ReizenUnieke Belevenissen

Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India

Taj-mahal

Miljoenen mensen bezoeken ieder jaar dit wereldwonder en een reis naar India is pas compleet als je het imposante liefdesmonument de Taj Mahal hebt bezocht. De Taj Mahal is sprookjesachtig mooi door de unieke bouw, het gebruik van wit marmer, de symmetrische tuinen en de prachtige ligging aan de oever van de Yemuna rivier. Plekken zo fraai, zo verfijnd, zo smetteloos wit en zo symmetrisch als de Taj Mahal, kom je maar weinig tegen in het hectische en kleurrijke India. Ik ben tijdens mijn twee bezoeken aan de Taj Mahal betoverd door de ongekende schoonheid ervan. De informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India!

Ik weet zeker dat jij ook betoverd wordt als je de Taj Mahal ziet. Alle informatie voor jouw bezoek aan de Taj Mahal in India!

Informatie over de historie van de Taj Mahal in India

De Taj Mahal is in 2007 bekroond tot één van de zeven moderne wereldwonderen, maar achter dit imposante bouwwerk gaat een tragische liefdesgeschiedenis schuil. Dit meesterwerk is gebouwd in opdracht van de keizer Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Zij kwam te overlijden tijdens de geboorte van haar 15e kind in 1631. Op haar sterfbed belooft Sjah Jahan om voor haar het allermooiste gebouw ter wereld te bouwen. Sjah Jahan was de 5e Mogolkeizer en was één van de belangrijkste heersers van het Mogol rijk.

De bouw van de Taj Mahal is voltooid in 1653, nadat er 22 jaar aan gebouwd is door meer dan 20.000 arbeiders. Er zijn 37 architecten betrokken geweest bij het ontwerpen van de Taj Mahal. De belangrijkste architect was Isa Khan, afkomstig uit de stad Shiraz in Iran.

Het ironische aan dit verhaal is dat keizer Shah Jahan amper heeft kunnen genieten van de voltooiing van de bouw. Hij werd vrij snel na voltooiing gevangen genomen en opgesloten in het Rode Fort in Agra. Dit Rode Fort ligt een paar kilometer verderop en tot aan zijn dood heeft Shah Jahan zijn levenswerk alleen van een afstandje kunnen bekijken.

informatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India

Meer informatie over de Taj Mahal in India

Het doet dienst als mausoleum voor zowel de keizer Sjah Jahan en zijn vrouw Mumtaz Mahal. Zij liggen begraven in de kelders van dit indrukwekkende gebouw. De Taj Mahal is gemaakt in een volmaakte symmetrie en van wit marmer. De versieringen zijn uitbundig aanwezig en bestaan uit verfijnde bloemmotieven en ingelegde halfedelstenen. Op diverse plaatsen zijn gedetailleerde geometrische figuren uitgesneden. Het ontwerp symboliseert de schoonheid van een vrouw. Men ziet de hoofdingang als een sluier voor het gezicht van de vrouw. In de Indiase traditie wordt de sluier op de huwelijksnacht opgeheven om de schoonheid van de bruid te onthullen.

De dichter Rabindranath Tagore omschreef de Taj Mahal als “een traan op het gezicht van de eeuwigheid”. Mooier dan dit kan niemand dit meesterwerk omschrijven!

informatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India

Hoe bereik ik de Taj Mahal in Agra?

De Taj Mahal is gelegen in de stad Agra, ongeveer 200km ten zuiden van de stad New Delhi. Agra is goed per trein en bus te bereiken. Tevens zijn er diverse opties om een één of meerdaagse trip te regelen inclusief vervoer, overnachting en toegang tot de Taj Mahal vanuit New Delhi.

informatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India

De toegangscontrole bij de Taj Mahal

Het is belangrijk om de onderstaande informatie over een bezoek aan de Taj Mahal in India goed te lezen. Bij de Taj Mahal zijn namelijk zeer strenge veiligheidsmaatregelen van kracht en dat betekent dat er diverse dingen zijn die je niet mee mag nemen:

  • Als vrouw mag je wel een klein handtasje meenemen
  • Eten en drinken behalve water
  • Sigaretten en aanstekers
  • Geen enkele tripod
  • Alle elektronische apparatuur bijvoorbeeld een powerbank, mp3-spelers, en koptelefoons.
  • Wapens en messen.

Ik raad je aan om alleen wat contant geld, een camera en water mee te nemen.

Wil je meer weten over de Taj Mahal?


Informatie voor de beste reistijd voor de Taj Mahal in India

De beste reistijd voor de Taj Mahal zijn de maanden november tot en met februari. Dit is na afloop van de moessonperiode. In deze maanden liggen de temperaturen rond de 25 graden. De maanden mei en juni vormen de heetste periode en dan kan het echt heel warm worden. Na deze hete maanden volgt van juni tot en met oktober de regenperiode en dan valt er in de namiddag een flinke regenbui.


Tip hotel Agra

Ik heb zelf geslapen in het Hotel Taj Resorts.  Het personeel is vriendelijk en de locatie is geweldig en erg dichtbij de ingang van de Taj Mahal. Vanaf het dakterras zie je de Taj Mahal. Ik heb zo genoten van het bewonderen van de Taj Mahal vanaf het dakterras! De kamers zijn ruim en schoon.

  • Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid!
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Agra!

informatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India


Tip boeken India


De Taj Mahal

India

informatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in Indiainformatie Taj Mahal India, Informatie voor een bezoek aan de Taj Mahal in India

Geef een reactie