Cultuur & NatuurReizen

De vier mooiste watervallen op Bali

bali

Ga je op reis naar Bali? Dan kun je natuurlijk lekker de hele vakantie op het strand gaan liggen, de Gili eilanden bezoeken, je vermaken in het kunstenaarsdorp Ubud of de rust van Sidemen opzoeken, maar mijn tip is om ook niet te vergeten om te genieten van de natuur op Bali. Dit eiland heeft namelijk diverse fantastische watervallen en deze mag je dan ook niet overslaan. Ik heb bijna alle watervallen bezocht op Bali en dit zijn allemaal prachtige cadeautjes van moeder natuur!

Ontdek wat ik de vier mooiste watervallen op Bali vind!

1. Tukad Cepung waterval

Zonder twijfel staat deze waterval bij mij met stip op de eerste plaats. Deze waterval is absoluut niet druk bezocht door toeristen en ligt dichtbij de stad Bangli, in het oosten van Bali. Vanaf Ubud is het ongeveer een uur rijden en vanaf Sidemen een half uur.

Deze waterval is een verborgen juweeltje midden in een grot.

De wandeltocht vanaf de parkeerplaats is ongeveer 15 minuten naar beneden door een bos en het laatste deel loop je dwars door de rotsen en het water in de grot. Je moet er wel wat voor over hebben, maar de wandeling erheen is de moeite zeker waard. Deze waterval is bijzonder mooi in de vroege ochtend en dat komt doordat er zonlicht stralen door de opening bovenaan de waterval komen en dit vormt een magisch gezicht. De entree is Rp. 15.000 per persoon.

watervallen op Bali, De vier mooiste watervallen op Bali

2. Tegenungan waterval

Op een kwartiertje rijden vanaf Ubud ligt de Tegenungan waterval. Vanaf de parkeerplaats is het een trap van 165 treden naar beneden en dan ben je bij de waterval. Het is slim om ’s ochtends vroeg te gaan, omdat er dan nog niet veel toeristen zijn. Indien het de dag of nacht ervoor erg hard heeft geregend dan is deze waterval vol modder en kun je er geen verfrissende duik nemen, maar dan ziet de waterval er wel super ruig uit. De entree is Rp. 15.000 per persoon.

watervallen op Bali, De vier mooiste watervallen op Bali

3. Gitgit waterval

Dit is de meest populaire waterval van Bali en daarom is het hier altijd erg druk. Maar de waterval is echt geweldig mooi en het is de hoogste waterval (35 meter) op Bali. Deze waterval ligt in het noorden van Bali, dichtbij Singaradja. Ben je in Lovina dan is deze waterval prima te bereiken. Je moet een klein stukje de trap af lopen langs diverse winkeltjes om bij de waterval te komen. Hoe eerder in de ochtend je er bent, hoe minder toeristen er zijn. Je kunt aan de linkerkant van de waterval ook een verfrissend duik nemen.

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

4. Sekumpul & Fiji Watervallen

Ben jij sportief en avontuurlijk ingesteld? Dan mag je de Sekumpul en Fiji Watervallen niet missen tijdens jouw verblijf op Bali. Vanaf Bedugul zijn deze watervallen goed te bereiken. De weg is in 2019 verbeterd en daardoor goed begaanbaar met de auto en brommer. De wandeling naar de watervallen is prachtig. Ze liggen tussen bergtoppen in een kloof. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen, de klim is pittig en daarom komen er alleen avontuurlijke reizigers op deze parel in het noorden van Bali af. Lokale gidsen proberen een centje bij te verdienen door jou te leiden naar de watervallen. Je zult niet verdwalen maar komt er waarschijnlijk niet onderuit een gids te nemen. De uitzichtpunten tijdens de wandeling zijn prachtig! Op bepaalde tijdstippen zijn er, door de lichtinval in de kloof, verschillende watervallen te zien.

Dit vind ik de vier mooiste watervallen op Bali! Wat zijn jouw favoriete watervallen op Bali?


De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

Kijk hier voor leuke hotels op Bali!

watervallen op Bali, De vier mooiste watervallen op Bali


Tips boeken Bali


Bali

Nusa Penida

Indonesië

Geef een reactie