ReizenZon, Zee & Strand

El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

El Nido

Het paradijs bestaat en dit kun je vinden in El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen! Ik heb geen beter passend woord om deze plek te omschrijven. El Nido is het allermooiste strand van de Filipijnen en zelfs wel ter wereld. Het  is er adembenemend mooi en een wonder van moeder natuur! Het is één van de plekken op aarde waar ik heel stil ben en kippenvel krijg vanwege de pure en fenomenale schoonheid van deze plek. Ga jij naar El Nido op de Filipijnen?

Ik heb alle informatie voor een tripje naar het wonderschone El Nido op de Filipijnen!

El Nido, de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7.000 eilanden en het eiland Palawan is één van de mooiste en grootste eilanden. Ik vind het zelfs het mooiste eiland van heel Zuid Oost Azië! Palawan ligt in het zuid oosten van de Filipijnen en is onderdeel van de Visayas. Het is een groot eiland met honderden kleinere eilandjes. El Nido ligt in het noorden van dit eiland Palawan op de Filipijnen. El Nido bestaat uit 45 kleine eilanden en het stadje zelf is klein en heel erg relaxt. Het is meer een iets wat primitief dorp vol met kleine barretjes, restaurantjes en kleinschalige accommodaties. Het binnenland van El Nido is prachtig met een kleurrijke en levendige natuur.

El Nido betekent letterlijk vertaald “het nest” en deze naam is afkomstig van de nesten van de ‘Swiflet’ vogels. Deze vogels nestelen zich in de grotten en de eitjes van deze vogels zijn een ware delicatesse en overal te eten in Azië. El Nido en Palawan zijn echte eco bestemmingen, want de overheid doet er alles aan om duurzaam toerisme te promoten en ondersteunen.

Talloze verborgen lagunes, geweldige karstbergen, kristalblauwe zee en parelwitte zandstranden zijn de woorden die in mij opkomen om deze plek te beschrijven. Het wereldberoemde boek “The Beach” van Alex Garland is geïnspireerd door de schoonheid van El Nido. El Nido heeft voor ieder wat gaafs te bieden.

Luieren op de geweldige stranden, snorkelen, duiken en eilandhoppen zijn fantastische activiteiten op dit stukje paradijs op aarde.

El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

Ontdek El Nido en de vele andere eilanden van de Filippijnen

Vanuit El Nido kun je de meest geweldige bootttochtjes maken naar de onbewoonde eilanden en de lagunes. In de hoofdstraat, de Calle Hama, zijn diverse winkeltjes en reisbureaus die allemaal dezelfde excursies aanbieden en ook allemaal tegen dezelfde prijs. De boottochtjes hebben allemaal dezelfde letter (A,B,C en D) als naam. Het verschil zit in de eilanden die je bezoekt.

Ik vond het zo leuk om te eilandhoppen dat ik alle tochtjes gemaakt hebt en ze zijn allemaal even prachtig en indrukwekkend.

De boottochtjes stoppen allemaal op plekken waar je snorkelt en de geweldige onderwaterwereld van El Nido ontdekt. Ook is bij ieder tochtje een lunch op een onbewoond eiland inbegrepen. De eilanden Cadlao, Pinabuyutan, Tapiutan en Manitloc zijn allemaal zo paradijselijk mooi. Een boottochtje kost ongeveer 15 tot 20 euro per dag en per persoon. Voor de actieve personen is het ook mogelijk om een kajak te huren en zo te peddelen naar een onbewoond eiland dat wat dichter bij de kust ligt.

El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

Huur een scooter in El Nido, de Filipijnen

Een leuke afwisseling naast het luieren op het strand en de geweldige boottochtjes is het huren van een scooter om zo de binnenlanden van El Nido te verkennen. Dit kost ongeveer 500 pesos voor een dag en in een dag kun je een groot gedeelte van de El Nido regio zien. De wegen zijn niet overal even goed en soms is het lastig om te rijden door het vele hobbelen.

De leukste plekken om met de scooter te bezoeken:

  • Nacpan Beach: een groot en prachtig strand vol met honderden palmbomen en hangmatten.
  • Las Cabanas Beach: een mooi strand met allemaal barretjes en een prachtig uitzicht over de oceaan. Je moet hier wel oppassen voor de kwallen.
  • De Bulalacao waterval: mooie waterval waar je ook kunt zwemmen.
  • Marimegmeg Beach: de beste plek voor een indrukwekkende zonsondergang.
  • Dali Beach: de beste plek om te surfen.

El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

Overnachten op het strand

Wil je een keertje je eigen Expeditie Robinson meemaken dan kun je in El Nido regelen dat je op een onbewoond bounty strand slaapt. Een bootje dropt je op een eilandje en je zet een tentje op, steekt een kampvuur aan en het is genieten. Dit kan vanaf 1 nacht tot meerdere nachten geregeld worden.

El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

Hoe kom je op El Nido?

Vanuit Nederland en andere landen in Europa is het niet mogelijk om direct te vliegen op El Nido. Je vliegt altijd eerst naar Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Vanuit Manilla zijn er een aantal opties:
• Je neemt een binnenlandse vlucht naar de luchthaven van El Nido
• Je neemt een binnenlandse vlucht naar Puerto Princesa. Dit is een andere stad op het eiland Palawan en van hier is het nog ongeveer vijf uur met de bus. Deze optie is een stuk goedkoper en de vluchten naar Puerto Princesa gaan vaker.

De beste reisperiode voor El Nido, de Filipijnen

De beste maanden om El Nido te bezoeken zijn van december tot en met mei. De temperatuur is prima met een gemiddelde van 30 graden en er is amper neerslag. Van juni tot en met november is de regenperiode.

Ben je op dit paradijs El Nido op de Fili

pijnen geweest?


Tip boeken Filipijnen


Tip hotel El Nido

Er zijn erg leuke en betaalbare accommodaties in El Nido, maar boek ze wel op tijd, anders zitten ze echt vol!ik heb zelf geslapen in Amakan Bed & Breakfast.De locatie is prima en de bedden zijn heerlijk. De kamers zijn schoon en het ontbijt is prima. De locatie rustig en op Nacphan beach.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in El Nido!
El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!
Amakan bed & Breakfast

Lees meer over de Filipijnen

Lees meer over bounty eilanden

El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!El Nido Filipijnen, El Nido, het mooiste plekje op de Filipijnen!

Geef een reactie