechtstreekse vluchten. Vanuit Guayaquil kun je wel rechtstreeks vliegen. Hou er rekening mee dat een vlucht ongeveer vierhonderd dollar kost. Er zijn twee luchthavens op de Galapagos eilanden: Baltra en San Cristobal.

reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden

Wat kost de entree voor de Galapagos eilanden?

Op de luchthaven van Quito of Guayaquil betaal je altijd twintig dollar en zo ben je geregistreerd voor jouw bezoek aan de Galapagos eilanden. Bij aankomst op één van de luchthavens op de eilanden betaal je honderd dollar per persoon en dit is de toegangsprijs voor het Nationale Park. Het geld moet contant betaald worden en gaat volledig naar het onderhoud van het nationale park.

reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden

Wat is de beste reistijd voor een reis naar de Galapagos eilanden?

De Galapagos eilanden hebben een prachtige natuur en dit komt door het vochtige klimaat wat er heerst. De temperatuur is altijd tussen de vijfentwintig en dertig graden. De beste maanden zijn april en mei en dit komt doordat het dan minder hard waait. De zee is dan ook heel rustig en helder.

reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden


Hotel Galapagos eilanden

Het allerleukste hotel op de Galapagos eilanden is het Red Mangrove hotel. De locatie van dit hotel is bijzonder en ligt daadwerkelijk middenin een mangrove bos. Elke dag komen hier leguanen en zeehonden op het terras van het hotel. Dus mocht het hotel boven je budget zijn, dan ga je hier lekker een kopje koffie drinken, met de zeehonden naast je. Soms zijn de stoelen bezet en dan liggen er zeehonden op. Geweldig toch en dit kan alleen maar op de Galapagos.

  • Check hier de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op de Galapagos eilanden!
reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden
Red Mangrove Hotel

Tip boeken Galapagos eilanden


De Galapagos eilanden

Zuid Amerika

Midden Amerika

reis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilandenreis naar Galapagos eilanden, Handige informatie voor een reis naar de Galapagos eilanden

Geef een reactie