ReizenUnieke BelevenissenWeekendje Weg

De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

Geierlay

Een bezoek aan de Geierlay hangbrug in Duitsland stond al een tijdje hoog op mijn bucket list. Deze spectaculaire hangbrug is 360 meter lang en is de langste hangbrug van Duitsland. De brug hangt maar liefst 100 meter boven een mooi dal en voor het oversteken van de brug moet je stalen zenuwen hebben. Wat een gaaf avontuur leek me dat! Op een mooie zomerse dag rij ik samen met twee vriendinnen naar deze brug en we besluiten dat we hoe dan ook alle drie de overkant van de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland, gaan halen! 

Alle informatie voor jouw bezoek aan de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland!

De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

De Geierlay brug is geïnspireerd op de hangbruggen zoals je ze bijvoorbeeld ook veel in Nepal vind. Deze brug is geopend in 2015 en verbindt de dorpjes Mörsdorf en Sosberg met elkaar. De brug ligt tevens op één van de mooiste wandelroutes van Duitsland: Saar-Hunsrück-Steig. De hangbrug heeft een lengte van 360 meter en behoort daarmee zelfs tot de langste hangbruggen van héél Europa. De brug hangt 100 meter boven het dal waar een beekje stroomt.

hangbrug Duitsland Geierlay, De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

Mijn bezoek aan de Geierlay brug

Vanaf de parkeerplaats lopen we een kleine 2 kilometer naar de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland! De route staat duidelijk aangegeven met wegwijzers en we wandelen heerlijk door de landelijke omgeving. De route erheen is werkelijk prachtig en het is lekker rustig. We komen onderweg maar een paar andere mensen tegen. Als we aankomen bij de brug dan zien we dat er bijna niemand is. Yes, daar hou ik van. Je ziet de brug pas als je er vlak bij bent en dat uitzicht is indrukwekkend.

Hoe mooi kan een hangbrug zijn, is het eerste wat in me opkomt!

Op de brug staan 2 mensen en er zijn een paar mensen die staan te twijfelen of ze de brug op gaan of toch maar niet. We lopen direct de brug op en ondanks dat een vriendin van mij hoogtevrees heeft, stapt ze ook dapper de brug op. De brug is maar 85 centimeter breed en hij wiebelt een beetje door de lichte wind die er staat. De mensen voor ons houden zich krampachtig vast aan de reling en lopen met kleine stapjes en het ziet er niet uit dat ze aan het genieten zijn.

hangbrug Duitsland Geierlay, De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

Het lopen op de Geierlay brug

Enthousiast besluiten we om een fotosessie te gaan houden op het midden van de brug, maar plotseling begint de brug enorm te wiebelen. We schrikken daar heel erg van en we zien dat er een groepje jongeren even verderop heeft besloten om te gaan springen op de brug. Dit wiebelen van de brug is een akelig gevoel en zorgt ervoor dat we bang worden. Een vriendin van me schreeuwt of ze alsjeblieft op kunnen houden met springen en gelukkig doen ze het vrij snel. Met de schrik nog in de benen lopen we verder en besluiten we de fotosessie toch maar even te stoppen.

We komen veilig aan de overkant en daar staan een paar bankjes waar we op gaan zitten.

We wachten totdat we zien dat het groepje baldadige jongeren de brug verlaat en we keren terug op de brug en ditmaal zijn we de enige. Wat is dit genieten, want het landschap is zo mooi en het lijkt wel of we niet in Duitsland zijn, maar ergens ver weg in Azië. Nooit geweten dat Duitsland zo mooi is!

We besluiten om even te pauzeren en we gaan midden op de brug zitten en genieten volop hoe de zon wegzakt in het dal. Daarna wandelen we rustig de brug af en terug naar de parkeerplaats.

We zijn het er unaniem over eens dat het een hele toffe ervaring was die we niet hadden willen missen! Ons bezoek is geslaagd!

hangbrug Duitsland Geierlay, De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

Algemene informatie

• De brug ligt vlakbij het dorpje Mörsdorf en hier staat een bezoekerscentrum waar je een kaartje met wandelroutes en overige informatie kunt krijgen. Hier is ook een groot parkeerterrein waar de auto geparkeerd kan worden.
• Vanaf het dorpje is de brug enkel te voet of met de fiets te bereiken. De afstand is ongeveer 1,8 kilometer over een geasfalteerde landweg.
• De brug kan kosteloos worden bewandeld en is 24 uur per dag geopend.
• Je kunt een bezoek aan de Geierlay hangbrug combineren met een 6.2 kilometer lange wandeling en de route kun je ophalen bij het bezoekerscentrum.
• Sinds de opening van de Geierley in 2015 hebben meer dan 300.000 mensen de hangbrug bezocht. Het kan er druk zijn, met name in de weekenden. Voorkom drukte en zorg dat je er op tijd bent of zoals wij laat in de middag.
• Er zijn geen toiletten of winkeltjes bij de brug of op de route naar de brug toe en daarom is het verstandig om zelf iets te drinken en eventueel iets te eten mee te nemen.
• Vanaf Utrecht is het ongeveer 3,5 uur rijden naar Mörsdorf.
• Combineer je bezoek aan de hangbrug met een bezoek aan Burg Eltzt.

hangbrug Duitsland Geierlay, De Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland

Durf jij de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland over te steken?


Duitsland

Geef een reactie