Lifestyle

Haal India in huis: 5 tips

Inida in huis

Hoe leuk is het om een vakantiegevoel in huis te halen? Zoals ik vaker heb verteld, ben ik verliefd op het land India. Nu ik er niet zelf naar toe op reis kan, ben ik op zoek gegaan hoe ik dat speciale gevoel wat India mij geeft thuis kan creëren. In dit artikel staan producten (boeken, films, woonaccessoires en verzorgingsproducten) waar ik heel enthousiast over ben en ik graag met je deel. Voor iedere India liefhebber een must read! Niets in dit artikel is gesponsord.

Haal India in huis: 5 tips

Mijn liefde voor India

India is zowel letterlijk als figuurlijk het meest kleurrijke land ter wereld. Dit merk je direct als je het vliegtuig uitstapt en alle kleurrijke sari’s van de vrouwen ziet. Ook overvalt je direct de typische geur die je in heel India ruikt en weet je dat je in een bijzonder land bent. India heeft maar liefst 1,2 miljard inwoners en men spreekt 415 verschillende talen in het land. Het land kent ook diverse religies, zoals de Islam, het Hindoeïsme, Christendom en het Sikhisme. India is super groot en daarom kent het ook een enorme variatie aan landschappen en klimaatzones. India is een speciaal land wat al je zintuigen maximaal prikkelt en kun je niet vergelijken met een ander land in de wereld. India is overweldigend, intimiderend en het overdondert je. Maar het land is ook gevoelig, kleurrijk en mystiek.

India in huis, Haal India in huis: 5 tips
Dit ben ik in 2009 bij de Taj Mahal!

1. Netflix en India

Het kijken van een film of een serie die zich afspeelt in India is voor mij een ideale manier om het India gevoel te krijgen. Vanaf de bank even wegdromen en denken aan mijn mooie reizen daar. Ik zie plekken die ik herken, ik hoor het karakteristieke accent van de mensen en ik ruik India door de tv heen. Heerlijk vind ik dat!

De documentaire Delhi Crime is een absolute must see. Deze serie is gebaseerd op de Nirbhaya-zaak uit 2012. Dit is de groepsverkrachting van een meisje in een bus. Beroemd en berucht en dit incident was ook in Nederland op het nieuws. Er zijn in totaal 7 afleveringen en sommige stukken zijn vrij heftig om te zien, maar zó indrukwekkend. In deze serie zie je dat de stad Delhi in rep en roer is na deze gruwelijke daad en de commissaris Vartika Chaturvedi leidt een grondige zoektocht naar de daders. Het is een emotioneel beladen onderzoek in een race tegen de klok. In de voorhoede is een no-nonsense vrouwelijke politiecommissaris die de akelige details van de groepsverkrachting van het slachtoffer begint bloot te leggen. Het onderzoek wordt een moeilijke zoektocht naar corruptie en doordringende culturele vrouwenhaat. Is een eerlijk proces mogelijk in een land met een geschiedenis van ontkenning en het beschuldigen van het slachtoffer?

De film Lion is een aangrijpend en wonderbaarlijk verhaal, waarin de hoofdrolspeler vertelt over zijn leven in India en in Australië en over zijn zoektocht. Saroo neemt je mee naar het arme India uit zijn herinneringen. Vervolgens lees je hoe hij opgroeit in Australië en dan een zoektocht start. Dit is zeker één van de mooiste films over India die ik ooit gezien heb. Het is een waargebeurd verhaal en het is steengoed. De film geeft mij allerlei emoties, afschuw, verbazing, ontroering en hoop. 


2. Woonaccessoires uit India

Een leuke manier om India in huis te halen is natuurlijk door bijpassende woonaccessoires. Je kunt er een enorme eye catcher van maken, maar een klein subtiel Indiaas element past wat mij betreft in ieder huis. Ik ben online gaan rondkijken en heb een aantal bijzondere en betaalbare Indiase woonaccessoires gevonden die ik allemaal direct wil kopen of al heb gekocht!

India in huis, Haal India in huis: 5 tips

Hoe gaaf is bijvoorbeeld dit kastje! Dit kastje is gemaakt van oude deuren en luiken van de huizen in verschillende dorpen en steden in Rajasthan, India. Dit is dus 100% authentiek Indiaas en is natuurlijk ook een duurzame keuze. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht toen ik dit kastje zag. De details zijn verfijnd en het kleurtje zorgt ervoor dat de kast lekker opvalt. Deze kast is verkrijgbaar bij Woonwinkel Happy Home.

India in huis, Haal India in huis: 5 tips

Deze Oosterse hanglamp vind ik geweldig en doet mij direct aan India denken. Door mooie sierlijke patronen krijg je een bijzonder sfeervol lichtspel in je huis. Ik zie hem zo al hangen boven mijn eettafel hoor. Deze Oosterse lamp is niet alleen mooi, maar bepaalt ook de sfeer in mijn huis. Deze Oosterse lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten vormen én patronen. Er zit er dus altijd wel één bij die jouw huis omtovert tot een Indiaas paleisje. Deze lamp is verkrijgbaar bij Woonwinkel Happy Home.      

India in huis, Haal India in huis: 5 tips

Ik ben fan van mandala’s en mooie kleurrijke patronen. Daarom vind ik een Mandala kleed geweldig. Hoe lekker Indiaas zijn al die vrolijke kleurtjes! Dit soort kleden kun je gebruiken als tafelkleed of wandversiering in je huis. Maar je kunt er nog zoveel meer mee; strandlaken, bedsprei, picknick kleed, yoga of meditatie kleed, speelkleed voor binnen en buiten. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, kleuren & vormen. Dit kleed is verkrijgbaar bij Bol.com.

India in huis, Haal India in huis: 5 tips

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Het zijn mijn tastbare herinneringen aan mijn vakanties naar onder andere India. De lijstjes vind ik dan ook prachtig en van mooi materiaal. Het fotoformaat is 20 x 30 cm en de lijst is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze fotolijst is zowel horizontaal als verticaal op te hangen. Verkrijgbaar bij Bol.com.

India in huis, Haal India in huis: 5 tips

Dit dressoir zou ik ook zo in mijn huis willen zetten en zo een Indiase sfeer te maken. Dit mooie dressoir is gemaakt van antieke deuren en mangohout uit India. Duurzaam en authentiek en prachtig. Achter de deuren zit één legplank die vast zit. Verkrijgbaar bij Woonwinkel Happy Home.


3. Indiaas koken

Wanneer ik aan India denk, dan ruik ik India ook direct. Iedereen die ooit in India is geweest, begrijpt wat ik bedoel! Echt Indiaas eten is boordevol smaak en geur en goddelijk lekker. Daarom kies ik er regelmatig voor om Indiaas eten te koken. Ik ben geen goede kok, maar ik kies meestal een gerecht uit mijn favoriete kookboek Made in India van Meera Sodha. In dit boek staan recepten uit een Indiaas familiearchief. De gerechten zijn fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken. Puur India is haar kookboek met enkel vegetarische gerechten. En geloof me je hoeft beslist geen vegetariër te zijn om ook dit kookboek te waarderen. Zo blijf ik steeds weer nieuwe lekkere smaakcombinaties ontdekken die ik zelf niet zomaar had bedacht. Ik vind de boeken er zelf ook mooi uitzien en ze staan dan ook te shinen in mijn boekenkast!


4. Boeken over India

Tranen over Kashmir, George Matras is een schitterend boek waar je in blijft lezen als je bent begonnen. Hoewel het verhaal me gelijk al te pakken had, vond ik dit boek al lezende steeds mooier worden. De Amerikaanse ex-advocaat Nick Sunder belandt ongewild in een menselijk drama in de regio Kashmir. In het eerste deel worden de meeste personages aan je voorgesteld en is backpacker Nick op de vlucht uit Pakistan, omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vriendin. Het tweede deel beschrijft zeer uitgebreid de spannende tocht vol ontberingen die Nick, samen met twee smokkelaars maakt door onherbergzaam en door oorlog geteisterd gebied. Het derde deel verhaalt over de terreurdaden in het dorp Gilkamosh (Kashmir), mislukte zelfmoordaanslagen en vergeldingsaanslagen. In het vierde deel tenslotte komen we er eindelijk achter wat er nu met Yvette gebeurd is, maar het moedige werk en leven van de dorpsarts Aisha en het moeizame dilemma waarmee Nick worstelt zijn veel interessanter.

Het enige echt mandala kleurboek is ook echt geweldig. Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In ‘Het enige echte mandalakleurboek’ staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen. Ik heb nu een aantal kleurplaten gekleurd, maar het is zo heerlijk om te doen. Het gevaar is dat je de tijd vergeet en zo een hele tijd zit te kleuren!


5. Verzorgingsproducten uit India

We hebben allemaal wel eens zin in een verwenmomentje. Altijd wanneer ik in India ben, neem ik verzorgingsproducten van het merk Himalaya mee. Himalaya is een rijk en compleet assortiment met verzorgingsproducten bestaande uit een unieke mix van essentiële oliën en revitaliserende kruidenextracten. Alle toegepaste kruiden in de Himalaya producten vinden hun oorsprong in de Ayurveda leer. Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. Het is gebaseerd op de mens en gericht op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Ik ben dan ook erg blij dat dit tegenwoordig ook gewoon te koop is in Nederland.

Zo ben ik erg tevreden over de Himalaya Herbals Purifying Neem – Facewash. Het is een natuurlijke reiniging en verwijdert je de dode huidcellen. Hiermee wordt nieuwe celgroei gestimuleerd waardoor je rimpels verminderen en je huid gaat stralen.

Ook gebruik ik regelmatig de Himalaya Herbals Nourishing Bodylotion. Dit is een niet vette en snel absorberende bodylotion die essentiële voedingsstoffen bevat en de huid hydrateert en verzacht. Dagelijks te gebruiken voor een zachte, soepele en gezonde huid. Aloë vera hydrateert de huid en abrikozenpitolie heeft een verzachtend effect.


India

Geef een reactie