ReizenUnieke Belevenissen

Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?

fietsen bangkok

De allerleukste manier om Bangkok te ervaren is met een fietstocht. Je bezoek aan deze stad is niet compleet zonder een fietstocht! Natuurlijk is het geweldig om de tempels te bezoeken, rond te dwalen op Khao San Road of één van de vele andere leuke dingen te doen. Maar fietsen is een bijzondere ervaring, want je komt zo in aanraking met het echte Bangkok. Iedere keer als ik in Bangkok ben, ga ik vol enthousiasme weer een fietstocht maken. Hoe kun je het beste een fietstocht in Bangkok maken en regelen?

Lees alles over het maken en regelen van een fietstocht in Bangkok!

Een fietstocht in Bangkok maken en regelen

Bangkok is een drukke en chaotische stad en zelf een fiets huren en gaan fietsen is daardoor een heel slecht idee. Maar een georganiseerde fietstocht regelen en samen maken met een gids door Bangkok fietsen is veilig en een hele gave ervaring! De fiets gaat ook gewoon mee op de bootjes en in de trein. Je fietst dwars door de kleine straten, de tempels, de markten en komt op plekken waar de toeristen niet komen. Ik vind het zo bijzonder om de stad op deze manier mee te maken!

fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?

1. Een fietstocht via Co van Kessel (Amazing Bangkok Cycle)

De meest populaire manier voor Nederlanders is om een fietstocht te maken en te regelen is via het bedrijf van Co van Kessel. Méér dan dertig jaar geleden is deze Nederlandse man begonnen in Bangkok met het organiseren van fietstochten, maar helaas is hij overleden in 2012. Gelukkig bestaat het bedrijf nog wel en zet het team de fietstochten voort. Je hebt de keuze uit diverse tochten, allemaal variërend in tijd en bestemming. Het maakt niet uit welke tour je boekt, want ze zijn allemaal erg gaaf! Je kunt via de website fietstochten reserveren of door zelf, een half uur voordat de tour start, naar het kantoor te gaan. In de groep waarmee je gaat fietsen, tref je meestal allemaal Nederlanders aan.

  • Locatie: 10/5-7, Soi Aree, Sukhumvit Road Soi 26, op de eerste verdieping van het pand.

Mijn favoriete tour

Ik heb alle tours van Co van Kessel al een keertje gedaan en mijn favoriete tour is de dagtour. Deze tour is het meest veelzijdig en geeft de beste indruk van de diversiteit van de stad Bangkok. Deze tocht duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur en is ongeveer 20km. Er zijn vaak genoeg pauzes en deze tocht is voor iedereen goed te doen.

fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?

2. Een fietstocht via Grasshopper Adventures

Ook een prima bedrijf om een fietstocht te maken en te regelen is via Grashopper Adventures. Het voordeel is dat dit bedrijf dicht bij de populaire buurt Khao San Road zit en hierdoor is het makkelijker bereikbaar dan het startpunt van de Co van Kessel tochten. Grashopper Adventure biedt ook diverse tochten aan variërend in tijd en bestemming. De fietsen zijn hier van betere kwaliteit en een groep bestaat uit mensen van de hele wereld. Ook hierbij kun je online vooraf reserveren of een half uur voordat de tour start naar het kantoor te gaan.

  • Locatie: 57 Ratchadamnoen Rd , Phranakorn (om de hoek bij Khao San Road)

Mijn favoriete tour

Ik heb een aantal fietstochten via Grasshopper Adventures gedaan en de avond fietstocht vind ik geweldig.  De tempels zijn ’s avonds super gaaf verlicht en de avondmarkt is leuk om overheen te fietsen. De stad krijgt ’s avonds een totaal andere sfeer en dat ervaar je goed met een avond fietstocht.

Heb jij nog vragen over het maken en regelen van een fietstocht in Bangkok?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Wil je meer weten over Bangkok?

fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?


Tip hotel Bangkok

Er zijn heel erg veel hotels in Bangkok in alle prijsklassen, maar als ik in Bangkok ben dan verblijf ik altijd in het hotel Rambuttri Village Plaza. Fantastische locatie, op 1 minuut lopen van Khao San Road, maar geen geluidsoverlast en een heerlijk zwembad op het dak!

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Bangkok!
fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?
Rambuttri Village Plaza

Tips boeken Thailand


De beste reistijd voor Bangkok

De beste reistijd voor Bangkok zijn de maanden november tot april, want dit is de droge periode. Maar ook in de overige maanden is Bangkok prima te bezoeken. Het regenseizoen uit zich vooral tijden de maanden juni tot en met oktober. In deze maanden kun je vooral buien in de namiddag verwachten. Het klimaat van Bangkok is tropisch nat en de luchtvochtigheid is vooral in april en mei hoog. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bangkok is 37 graden in april en de laagste is 33 graden in januari.

fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?


Bangkok

Thailand

Noord Thailand

fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?fietstocht Bangkok maken regelen, Hoe kun je een fietstocht in Bangkok maken en regelen?

Geef een reactie