ReizenStedentrip

3 manieren om dim sum te eten in Hong Kong

Hong Kong

Als je ergens goed dim sum kunt eten dan is het wel in Hong Kong. In deze stad struikel je over de dim sumrestaurants waar je gestoomde en gefrituurde Chinese bites zoals sieuw mai en ha kauw kunt eten. Maar er zit best wel wat verschil tussen de verschillende spots om deze lekkernijen te eten.

Hieronder drie manieren om dim sum te eten in Hong Kong.

Susam Pang van bySam vertelt je de drie manieren om dim sum te eten in Hong Kong. Susam is een ‘self claimed’ serious foodie. Ze is geboren en getogen in Nederland, maar haar beide ouders komen uit Hong Kong. Ze is gek op Aziatisch eten en op haar culinair platform lees je alles terug over de beste food spots in Amsterdam, haar food trips en fijne recepten.

Dim sum Hong Kong, 3 manieren om dim sum te eten in Hong Kong
De chef aan het werk met zijn leerlingen

1. Dim sum eten in Hong Kong met een Michelin ster

Wist je dat je als dim sumchef een training van jaren moet volgen? Eenmaal in de keuken volg je de aanwijzingen van je chifu (leermeester) nauwlettend en beklim je zo langzaam de dim sumladder. De kunst van het dim sum maken is namelijk oprecht een kunst en dat is Michelin ook niet ontgaan. Het bandenmerk heeft dan ook een paar restaurants bekroond met hun felbegeerde ster. Zo kun je bij Tim Ho Wan een sterwaardige barbecue pork bun eten. Tim Ho Wan vind je op meerdere plekken in de stad en een ontbijtje of lunch bij dit restaurant zal één van je goedkoopste sterrenmaaltijden ooit zijn.

Bekijk de website van Tim Ho Wan

Dim sum Hong Kong, 3 manieren om dim sum te eten in Hong Kong

2. Instagramwaardig dim sum eten in Hong Kong

Ronde zachte bao’s en kleine dumplings lenen zich natuurlijk uitstekend voor om te vermommen als kleine parkietjes of varkentjes. Chinezen houden nu eenmaal van alles dat cute is. Yum Cha heeft hier handig op ingespeeld en hun dim sums zijn werkelijk waar te dottig voor woorden. Je eet je schattige bites op in een interieur met veel roze, marmer en koper. Dus hou je camera of telefoon maar alvast in de aanslag zodat je Instagramproof kiekjes kunt schieten. Het dim sumrestaurants heeft meerdere vestigingen verspreid over de Chinese stad. In het weekend kun je het beste even reserveren zodat je niet superlang in de rij hoeft te staan.

Dim sum Hong Kong, 3 manieren om dim sum te eten in Hong Kong

3. Dim sum eten in een authentiek dim sumrestaurant in Hong Kong

Het is superleuk om een keer dim sum te eten zoals ze in de jaren ’60 deden. Hier en daar vind je in Hong Kong nog authentieke tea houses. Meestal zitten dit soort restaurants bomvol met echte locals. En het leuke aan dit soort authentieke dim sumrestaurants is dat ze meestal nog rondrijden met wagentjes volgeladen met bordjes en dampende bamboomandjes gevuld met dim sumhapjes. Je kunt ze wenken of naar ze toe lopen en uitzoeken wat je lekker vindt. Vervolgens reken je af wat je gegeten hebt. Echt een te gekke ervaring. Eentje die je zeker een keertje in je leven meegemaakt moet hebben. Één van de tea houses waar je nog dim sum dames met karren eten ziet rondrijden is Lin Heung Lau Tea House of Hong Kong Island.

Bekijk de website Lin Heung Lau Tea House

Dim sum Hong Kong, 3 manieren om dim sum te eten in Hong Kong

Wist je dat…

…dim sum letterlijk ‘het hart aanraken’ betekent in het Chinees?
…Chinezen zeggen dat ze gaan yum cha ‘thee drinken’ als ze dim sum gaan eten? Het dim sum eten is ontstaan in de tijd van de zijderoute. Reizigers zochten een plek om even uit te puffen en deden dit vaak in goed gezelschap van warme thee en kleine hapjes.
…in Nederland eten we vaak dim sum als voorgerecht tijdens het diner. Iets dat je Chinezen niet zo heel erg vaak zult zien doen. Chinezen eten dim sum namelijk met het ontbijt of tijdens de lunch.
…er zo’n honderd verschillende soorten dim sumhapjes zijn. Sieuw mai (gestoomde varkens dumplings) en ha kauw (gestoomde dumplings met garnaal) zijn het bekendst, maar er zijn nog tig andere bites.

Zoek je een leuk hotel in Hong Kong? Kijk dan hier!


Tip boeken Hong Kong


Hong Kong

Steden in Azië

Geef een reactie