ReizenStedentrip

Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Tel Aviv

Tel Aviv is een gave stad om te bezoeken voor een stedentrip. Het is de stad van de vrijheid in Israël! De stad Tel Aviv is ideaal voor een stedentrip (dat heb ik gedaan), maar is ook een mooi start- of eindpunt van jouw reis door Israël. Tel Aviv is leuk voor cultuurliefhebbers, strandgangers en voor de citytrip liefhebbers! De stad is het economische centrum van Israël en in deze stad zie je naar verhouding weinig synagogen en orthodoxen joden en het leger en de politie is vrij afwezig in de straten. Het is een stad waar de mensen werken, feesten en op het strand liggen. Ik heb een toffe stedentrip gemaakt naar Tel Aviv. Wil jij weten wat de hoogtepunten zijn in Tel Aviv?

Ik heb de ideale route voor een stedentrip om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Huur een fiets voor jouw stedentrip Tel Aviv

Begin je stedentrip Tel Aviv met het huren van een fiets, want dat is dé perfecte manier om de hoogtepunten van Tel Aviv te verkennen. Tel Aviv is overzichtelijk en vlak. Veel hotels verhuren fiets, maar ze hebben ook een fietsverhuursysteem op 200 plekken door de hele stad verspreid. Op veel plekken zijn fietspaden aangelegd en kun je heerlijk relaxed fietsen. Sommige straten hebben geen fietspaden en soms houdt het fietspad ineens op en dan zijn de regels wel een beetje onduidelijk. Moet je op de weg fietsen naast de auto’s of op de stoep bij de voetgangers? Volgens mij mag het allebei! Alleen echte fietsenstallingen zijn er niet in tel Aviv en soms was het een beetje zoeken waar ik de fiets nou kwijt kon. Veel inwoners van Tel Aviv gebruiken ook de fiets als vervoersmiddel, maar veelal zijn het elektrische fietsen. Hou er dus rekening mee dat je de hele dag wordt ingehaald! hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Begin je stedentrip Tel Aviv met een bezoek aan Jaffa

In het zuiden van Tel Aviv ligt Jaffa en Jaffa is een ommuurde en oorspronkelijk Arabische stad die sinds 1950 bij Tel Aviv is gevoegd. Vanaf de boulevard fiets je heel gemakkelijk in één rechte weg naar dit deel en de clocktower vormt een duidelijk herkenningspunt dat je in Jaffa bent. Begin op tijd met je fietstocht en zo ben je in Jaffa voordat de busladingen met toeristen arriveren! Parkeer ergens je fiets (bijvoorbeeld op het Kedumin Square), want de straatjes in Jaffa zijn niet geschikt om doorheen te fietsen. Jaffa behoort zeker tot de hoogtepunten van jouw bezoek aan Tel Aviv.

In Jaffa ga je terug in de tijd en dwaal je heerlijk door smalle steegjes met oude huizen, kleine winkeltjes en overal zie je trappetjes. De leukste dingen om te doen in Jaffa:

De vlooienmarkt (Shuk Hapishpeshim). Hier voel je aan alles dat je in het Midden Oosten bent. Ze verkopen werkelijk alles en sommige dingen zijn gaaf, maar er ligt ook een hoop troep. Wil je iets kopen, onderhandel dan altijd over de prijs!

De haven. Deze haven is 5.000 jaar oud en is de oudste haven in de wereld. Je ziet vissers de vissen vangen en deze leveren ze direct aan één van de vele restaurantjes die aan deze oude haven liggen.

HaPisga Park. Hier heb je en geweldig uitzicht over Tel Aviv. Er zijn ook een aantal archeologische vondsten te bewonderen in het park. Vergeet niet om een wens te doen bij de beroemde “Wishing Bridge”. Leg je handen op jouw sterrenbeeld, kijk naar de zee en doe een wens!

– Er zijn diverse toffe galeries en kunstwinkeltjes te vinden in deze wijk.

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Jaffa

Vervolg je fietstocht naar de wijk Neve Tzedek

Deze wijk ligt iets ten noorden van Jaffa en als je terug naar de strandboulevard fietst dan ga je rechtsaf na de grote parkeerplaats die je ziet liggen. Deze kun je niet missen! Neve Tzedek is de wijk waar Tel Aviv ooit begon en is de eerste Joodse wijk buiten Jaffa. De wijk is enorm gezellig en prachtig en hoort thuis in het lijstje met hoogtepunten van Tel Aviv. Wij zijn op de fiets door de vele straten gereden, zonder plattegrond en zo hebben de mooie huizen bewonderd. De huizen kenmerken zich door laagbouw en met designelementen uit de jugendstil.

Het is momenteel één van de duurste en meest populaire wijken van de stad.

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Fiets de Eilat road over en bekijk streetart in de wijk Florentin

Vanaf de wijk Neve Tzedek is het slechts één straat oversteken (de grote Eilat Road) en dan ben je in een totaal ander deel van Tel Aviv. Florentin is een lust voor het oog voor de streetart liefhebbers en vormt daarom één van de hoogtepunten van Tel Aviv! We hebben onze fietsten geparkeerd op de Arbarbanelstraat en vanaf daar zijn we zigzaggend door de wijk gaan lopen. De wijk oogt nogal vervallen en heeft een totaal andere sfeer dan Neve Tzedek. Bizar omdat deze twee wijken slechts door één straat gescheiden worden! Streertart is gedoogd in deze wijk en daarom zie je op iedere garagedeur, muur, portiek, schutting een gave muurschildering staan. Florentin street is een leuk straatje in deze wijk waar je even kunt bijkomen in een cafeetje.

Onthou dat street art nogal dynamisch is en wat je vandaag ziet, kan morgen al weer weggehaald zijn of overgespoten!

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Streetart in Florentin

Fiets 5 minuten verder naar de Shuk HaCarmel markt

Verlaat de wijk Florentin via de Shalma Road en na een paar minuten fietsen ben je op de Shuk HaCarmel markt. Dit is de oudste en grootste markt van Tel Aviv en is elke dag van de week open. Parkeer je fiets bij de grote parkeerplaats die je ziet en ga de drukte van de markt op. De producten die je hier vindt zijn groente, fruit, versgebakken brood, kruiden, maar ook goedkope kleding, accessoires, elektronica en het is de beste plek om goedkope souvenirs te kopen. Daarom staat deze markt in dit lijstje met hoogtepunten in Tel Aviv!

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Shuk HaCarmel

Vervolg je fietstocht over de Rothschild boulevard

Vanaf de markt zie je een bordje staan naar de Rothschild Boulevard die 600 meter verderop begint. Dit is de hipste en mooiste straat van Tel Aviv en is zeer fietsvriendelijk. Links en rechts rijden de auto’s en het midden van de boulevard staan prachtige bomen en er is een fiets- en wandelpad aangelegd. Aan deze boulevard staan prachtige huizen in de Bauhaus architectuur. Er staan ook overal bankjes en er zijn een aantal kiosken. We hebben de fiets aan de kant gezet en onze lunch gekocht bij een van de kiosken en zijn op een bankje gaan zitten en zo de prachtige omgeving op ons in te laten werken.

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Rothschild Boulevard

Fiets richting het strand via Rabin Square

Fiets de hele Rothschild boulevard af en ga via de Ibn Gabrirol straat naar het Rabin Plein. Op dit plein staat het gemeentehuis (wat best lelijk is) en is tevens staat hier een gedenkteken ter nagedachtenis aan Yitzhak Rabin die in 1995 op deze plek werd vermoord. Het plein is groot, kaal en saai, maar wel een belangrijke plek in de geschiedenis van het land en de stad en daarom de moeite waard om even te stoppen.

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Rabin square

Ga richting het strand en fiets naar de oude haven

Direct aan het Rabin plein ligt de Frishmann straat en via deze weg fiets je naar het strand en daar sla je rechtsaf (de noordelijke richting). Je fietst heerlijk op de boulevard en je passeert een aantal stranden, waaronder Gordon beach, Hilton beach (het chicste strand), Nordau Seperate beach en Metzitzim beach. Je ziet zo het homostrand en 300m verderop is het strand voor orthodoxe joden en nog een stukje verder een strand voor honden. Aan het einde van de stranden kom je bij de oude haven, Namal Tel Aviv. Dit is een plek waar je kunt eten, shoppen en flaneren. Een heerlijke plek en daarom één van de hoogtepunten in Tel Aviv. Heb je nog energie fiets dan nog een stukje verder en ga helemaal naar het noorden en steek de Yarkon rivier over en fiets wat rond in het mooie park.

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Fiets terug voor de zonsondergang bij een strandtent

Hou de tijd in de gaten en zorg dat je op tijd omdraait en zo de zonsondergang kunt bekijken vanaf het strand bij één van de leuke strandtenten. Geniet van een welverdiend drankje, want al met heb je nu toch zeker 10 km gefietst!hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Met deze route kun je alle hoogtepunten van Tel Aviv in een dag zien. Wat vind jij de hoogtepunten van Tel Aviv?


Algemene informatie stedentrip Tel Aviv

– Hou er rekening mee dat het geen goedkope stad is en de prijzen gelijkwaardig zijn of zelfs hoger dan in Nederland.

– Maak je niet teveel zorgen over de route, want op diverse plekken in de stad staan bordjes waar de bezienswaardigheden op staan aangegeven

– Ideaal is om vanaf Eindhoven airport met een rechtstreekse vlucht in 4,5 uur naar Tel Aviv te vliegen.

– Controleer of er geen feestdagen zijn op het moment dat je in Tel Aviv bent. Tijdens feestdagen zijn winkels, bedrijven, musea en openbare instellingen vaak gesloten.

– Als je geldig E.U. paspoort hebt dan kun zonder visum naar Tel Aviv reizen. Wel moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment dat je weer uit Israël vertrekt. Bij binnenkomst ontvang je een zogenaamde “blue card” als inreisvisum en dus géén stempel in je paspoort. Bij het verlaten van het land krijg je een los uitreisvisum “pink card”.

– Binnen het Joodse geloof is zaterdag de rustdag, de shabbat. De shabbat begint tijdens de zonsondergang op de vrijdag en duurt ongeveer 25 uur. Op zaterdag zijn winkels en bedrijven gesloten en hebben musea en attracties vaak andere openingstijden. Het openbaar vervoer ligt stil tijdens de shabbat en er rijden minder taxi’s.

– Reizen naar Israël, 10 dingen die je vooraf wilt weten


Tip

Kun je géén genoeg krijgen van het heerlijke streetfood eten in Tel Aviv? Ik kreeg een leuke tip om een keertje te eten bij BARDAK in Amsterdam. Nieuwsgierig? Lees dan dit artikel van Myfoodblog: BARDAK: ervaar Tel Aviv stijl streetfood in Amsterdam

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!


Hotel tip stedentrip Tel Aviv

Ik heb geslapen in het Brown Beach House Hotel en dit is een geweldig hotel. De locatie is op 1 minuut lopen vanaf het strand en het ontbijt is heerlijk. Ze hebben een leuk tuintje bij het hotel waar een jacuzzi en een paar lichtbedden staan waar je kunt relaxen. Tijdens je verblijf kun je gratis fietsen huren!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Tel Aviv!
hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!
Brown Beach House by Brown Hotels

Tips boeken Tel Aviv


Israël

Midden Oosten

hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!hoogtepunten Tel Aviv, Dé route om de hoogtepunten van Tel Aviv in 1 dag te zien!

Geef een reactie