ReizenZon, Zee & Strand

Goa, mijn drie favoriete stranden

Goa

Goa is de strandbestemming van India en er zijn veel kleine plaatsjes hier waar je heerlijk kunt genieten van de zon en van het strand. Goa is een deelstaat van ongeveer 100 km lang en is maximaal 50 km breed en is hiermee de kleinste deelstaat van heel India. Ook is het de meest rustige deelstaat van het veelal drukke India. Goa is totaal anders dan de rest van India en heeft echt een eigen karakter. Dat komt doordat het een Portugese kolonie is geweest en omdat Goa al jaren zeer populair is in de hippie scene. Wat zijn mijn favoriete stranden in Goa?

Om je te helpen kiezen, staan hier de drie stranden in Goa die ik het leukst!

De stranden in Goa

Sinds de laatste jaren is Goa ook een populaire vakantie bestemming geworden voor eigenlijk iedereen, vanwege de diversiteit die Goa te bieden heeft. Er zijn grote en dure resorts, maar ook hele simpele en goedkope hutjes en eigenlijk alles wat er tussenin ligt. Er zijn wat grotere en drukke badplaatsen met een bruisend nachtleven, maar ook hele rustige en serene badplaatsen. Ik ben in totaal drie weken in Goa geweest en heb veel plaatsen bezocht. Goa vind ik een erg toffe strandbestemming en vormt een welkome afleiding naast de hectiek in India van bijvoorbeeld New Delhi.

Mijn 3 favoriete stranden in Goa

1. Palolem

Palolem ligt in het zuiden van Goa en het is mijn favoriete plek in heel Goa. Dit is het allermooiste strand van Goa. De woorden die deze plaats omschrijven zijn rust, palmbomen, uitgestrekt strand, relaxte sfeer en veel goedkope accommodaties. Dit is een plek die zeer geliefd is bij backpackers en flashpackers. Steeds meer mensen ontdekken dit paradijsje en daardoor is het de laatste jaren wel wat drukker bezocht en zijn er meer duurdere hotels.

Sta een keertje vroeg op en bekijk de koeien die dagelijks over het strand lopen.

stranden in Goa, Goa, mijn drie favoriete stranden
Palolem

Hotel Palolem

Een leuk hotel in Palolem is Crystal Goa. Het ontbijt is echt heerlijk en wordt met uiterste zorg bereid. Het personeel is erg attent en de locatie (op een steenworp afstand van het strand) meer dan super! De kamers zijn ontzettend schoon en simpel ingericht en worden iedere dag schoongemaakt. Je krijgt een gratis flesjes drinkwater! Personeel is bijzonder behulpzaam.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Palolem!
stranden in Goa, Goa, mijn drie favoriete stranden
Crystal Goa

2. Anjuna

Anjuna is de meest beroemde plaats in Goa en dit komt doordat dit de plek is waar de vele hippies jaren geleden allemaal neerstreken. Hier voel je nog helemaal de oude hippie vibe hangen en dat maakt deze plaats bijzonder. Iedere woensdag is er een hele gave en grote vlooienmarkt waar je van alles kunt kopen. De woorden die deze plaats het beste omschrijven zijn hippie, yoga, rotsachtig strand en theekraampjes. Het strand is helemaal niet zo mooi hier, maar dat wordt helemaal goedgemaakt door de sfeer die in dit plaatsje hangt.

Verblijf je niet in Anjuna, dan is het wel echt een aanrader om de vlooienmarkt op woensdag te bezoeken.

Zoek je een leuke accommodatie in Anjuna? Kijk dan hier!

stranden in Goa, Goa, mijn drie favoriete stranden
Anjuna

3. Baga Beach

De meest vrijgevochten plaats in Goa is Baga Beach. De stranden staan vol met ligbedden en er lopen vrij veel verkopers op het strand. Zij verkopen werkelijk alles van fruit, sarongs, sieraden, boeken, dvd’s tot aan sigaretten. Het strand staat vol met strandtenten die men hier shacks noemt en de muziek staat altijd hard. De woorden die deze plaats het beste omschrijven zijn druk, populair, party en veel toeristen. Je kunt zeggen dat Baga Beach nog al een westerse badplaats is, maar ik vind het heerlijk om soms even op een toeristische plek te zijn. Ga een avondje stappen in Tito’s. Dit is een van de meeste beroemde clubs in India.

Mocht je in de buurt van Baga Beach zijn dan moet je absoluut even dit bord met strandregels zoeken. Ik heb nog nooit dit soort regels bij een strand zien staan!

Zoek je een leuke accommodatie in Baga Beach? Kijk dan hier!

stranden in Goa, Goa, mijn drie favoriete stranden
Baga Beach

Wat is de beste reistijd voor de stranden in Goa?

De temperatuur in Goa is het hele jaar goed, maar Goa kent een moesson periode. In de maanden juni tot en met september valt er erg veel regen. Veel van de strandtenten zijn dan ook niet opgebouwd en het is niet aan te raden om in deze periode Goa te bezoeken. De beste periode voor Goa is van november tot maart, maar hou er rekening mee dat het er dan tijdens de kerstvakantie en de Diwali periode erg druk is.

stranden in Goa, Goa, mijn drie favoriete stranden
Goa

Dat zijn mijn 3 favoriete stranden in Goa! Wat zijn de stranden in Goa die jij het leukste vind?


Tip boeken India


India

De Taj Mahal

Geef een reactie