Lifestyle

Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

goedkoop vliegticket

Goedkoop vliegtickets boeken is iets wat we allemaal willen. Maar het is de laatste jaren steeds lastiger geworden om dit te regelen. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden. Vliegprijzen zijn ook steeds ondoorgrondelijker geworden, door alle toeslagen die er steeds maar weer bijkomen. Ook zijn er diverse hardnekkige fabeltjes in omloop en weet niemand meer wat nou waar is of niet. Ik heb me verdiept in de wondere wereld van goedkope vliegtickets boeken en geef je antwoord op de vraag: “Hoe boek je een goedkoop vliegticket?”

Ik geef uitleg over de 6 meest gestelde vragen en/of fabels over hoe boek je een goedkoop vliegticket?

1. Is op dinsdag een vliegticket boeken het goedkoopst?

Hoe boek je een goedkoop vliegticket? Een aantal jaar geleden stond als antwoord op deze vraag op diverse websites: boek je vliegticket op dinsdagmiddag. Ook ik heb dit heel lang voor waarheid aangenomen. Immers vertelde iedereen dit en ik zag het overal op internet voorbijkomen. Het argument hiervoor is dat op dinsdag en woensdag de meeste vliegtuigmaatschappijen hun nieuwe acties online zetten. Hierdoor heb je dus de meeste kans op het vinden van een geweldige aanbieding.

Maar uit eigen ervaring zeg ik dat het een hardnekkig fabeltje is. Luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties ondervinden hevige concurrentie, daardoor veranderen de prijzen het hele jaar en de hele dag door. Het tijdstip van boeken kan echter wel een verschil maken. Zo is vroeg in de ochtend of ‘s avonds boeken meestal goedkoper dan overdag. Tussen 9:00 uur en 17:00 uur boeken namelijk veel zakelijke reizigers.

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

2. Moet je een retour boeken?

Een retourvlucht boeken is niet altijd het voordeligst. Soms kan het namelijk zeker goedkoper zijn om twee enkeltjes te boeken. Ik boek zelf ook regelmatig twee enkeltjes en dit vaak ook nog eens bij twee verschillende vliegtuigmaatschappijen. Daar kun je een hoop geld mee besparen en een ander groot voordeel is dat het met de vliegtijden soms ook beter uit kan komen. Heb je een goedkope vlucht gevonden, boek deze dan rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij.

Het boeken van een open jaw kan ook zeker voordeliger zijn. Dit betekent dat je de heen- en terugreis van en naar een verschillende bestemming boekt. Bijvoorbeeld op de heenreis vliegen vanaf Amsterdam en terugvliegen op Düsseldorf. Dan boek je twee enkele reizen en vooral op intercontinentale bestemmingen kan dit voordeel op leveren.

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

 3. Is een last minute vliegticket boeken voordeliger?

Lastminutes boeken zijn echt verleden tijd en dit is zeker niet meer voordeliger. Voor het boeken van een vliegticket zijn de diverse vergelijkingssites tegenwoordig je beste vriend. De beste periode om te boeken is over het algemeen zes tot acht weken voor de vertrekdatum. De prijs van een vliegticket hangt af van de vraag en die wordt nauwlettend bijgehouden. Een vlucht is gewoon duurder als de vliegtuigmaatschappij veel boekingen verwacht. Dus vanzelfsprekend dat bijvoorbeeld de herfstvakantie duurdere vliegtickets heeft dan een week ervoor of erna vliegen.

Flexibel zijn kan je ook veel geld schelen. En als je niet flexibel kan zijn met de datums, dan kun je ook ervoor kiezen om flexibel te zijn met de bestemming. Op diverse sites kun je invullen dat je op bepaalde datums wilt vliegen en dan kies je ervoor om de bestemming open te houden of bijvoorbeeld alleen het land in te vullen. Zo zie je waar je het voordeligst heen kan vliegen op de datum dat jij wilt gaan.

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

4. Bestaan error fares nou wel of niet?

Error fares houdt in dat je echt spotgoedkoop kunt vliegen naar een bepaalde bestemming. Een luchtvaartmaatschappij maakt wel eens een foutje (een zogenaamde error fare) met het invoeren van tarieven en zo komt er een ticket veel te goedkoop beschikbaar. Natuurlijk wordt de fout altijd ontdekt en opgelost dus je moet niet nadenken als je dit ziet, maar direct boeken. Via een e-mail alert voor deze acties en diverse Facebookpagina’s kun je geïnformeerd worden over error fares.

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

5. Is het vliegen vanaf diverse luchthavens een tip voor een goedkoop vliegticket?

Dit is een enorm goede strategie om goedkope vliegtickets te vinden. Via sommige sites kun je bijvoorbeeld vertrekken vanaf Nederland invullen en dan zoekt de site vliegtickets vanaf alle Nederlandse luchthavens. En zo kan je dat natuurlijk ook doen voor België en Duitsland, bijvoorbeeld voor Düsseldorf. En ja dit kan veel geld schelen, ook omdat sommige vakanties in Duitsland bijvoorbeeld in andere periodes zijn dan in Nederland.

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?

6. Helpt het om je zoekgeschiedenis te wissen?

De theorie hierachter is dat vliegtuigmaatschappijen zo hun ticketprijzen opstuwen. Zij kunnen zien vanuit je zoekgeschiedenis dat je interesse hebt getoond in een bepaalde vlucht. Dit is echter nooit bewezen dat het wel of niet werkt. Voor de zekerheid kun je dit natuurlijk ook wel doen. Baat het niet dan schaadt het niet.

Hoe boek jij een goedkoop vliegticket? Heb jij nog tips?


Tip: Wil je meer weten over hoe je een goedkoop vliegticket boekt?

Bekijk dan zeker de jaarlijkse vluchtstudie van momondo! Hier staat erg veel nuttige en gedetailleerde informatie over wanneer je de goedkoopste vluchten naar diverse bestemmingen boekt. Uit deze uitgebreide studie blijkt bijvoorbeeld dat we gemiddeld tot 38% kunnen besparen wanneer wij een maand voor vertrek boeken op vluchten naar Europese bestemmingen. En dat wij tot 37% kunnen besparen op tickets naar bestemmingen buiten Europa wanneer wij vijf maanden voor vertrek boeken. Dat is natuurlijk fijn om te weten! Ook lees je in deze studie wat de goedkoopste periode is om naar populaire Europese bestemmingen te vliegen. Wist je dat januari de goedkoopste periode is om van Amsterdam naar Rome te vliegen? En dat als je op dinsdagochtend vliegt en je 2 maanden voor vertrek deze vlucht boekt dat je dan het allergoedkoopst uit bent? Kortom, een aanrader als je meer wilt weten over het boeken van een goedkoop vliegticket!

Bekijk hier de jaarlijkse vluchtstudie van momondo

hoe boek je een goedkoop vliegticket, Hoe boek je een goedkoop vliegticket?


Reizen

Geef een reactie