ReizenZon, Zee & Strand

Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!

duiken jordanie

Wist je dat je in Jordanië geweldig goed kunt duiken? Duikliefhebbers van alles niveaus komen naar Jordanië om met veel plezier te duiken in de Rode zee waaraan Jordanië grenst. De plek om te duiken in Jordanië is de gezellige badplaats Aqaba. De onderwaterwereld in Aqaba is kleurrijk en super mooi. Ook vind ik het prettig dat Aqaba nog niet ontdekt is door het massatoerisme, zoals bijvoorbeeld wel de Rode zee in Egypte. Dit maakt voor mij Aqaba een perfecte en relaxte duikbestemming! Ook voor mensen zoals ik, die geen frequente duikers zijn, maar het wel erg leuk vinden om af en toe op een mooie plek een duik te maken. 

Lees alles wat je wilt weten over duiken in Jordanië!

Algemene informatie over duiken in Aqaba, Jordanië

  • De gemiddelde watertemperatuur in Aqaba is 22,5 ° C.
  • Zelfs in de wintermaanden is de watertemperatuur nog 20° C.
  • Het zicht onder water is meestal meer dan 20 meter. Dit zicht is voldoende om gegarandeerd veel mooie gekleurde vissen en koraal te zien.
  • Aqaba heeft een zeer mild klimaat en de zee in Aqaba is erg rustig. Hierdoor kun je het hele jaar door prima duiken.
  • De beste reisperiode is maart/april/mei en september/oktober. In de zomermaanden is het erg warm in Jordanië en kan het gemakkelijk 40 ° C zijn.
  • In totaal zijn er ongeveer 20 verschillende duiklocaties in Aqaba.

duiken in Jordanië, Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!

De onderwater wereld in Aqaba, Jordanië

De Rode zee staat bekend om haar mooie onderwaterwereld met de diverse bijzondere flora en fauna. Voor mij is Aqaba in Jordanië vooral een bijzondere plek om te duiken vanwege haar ongerepte koraalriffen. Er zijn meerdere goede duikplekken in Aqaba! Zo kun je ver van de kust duiken naar scheepswrakken, maar ook op 100 meter vanaf de kust is er al veel te zien. Zo ligt er op slechts acht meter diepte al een prachtig scheepswrak en zie je tien meter diep al prachtige kliffen.

Er zijn meer dan voldoende goede duikscholen in Aqaba. Voor de niet frequente duikers (zoals ik) maakt dat duiken hier erg leuk en ontspannen. Onder water bij Aqaba kun je ook de grootste vis ter wereld, de walvishaai, tegenkomen. Dit alles zorgt ervoor dat ik duiken in Jordanië erg leuk vind!

duiken in Jordanië, Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!

Wat zijn de meest bijzondere duiklocaties in Aqaba?

  • In 1999 heeft Koning Abdullah een luchtweertank laten zinken in de zee en deze tank ligt op een diepte van zes meter. Zowel duikers en snorkelaars kunnen deze tank zien!
  • Cedar Price: Dit is het wrak van een Libanees vrachtschip dat in vlammen op is gegaan en vervolgens is het opzettelijk tot zinken gebracht. De reden hiervoor is dat het zo volledig zou begroeien met koraal en dit is gelukt! Het schip ligt 25 meter diep.
  • Zeeschildpadden, rifbaarzen, papegaaivissen en murenen. Ze zijn allemaal in redelijk grote aantallen aanwezig in de wateren bij Aqaba.

duiken in Jordanië, Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!

Waarom is Aqaba zo leuk?

In de badplaats Aqaba kun je nog veel meer leuks doen, behalve enkel duiken of snorkelen. Het is een leuke en gezellige badplaats die je zeker moet bezoeken tijdens een reis naar Jordanië. Aqaba een ideaal start- of eindpunt van je reis naar Jordanië.


Tip hotel Aqaba

Ik heb zelf twee nachten geslapen in het Kempinski Hotel Aqaba en dat was fantastisch! Fet hotel is modern en licht met zeer vriendelijk en professioneel personeel! Het ontbijt was zeer uitgebreid en van super kwaliteit. Het zwembad is top en het hotel ligt op loopafstand tot Aqaba. Het is één van de beste hotels waar ik de afgelopen jaren ben geweest!

duiken in Jordanië, Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!
Kempinski Hotel Aqaba

Klimaat en beste reistijd Jordanië

Jordanië is qua seizoenen gelijk aan Nederland, maar er heerst overwegend een woestijnklimaat. Het landschap in Jordanië varieert en de klimatologische omstandigheden verschillen enigszins. In de zomermaanden (juni t/m augustus) loopt de temperatuur zeer hoog op. Maar het is een zeer droge warmte én het koelt ’s avonds wel af in de hoger gelegen plekken zoals Petra en de woestijn. Het gebied bij de Dode Zee kent een hogere luchtvochtigheid en daardoor is het er in de zomermaanden wel erg warm en voelt het aan als een oven. De beste maanden voor een reis naar Jordanië zijn maart t/m mei en september en oktober. De temperaturen zijn dan mild en prettig en er valt over het minder regen. De watertemperatuur van de Rode Zee is ongeveer 20°C in de winter en 28°C in de zomer.

duiken in Jordanië, Duiken in Jordanië is zó leuk en mooi!


Tip boeken Jordanië


Lees meer over Jordanië

Lees meer over het Midden Oosten

* Dit artikel bevat affliate links. Lees meer in de disclaimer.

Geef een reactie